SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Oltchim, cu antrenor danez » Jakob Vestergaard le-a preluat pe galacticile lui Radu Voina

15.000 de euro pe lună va fi salariul lui Vestergaard la Oltchim, depăşit doar de Anja Andersen cu 20.000 de euro
15.000 de euro pe lună va fi salariul lui Vestergaard la Oltchim, depăşit doar de Anja Andersen cu 20.000 de euro

Articol de - Publicat sambata, 09 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 08 iunie 2012 22:42

"Galacticele" vor fi antrenate de Jakob Vestergaard, fostul tehnician de la Viborg, cel care a cîştigat Liga Campionilor în 2009 şi 2010.

Cinci antrenori a avut în ultimele cinci sezoane Oltchim Rm. Vîlcea. "Galacticele" nu au reuşit însă să cîştige Liga Campionilor. Gheorghe Tadici, Ivica Rimanici, Radu Voina, Peter Kovacs, Anja Andersen şi din nou Radu Voina au trecut pe la Oltchim în încercarea de a realiza visul tuturor suporterilor. Toţi au terminat însă fie prin a fi demişi, fie prin a pleca de bună voie, abandonînd corabia vîlceană.

De la "naţionala" Australiei, la Viborg
Conducerea Oltchimului a anunţat ieri numele noului tehnician cu care speră să cucerească, în sfîrşit, trofeul cel mai valoros, Liga Campionilor. Danezul Jakob Vestergaard a acceptat oferta venită de la Vîlcea şi va antrena în următorul sezon în România.

"Am fost în primul rînd surprins atunci cînd oficialii Oltchimului m-au contactat. După care, analizînd planul lor pentru următoarea perioadă de timp, nu am putut rezista tentaţiei. La ora actuală, Oltchim e o echipă foarte puternică. Misiunea mea la Vîlcea nu va fi uşoară, sînt conştient de acest lucru, dar împreună cu ajutoarele mele sper să duc la bun sfîrşit mandatul pentru care am fost angajat", a declarat Vestergaard.

Danezul de 37 de ani şi-a început cariera ca antrenor al "naţionalei" Australiei, o echipă modestă, la care nu a reuşit mare lucru. În 2008 a ajuns însă pe banca Viborgului, echipă cu care a cîştigat Liga Campionilor în 2009 şi 2010.

A fost demis însă la finalul lui 2011, după ce nu a reuşit cu Viborg să cîştige nici campionatul şi nici Liga. Ultima dată a fost secund la FC Midtjylland, o altă formaţie daneză de top.

"Am emoţii, dar abia aştept să încep!"
Jakob Vestergaard va avea la Vîlcea doi secunzi: unul danez, pe care nu l-a nominalizat încă, şi Steluţa Luca, fosta glorie a Oltchimului. "În primele luni am nevoie să fiu ajutat la schimbarea unor mentalităţi deja formate în rîndul echipei, căutarea motivaţiei fiecărei jucătoare, dar şi lucrul ulterior cu portarii, care va reveni în mod direct secundului meu danez", a declarat Vestergaard.

"Am emoţii, dar mă bucur că voi avea susţinerea unor fani minunaţi. Sînt nerăbdător să începem, dar va trebui să aştept jucătoarele care vor merge la Jocurile Olimpice", a subliniat Vestergaard.

492486-antrenori-oltchim.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
cesar
cesar  •  14 Iunie 2012, 07:22
Postat de vlad_condurache pe 11 Iunie 2012, 15:44

La faza cu CV-ul ai comis-o. Nu cred că la nivel mondial există oameni cu CV-ul Anjei Andersen (jucătoare + antrenoare). Oricum răbdarea este o virtute deci n-ai să vezi în România așa ceva. Voi continuați să o denigrați...nu e problemă. Daneza a vorbit prin rezultate atunci când a fost lăsată să-și facă meseria.

ca jucatoare da. a fost jucatoare foarte buna. ca antrenor zero, sa-mi aratati un rezultat al ei fara BOJANA POPOVIC in teren!!! nimic. este ca HAGI in fotbal. bun jucator zero antrenor. daca ai fost jucator bun nu inseanmna ca vei fi si antrenor bunComentariul tău...

cesar
cesar  •  12 Iunie 2012, 11:42

da mare fraier voina ca a avut incredere in oltchim. a scos echipa din rahat, a facut un rezultat fantastic semifinala , cu o echipa fara poarta si aruncari de la 9 metri., si acum cind avea echipa cu ce sa arate ce poate , a fost dat afara. radule te-ai intors odata la oltchim dupa anja , cind te rugau in genunchi sa te intorci , daca o mai faci si acum esti mare fraier. acest nou antrenor nu va apuca finalul pe banca. s-au folosit de imaginea lui de om serios in franta pentru a le a duce pe frantuzoaice si a cum sutul in fund. tipic romanesc. bravo ALICE k ai plecat. erai plafonata la oltchim

vlad_condurache
vlad_condurache  •  11 Iunie 2012, 15:56
Postat de starchild pe 10 Iunie 2012, 09:48

Du-te si impusca-te, dar sa nu uiti sa o impusti pe Anja inainte ... asa scapam de 2 idotii si se face si dreptate ...:))

Nu mai ții minte că Anja a fost adusă în mijlocul sezonului pentru a curăța rahatul lăsat de alții? Poate ia bătaie și Vestergaard de vreo 2 ori în grupe și o să ziceți că e o catastrofă și un incompetent (afirmații susținute de rezultatele celor 2). Îl meritați pe Voina atâta vreme cât n-ați fost în stare să o susțineți pe Anja.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează