SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CUPEI ROMÂNIEI / OLTCHIM - OŢELUL GALAŢI 40-29 (17-16)

Oltchim a cîştigat şi Cupa României » Event oltenesc

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 21 mai 2011 20:37

Oltchim a cîştigat ieri, la Bacău, şi Cupa României, după ce în urmă cu o săptămînă îşi adjudecase şi campionatul

"Galacticele" de la Oltchim au avut emoţii o repriză în finala Cupei României disputată ieri, la Bacău, contra Oţelului Galaţi. Chiar dacă au început meciul în trombă, desprinzîndu-se la 9-2 în primele 10 minute, vîlcencele s-au relaxat şi au dat posibilitatea gălăţencelor să revină. Alina Horjea a fost de neoprit, Daciana Curtean a fost responsabila cu pasele, iar Ionica Munteanu a închis poarta. Vîlcencele l-au exasperat pe antrenorul Radu Voina cu ratările şi Oţelul a egalat la 15! Selecţionerul României şi-a băgat elevele în şedinţă şi după pauză Oltchim a arătat altă atitudine. De la 18-18, Ozel, Curea, Fiera şi Nechita au marcat de opt ori consecutiv şi totul a intrat în normal.

"Le-am dat emoţii!"
În ciuda eforturilor disperate ale gălăţencelor de a ţine pasul cu adversarele, scorul a luat proporţii şi finalul le-a găsit pe oltence cu 11 goluri avantaj, dar şi cu norma de 40 de goluri realizată: 40-29. "Atît am putut, atît am făcut. Mă bucur măcar că le-am dat ceva emoţii. Mi-am adus aminte de vremurile bune cînd cîştigam Cupa la Braşov", a declarat portarul Ionica Munteanu, cea care triumfa cu Rulmentul în 2006, contra vîlcencelor.

"Noi nu am jucat decît o repriză. Fetele au început bine, dar s-au crezut prea repede învingătoare. E final de sezon, toată lumea se gîndeşte la vacanţă, e normal pe undeva", le-a scuzat antrenorul Radu Voina.

Să curgă şampania
Vîlcencele au sărbătorit eventul cu şampanie pe parchetul sălii din Bacău. Oana Manea, Ionela Stanca şi Patricia Vizitiu au stropit pe toată lumea şi apoi s-au dus la suporteri să bea şampanie din trofeu. "Adversarele s-au luptat pentru orice minge. A părut uşor, dar nu a fost aşa. Am mîinile pline de vînătăi şi tăieturi", a declarat Oana Manea.

Pentru Oltchim este a 14-a Cupă a României cîştigată şi este a 11-a oară cînd vîlcencele realizează eventul.

Luni, ziua ZERO
Jucătoarele şi stafful tehnic al campioanei României se vor întîlni luni, la prînz, cu managerul Oltchimului, Constantin Roibu. Acesta le va anunţa pe handbaliste care dintre ele vor rămîne la echipă şi de care se vor despărţi. Mai mult ca sigur că jucătoarele care nu au făcut parte din lotul Oltchimului pentru turneul de Cupa României vor trebui să-şi caute echipă. Acestea sînt Ţăcălie, Vădineanu, Beşe, Smedescu şi Szucs. E posibil însă ca şi alte handbaliste din lotul de 16 care au făcut deplasarea la Bacău să nu mai joace sezonul viitor la Oltchim.

Nu au vacanţă
Pentru marea majoritate a handbalistelor de la Oltchim, meciul de ieri, cu Oţelul Galaţi, nu a fost şi ultimul al sezonului. 10 dintre handbaliste (Tolnai, Pîslaru, Curea, Farcău, Nechita, Manea, Han, Geiger, Vizitiu şi Fiera) vor trebui să se prezinte marţi de dimineaţă la vizita medicală pentru echipa naţională. Reprezentativa României va pleca tot marţi, la Arandjelovac, pentru două jocuri amicale cu echipa similară a Serbiei. Au mai fost convocate pentru această acţiune Nicoleta Dincă, Florina Chintoan, Mihaela Tivadar, Magdalena Paraschiv (Cluj), Luciana Marin (HCM Roman) şi Oana Gogoriţă (SCM Craiova).

Oltchim 40
Elisei 5, Nechita 5, Managarova 5, Stanca 5, Manea 4, Ozel 4, Curea 4, Vizitiu 3, Fiera 3, Luca 1, Han 1. Antrenor: Radu Voina
Oţelul Galaţi 29
Horjea 12, Artean 4, Cioaric 3, Curtean 3, Bodîrlău 2, Tudor 2, Trandafir 2, Mărginean 1. Antrenor: Liviu Paraschiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cyntia
cyntia  •  23 Mai 2011, 08:50

Problema la Oltchim e sa aduca jucatoare de valoare de LC , nu sa dea afara umpluturile ! Pentru cel mult un sezon de Liga Campionilor nici nu stiu daca mai merita efortul sa alerge dupa oameni noi , si asta e valabil si pentru postul de antrenor ( sint sigur ca-i cauta demult un inlocuitor " Strategului " , deocamdata fara succes ) . Daca mai luam in calcul ca celelalte echipe rivale directe au cam adunat deja ce e mai bun de pe piata de transferuri atunci nu vad prea optimist parcursul " galacticelor " nici in urmatoarea editie . Se vor bate cu frisca si destupa alte cupe de sampanie tot pentru vreun " event oltenesc " ... La cit de mari vedete se inchipuie

suporter_valcean
suporter_valcean  •  22 Mai 2011, 10:39

Dupa pensionarea lui Gavrilescu si indepartarea unor cartite (Ursescu sufera mult din aceasta cauza) ar fi momentul potrivit ca domnului Voina sa i se multumeasca pentru deranj. Sa se rezolve cumva la nivelul federatiei romane si problema remuneratiei antrenorului Nationalei astfel ca dl Voina sa ramana doar selectioner si sa nu mai fie preocupat sa sape antrenorii de la OLTCHIM. ( ieri, astazi OLTCHIM, maine cine stie?!). Oricum, dupa parerea mea, si palaria de selectioner este mult prea mare pentru comentatorul Eurosport ajuns antrenorul Nationalei multumita prietenului sau din fruntea federatiei. Daca am avea si antrenor la ce jucatoare avem... Pacat. Prieteniile, interesele unora..

suporter_valcean
suporter_valcean  •  22 Mai 2011, 10:22

Dle Voina, cu respect va informez ca de astazi incepand trebuie sa va gasiti un alt vinovat de serviciu. Nu mai puteti da vina la infinit pe Anja Andersen. Daca la Oltchim mai puteti veni cu ghidusii, la Mondialele din Brazilia veti culege ce ati semanat. Ati indepartat jucatoare de valoare pentru ca va sunt incomode prin verticalitate de care dau dovada (a propos, ieri prin declaratia data ati recunoscut practic acuzatia care v-au fost adusa cum ca Tonje Larsen, in sistemul vostru, era demult istorie). Stiu ca aveti pregatite scuzele cu valoarea campionatului si "nu vine nimeni din urma", dar nu mai tin nici ele. Unii fac minuni, iar d-voastra va bateti joc de valorile pe care le

Vezi toate comentariile (4)
Comentează