SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Oltchim moare » Cea mai bună echipă din România nu mai are susţinere financiară

Echipa Oltchimului a pozat ieri, înainte de debutul în Liga Naţională. Ar putea fi ultima poză în această formulă pentru
Echipa Oltchimului a pozat ieri, înainte de debutul în Liga Naţională. Ar putea fi ultima poză în această formulă pentru "galactice" // Foto: Marius Ionescu

Articol de , - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 20:12

Ieri, fostul manager al Combinatului Chimic de la Vîlcea, Constantin Roibu, a anunţat că formaţia de handbal nu va mai primi nici un ban de la societatea comercială.

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, finalista Ligii Campionilor din 2010, semifinalistă în cea mai importantă competiţie în 2009 şi 2012, e în pragul dezastrului.

În sezonul în care şi-a format cel mai valoros lot, transferînd numai handbaliste de cinci stele, precum Katarina Bulatovici, Amandine Leynoud, Allison Pineau, Silvia Navarro sau Alexandrina Barbosa, Oltchim nu va mai avea susţinere financiară!

"E clar că SC Oltchim nu mai poate aloca fonduri. Urmează privatizarea şi nu se ştie cine va fi noul acţionar. În acest moment avem asigurate salariile doar pentru luna august. Pentru luna septembrie trebuie, deja, găsiţi alţi sponsori", a anunţat Constantin Roibu, fostul manager al Oltchimului, care a demisionat din funcţie săptămîna trecută.

Roibu a avut o întîlnire cu autorităţile locale din Vîlcea, Primăria şi Consiliul Judeţean, pentru a prelua echipa, dar nu are mari speranţe. "Încercăm şi în ţară să găsim cîţi mai mulţi sponsori care să ne susţină. Ideea e de a găsi nu un singur sponsor, ci mai mulţi care să vină cu sume mici, astfel încît şi pentru ei să fie efortul financiar mai mic. Avînd în vedere că Oltchim este un brand naţional, cred că toate firmele care au posibilitatea să susţină echipa de handbal ar trebui să vină alături de noi", a subliniat Roibu.

Ca echipa să nu se desfiinţeze şi să-şi continue tradiţia, Roibu spune că ar accepta să o mute şi în alt oraş. "Am vorbit cu domnul Cristian Gaţu, preşedintele federaţiei. I-am propus să vorbească pentru ca Oltchim să fie preluată de către Primăria Generală a Capitalei, unde sînt alte fonduri, alte posibilităţi"

Constantin Roibu a anunţat că există posibilitatea ca Oltchim să nu fie înscrisă în Liga Campionilor, în condiţiile în care nu vor exista resurse financiare. "În handbal nu putem să vindem jucătoarele, nimeni nu-ţi dă atîţia bani. În plus, fetele au venit libere de contract. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe, pe 14 octombrie, Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe, unde să poată juca. Vom fi total corecţi faţă de ele!".

32 de trofee a cîştigat Oltchim în România: 18 titluri de campioană şi 14 Cupe ale României

5 trofee internaţionale are Oltchim în palmares: Cupa Cupelor 2007, Cupa EHF 1984, 1989, Supercupa Europei 1984, 2007

3 milioane de euro e bugetul campioanei României, care are drept obiectiv în acest sezon cîştigarea Ligii Campionilor

"Este singurul an în care avem toate şansele să cîştigăm Liga Campionilor. Avem cel mai bun lot şi ar fi păcat ca o astfel de echipă să moară" (Constantin Roibu)

"Dacă un investitor vrea să preia clubul, nu trebuie să plătească nimic pentru el. Îl preia cu totul gratis, mai ales dacă păstrează echipa la Rîmnicu Vîlcea" (Constantin Roibu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
ticutroya
ticutroya  •  11 Septembrie 2012, 09:57
Postat de bimbi79 pe 10 Septembrie 2012, 13:09

Nu conteaza istoria... Conteaza ca le-ati luat CU JAPCA titlul de campioni. Cu alte detalii nu ma impresionezi. U Cluj - POMANA cfr daca se incheia 2-2 insemna VASLUI CAMPIOANA ROMANIEI ! In rest sunt VORBE DE CLACA, povesti de adormit copiii ! Si pt. ca sunt un tip PAROLIST, am promis ca voi felicita POMANA cfr pt. calificarea in grupele C.L. Ma folosesc de acest comentariu si o fac acum..., deci: FELICITARI POMANA cfr, ...si te asigur ca voi avea aceleasi cuvinte frumoase si cand POMANA cfr va castiga CORECT trofeele interne !

In acest caz , stelei ar trebui sa i se retraga toate titlurile !

bimbi79
bimbi79  •  10 Septembrie 2012, 17:00
Postat de bimbi79 pe 10 Septembrie 2012, 16:56

3. Stiu ca adevarul supara, dar tot adevar ramane... Mi-ai replicat care era ideea de baza (cea cu Oltchimul), dar la ideea de baza eu eram deja de acord cu tine si ai inceput cu jigniri gratuite: "Da'n mintea ta, ca si a celorlalti romani, cheltuirea banului public n-are nicio relevanta, putem sa spargem banii aiurea, doara's publici, adica ai nimanui, nu?" dupa care ai incercat sa smecheresti problema lui Kapetanos, dupa cum vrei tu nu dupa cum bate vantul. (12,53) (chestia cu greata ma lasa rece..., si i as vrea sa am cateva zile greata dar sa castig la loto potul cel mare) 4. Replica mea de la 13,20 s-a vrut a fi un raspuns la jignirea ta gratuita va urma

O sa ma opresc aici, nu ininte de a trage o concluzie logica si pertinenta, in nici un caz subiectiva: - Sunt perfect de acord cu tine in privinta Oltchimului - Regulile jocului de fotbal, ma refer aici la cele nescrise, sunt legate de bunul simt si corectitudine: nu te poti considera invingator atata timp cat acest lucru l-ai facut pe cai necinstite, cand ai trisat sau ai furat ca un hot la drumul mare. Si asta e valabil este valabil pt. oricine. In cazul de fata ma refer la POMANA cfr.

bimbi79
bimbi79  •  10 Septembrie 2012, 16:56
Postat de bimbi79 pe 10 Septembrie 2012, 16:34

Se pare ca nivelul tau intelectual scade vazand cu ochii... Dar, pt a ma face inteles, voi cobori la nivelul tau si voi incerca "sa te fac" sa intelegi: (o iau cu inceputul disputelor noastre) 1. Citeşte, te rog, comentariul meu, postat la ora 10,35. La ora 11,12 a urmat comentariul tău. 2. La ora 12,33, am comentat art. tau, in care iti dadeam dreptate la subiectul Oltchim, dar iti atrageam atentia ca esti ipocrit. Citez "teza" ta de ipocrit şef: "Nu poti sa te bati cu pumnii-n piept ca esti o valoare-n sport, atata timp cat nu joci dupa regulile pe care le urmeaza ceilalti competitori.", dupa care urma remarca mea la "balerinul" Kapetanos.

3. Stiu ca adevarul supara, dar tot adevar ramane... Mi-ai replicat care era ideea de baza (cea cu Oltchimul), dar la ideea de baza eu eram deja de acord cu tine si ai inceput cu jigniri gratuite: "Da'n mintea ta, ca si a celorlalti romani, cheltuirea banului public n-are nicio relevanta, putem sa spargem banii aiurea, doara's publici, adica ai nimanui, nu?" dupa care ai incercat sa smecheresti problema lui Kapetanos, dupa cum vrei tu nu dupa cum bate vantul. (12,53) (chestia cu greata ma lasa rece..., si i as vrea sa am cateva zile greata dar sa castig la loto potul cel mare) 4. Replica mea de la 13,20 s-a vrut a fi un raspuns la jignirea ta gratuita va urma

Vezi toate comentariile (38)
Comentează