SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

"Oltchim nu mai este ce a fost"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, a declarat miercuri că echipa sa nu mai joacă la acelaşi nivel ca sezonul trecut şi a motivat scăderea de formă prin accidentările mai multor jucătoare, transmite corespondentul NewsIn.

"Oltchim nu mai este în acest moment la nivelul din sezonul trecut, pentru că avem probleme mari cu jucătoarele accidentate", a spus Tadici, care a exemplificat apoi: "Am la dispoziţie doar 14 jucătoare valide, dintre care Luca e doar la jumătate din potenţial, iar Ţăcălie este o junioară debutantă. Totuşi, Luca va juca în Germania în faza de apărare".

"Practic, atacăm grupele sferturilor de finală doar cu 12 jucătoare apte pentru performanţă, dintre care trei sunt portari. Obiectivul nostru este calificarea în semifinalele Ligii. Vom trece noi şi peste problemele legate de accidentări şi vom rămâne o forţă pe plan european", a promis antrenorul Gheorghe Tadici.

Pentru meciul de vineri, de la Nurnberg, primul din grupele principale ale Ligii Campionilor, antrenorul Gheorghe Tadici are la dispoziţie doar 14 jucătoare valide. Tehnicianul nu poate conta pe Valentina Elisei Ardean, Roxana Gatzel, Iulia Puşcaşu, toate trei accidentate, şi Roxana Cherăscu, care este înscărcinată.

Tadici îşi face destule griji pentru partida de vineri, din Germania, cu Nurnberg. "Sita a cernut după grupele principale, şi acum toate jocurile sunt foarte grele, nu se dă nimeni la o parte în faţa Oltchimului. Există o tendinţă de a crede că în Germania vom avea un meci mai facil decât cu Lada sau Gyor, dar vă spun că, din punctul meu de vedere, partida cu Nurnberg este cea mai dificilă". El a explicat şi de ce crede că formaţia germană este greu de învins: " Nurnberg a câştigat la Krim, a făcut egal acasă cu Zvezda, a pierdut greu apoi în Rusia, avem toate motivele să tratăm meciul cu maximă atenţie".

Gheorghe Tadici, care a semnat marţi prelungirea contractului cu Oltchim, se gândeşte deja la campania de transferuri din vară: "Ne vom primeni echipa la vară, vom mai aduce 3-4 jucătoare. Dacă va fi vorba de jucătoare foarte valoroase, mult peste ceea ce am putea găsi în România, atunci sunt de acord să vină la echipă şi una sau două străine, chiar dacă este mai uşor de comunicat cu româncele. Vom aduce un inter dreapta, un pivot, în cazul în care nu rămâne Gâlcă, un centru şi, dacă Luminiţa Dinu se decide că va dori un copil, poate şi un portar. Acum, mă voi implica şi eu la transferuri". Acesta a explicat şi care a fost motivul pentru care a ales să rămână la Vâlcea: "Unul din motivele pentru care am rămas a fost că jucătoarele şi-au prelungit contractele".

Legat de presupusul contract semnat de pivotul Ionela Gâlcă cu Rulmentul Urban Braşov, antrenorul vâlcean a spus că jucătoarea ar trebui să se gândescă la cât de mult a crescut de când a ajuns la Vâlcea: "Cred că Gâlcă ar trebui să-şi vadă lungul nasului, să se uite în spate şi să vadă că a ajuns sus cu ajutorul echipei. Când a venit la Vâlcea, acum doi ani, ea era doar jumătate de jucătoare, în sensul că făcea doar faza de atac, dar nu şi pe cea de apărare. A venit o jucătoare medie, şi Oltchimul a dus-o până în vârf. Până ca Gâlcă să devină şi un bun apărător, cum este azi, echipa a avut mult de suferit, încasând multe goluri din vina ei. Datorită echipei, ea a ieşit golghetera Ligii Naţionale în sezonul trecut, ceea ce i-a ridicat mult cota. Poate şi o altă jucătoare, de exemplu Oana Manea, ar fi avut tot un salt valoric la fel de mare dacă se insista pe ea să joace. Oricum, cu sau fără Gâlcă, Oltchim va rămâne în vârf şi din sezonul următor. Gâlcă ar trebui să aibă mai mult respect faţă de colegele sale, de club şi, mai ales, faţă de sponsor".

Dintre jucătoarele Oltchimului aflate la final de contract doar Gâlcă, despre care se bănuişete că ar fi semnat un contract cu Rulmentul Braşov, şi Lecuşanu nu au semnat încă prelungirea contractului. "Cred că Lecuşanu va semna şi ea zilele următoare, ştiu că clubul i-a făcut o ofertă, dar nu s-au făcut presiuni asupra ei. Restul jucătoarelor aflate la final de contract au semnat toate, discuţiile au fost scurte, fetele au avut bun-simţ, unele au acceptat chiar şi micşorarea contractelor" a mai spus Tadici.

Partida FC Nurnberg-Oltchim Râmnicu Vâlcea este programată vineri de la ora 19:30.

Playtech: ȘOC! Adrian Năstase a dat LOVITURA! Victorie uriașă la tribunal, ULUITOR câți bani va primi


Comentarii (9)
 •  17 Februarie 2008, 16:57

bai nu mai comentati atata despre domnul tadici.................el spune ce vrea despre jucatoare pentru ca le cunoastye foarte bn....................eu sper ca galca sa nu plege.......mie imi place sai de galca dar ce4l mai mult imi place de valeria motogna.............e o jycatoare care a reusit sa se lupte ci viata..............sa transferat de la zalau la oltchim iar acum fetita ei sta doar cu tatal..............eu le iubesc pe toate si sper sa vvina si la galati......................carora care re place de valeria ionela si de adina meirosu care e de la galati iar eu o stiu pe mama ei...........e invatatoaree la sc 43b din gl..............si inca ceva de la fanii tai ionela.........................ionela te iubim nu pleca de la oltchim........ramai fat-o cati pierzi toti fani.............aici te-ai obisnuit...........vb pe mess..................idu meu e valeriamotogna_rebela97 va astept sa vb.............as vrea si yo sa ma inscriu la o,ltchim ca yo deocamddata fac handbal la un prof

 •  08 Februarie 2008, 23:10

nene tadici, mai usor cu pianu pe scari, ca numai gura e de matale!

 •  08 Februarie 2008, 23:01

cati fraieri pe aici. pai bai ostenitilor atati uitat ce a faut DL TADICI pt Oltchim si echipa nationala in ultimii ani aaaa? daca nu era el eram vai si amar de noi. Asa ca numai comentati voi atat ca habar nu aveti de sportul asta. e normal sa aiba si defecte, ca si mine, ca si voi si ca si toata lumea. Hai sa vedem ce o sa fac rulmentul la anul in Liga ca prea mae se da si antrenoarea lor M Tarca. ....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează