SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CM 2015

Oana Manea revine la echipa naţională după un an de pauză și îl laudă pe selecționer: "Ne face să ne simţim importante!"

Oana Manea a bifat trei Campionate Mondiale pînă acum, 2009, 2011 şi 2013 // Foto: Marius Ionescu
Oana Manea a bifat trei Campionate Mondiale pînă acum, 2009, 2011 şi 2013 // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

Pivotul de la CSM Bucureşti îl laudă pe selecţionerul suedez Tomas Ryde şi spune că nu concepe ca echipa naţională să nu se califice la Mondiale.

Oana Manea a jucat ultima dată în tricoul "naţionalei" României pe 10 august, anul trecut, în turneul amical de la Kecskemet ( Ungaria), contra reprezentativei ţării gazdă.

În aceeaşi lună, la echipa de club, s-a accidentat grav, rupîndu-şi ligamentele încrucişate de la genunchiul stîng. S-a recuperat şi acum revine la meciurile cu Serbia, din preliminariile Campionatului Mondial.

- Oana, ţi-era dor de echipa naţională?
- Foarte dor. Anul trecut, la Europene, am suferit în faţa televizorului cînd echipa juca la Europene. Mi-era dor de fete, de echipă, de atmosferă.

- Cum ai găsit atmosfera acum?
- Una foarte bună, e linişte. Avem o comunicare foarte bună cu noul antrenor, ştie să ne vorbească, să ne simţim fiecare dintre noi importante, fie că eşti rezervă, titulară, că joci mai mult sau mai puţin. Fiecare problemă se rezolvă prin dialog.

- Aveţi discuţii individuale, încearcă să vă cunoască?
- Şi individuale, şi de grup. Ne vorbeşte permanent, ne încurajează, se interesează de situaţia noastră, te întreabă de o sută de ori dacă totul e OK. Am mai lucrat cu antrenori străini şi atmosfera e una aparte, foarte liniştită. Simţi că omul ăsta are încredere în tine.

- Cum vezi dubla cu Serbia, o echipă care va juca fără cele mai importante jucătoare?
- Noi ne dorim calificarea. Şi dacă jucau cu toată echipa, noi tot doream să ajungem la Mondiale. Lucrul ăsta, că nu vor juca Lekici, Damnjanovici, Tomasevici, Cvijici, Erici, poate să fie cu dus şi întors. Jucătoarele noi au o ambiţie în plus să arate ce pot. Ştim sîrbii cu ce ambiţie joacă, nu cedează niciodată. Sînt convinsă că vom avea meciuri grele.

"Mergem la Kraljevo să cîştigăm. Ne dorim să avem un meci uşor în retur, ca să nu mai avem emoţii. Serbia e o echipă care trebuie însă luată în seamă"
Oana Manea

- Le-aţi vizionat, care ar fi punctele lor forte?
- Centrul Liscevici face tot jocul, apoi evoluează foarte bine cu pivotul Rajovici, dar şi interul stînga Stojiljkovici e redutabilă. Sigur că nu au forţa pe care o aveau cu toată echipa, cînd au ieşit vicecampioane mondiale.

- Poarta e punctul lor slab?
- Într-adevăr, din ce am vizionat noi, portarii nu sînt de speriat. Cam tot ce e pe poartă e gol. Dar nu poţi să te iei după un meci sau altul.

- Vă e teamă de o atmosferă vulcanică la Kraljevo?, sîrbii sînt cunoscuţi pentru asta!
- Nu, dimpotrivă, ne motivează! Tribunele pline nu creează decît spectacol. Vom avea şi noi suporterii noştri în tribune. Pentru ei vom juca, dar şi pentru cei de acasă. Ne dorim enorm să ajungem la Mondiale.

Antrenament şi film

Echipa naţională a României nu a avut programat ieri decît un antrenament, de dimineaţă. După-amiază, antrenorii Tomas Ryde şi Bogdan Burcea şi-au dus elevele la film, în Iulius Mall.

Azi de dimineaţă, tricolorele au plecat de la Cluj spre Bucureşti, cu avionul, şi din Capitală, cu o altă cursă, vor ajunge la Belgrad.

De acolo, cu autocarul vor ajunge la Kraljevo. Meciul cu Serbia are loc sîmbătă de la ora 19:00, în Ribnica Hall, returul avînd loc la Cluj Napoca, pe 13 iulie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  06 Iunie 2015, 01:24
Postat de Olariu Valentin pe 05 Iunie 2015, 10:23

Si meciul se vede unde? Conform agendei GSP nicaieri!!! Ar fi culmea sa nu putem vedea meciul din Serbia.

E pe Digi 2.

981945781845037
Călinescu Adrian  •  05 Iunie 2015, 15:22

Este absolut revoltător că nu se ințelege de ani de zile un lucru foarte simplu........TOATE MANIFESTĂRILE SPORTIVE IN CARE SUNT IMPLICATE ECHIPELE NATIONALE TREBUIESC TRANSMISE PE TVR1 SI 2....este un act patriotic care coaguleaza energiile nationale.....numai spun ca e de bun simt.......

10153009969507648
Olariu Valentin  •  05 Iunie 2015, 10:23

Si meciul se vede unde? Conform agendei GSP nicaieri!!! Ar fi culmea sa nu putem vedea meciul din Serbia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează