SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-ITXAKO 22-25

Oltchim pierde din nou cu Itxako » Zăpăceală!

Fetele de la Oltchim s-au luptat, dar nu a fost suficient pentru a obţine victoria
Fetele de la Oltchim s-au luptat, dar nu a fost suficient pentru a obţine victoria

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 martie 2011 22:34

Campioana României a pierdut aseară din nou în faţa ibericelor, micşorîndu-şi şansele de calificare în semifinale. Pentru a ajunge între primele patru în Europa, Oltchim trebuie să bată în ultimele două meciuri

Mai sînt 5 minute pînă la final şi Itxako revine la conducere. Ceva mai încolo, spaniolele înscriu de trei ori la rînd, sec, fără milă. Brusc, în sala "Traian" se lasă tăcerea. S-a instalat acea senzaţie de gol. Inspiraţia a fugit, nimic nu merge, nu vine nici măcar o realizare individuală salvatoare. Se termină 25-22 pentru Itxako, după ce întregul meci cursese scrîşnit, mereu cu sufletul la gură, mereu aşteptînd cu emoţie fiecare fază.

Anja Andersen a revenit la un sistem inovator, deşi în partida trecută, cîştigată acasă, cu Krim, le lăsase pe jucătoare pe posturile lor. Aseară, niciodată nu au fost doi interi pe teren. S-au găsit, în schimb, în permanenţă, trei extreme. Valentina Ardean Elisei a jucat inter, dreapta sau stînga, şi a făcut un meci excelent, însă impresia a fost de remarcabilă mobilizare individuală. La fel şi Ada Nechita, parţial, care a fost trimisă în extrema stîngă şi, deşi stîngace, a izbutit cîteva execuţii fenomenale. Talida Tolnai a avut, din nou, momente glorioase, în care a ţinut echipa în joc.

Nu a existat însă un mecanism, greşelile au fost extrem de numeroase, ratările, de asemenea. Oltchimul, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, arată ca o formaţie care caută, experimentează, încearcă, dar nu prea găseşte. Pentru a accede din nou în semifinale, ca în 2009 şi 2010, campioana României are nevoie de victorie în ultimele meciuri rămase de disputat, cu Buducnost (13 martie) şi cu Krim (19 martie), ambele în deplasare.


OLTCHIM 22 (12)
Ardean Elisei 6, Nechita 4, Pidpalova 3, Özel 3, Vizitiu 2, Farcău 1, Beşe 1, Manea 1, Managarova 1. Antrenor: Anja Andersen
ITXAKO 25 (11)
Begoña Fernández 7, Barbosa 5, Martín Berenguer 4, Şoit 3, Barno San Martín 2, Egozkue Extremado 1, Aguilar Díaz 1, Turey 1, Pena Abaurrea 1. Antrenor: Martín
Ambrosio

Clasament grupa 1
1. Itxako 4 3 0 1 108-103 6
2. Buducnost 4 2 0 2 118-117 4
3. Oltchim 4 2 0 2 99-98 4
4. Krim 4 1 0 3 122-129 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
dilibau
dilibau  •  07 Martie 2011, 15:10

subscriu la ce a zis d r a c .k .u

dilibau
dilibau  •  07 Martie 2011, 15:09
Postat de marubozu pe 07 Martie 2011, 10:39

Nu stiu daca iti dai seama dar pierzi din vedere un lucru esential! Vorbim despre un SPORT! Or in sport din doua echipe trebuie sa fie un invingator si un invins! Nimeni nu va fi invingator etern! Corect e sa castige cel mai bun! Iar Oltchim nu este cea mai buna la momentul asta, asta am vazut-o si eu inca de la meciul trecut, din tribune! Nu inteleg de unde atatea asteptari, atatea sperante exagerate? Ca intotdeauna nu prea ne vedem lungul nasului! Singurul motiv de speranta este Anja! Atat timp cat mai sta pe acolo avem o sansa sa devenim campioane! Daca pleaca si ea s-a terminat totul! Voi nu stiti cum sa pierdeti! E greu sa cladesti ceva cu asemenea oameni!

subscriu la ce-a zis draku.Nu cred ca Oltchim e atat de slaba pe cat spui,doar pe scheletul acestei echipe am luat un bronz european.Ca e mai bun Gyor anul asta accept, dar Oltchim e in primele trei IN LUME ca valoare a jucatoarelor.Si daca ii intrebi pe Trefilov, pe Vilbeck, Onesta sau Breivik, iti vor spune acelasi lucru.Asadar *AM* asteptari si pretentii, oricat de exagerate ti s-ar parea.Citeste si ce a scris bdgeorge apropos de experimente.Si de cand pana cand a ajuns Anja Mesia handbalului, incat daca pleaca ea "s-a terminat totul"?Pt mine, s-a terminat totul ieri seara, cand n-a avut nici o reactie la apararea avansata a spaniolelor si ne-a oferit o umilinta crunta

blue_sky
blue_sky  •  07 Martie 2011, 15:01

Din pacate, Anja nu e antrenorul de care are Oltchim nevoie.A reusit sa brambureasca echipa si sa le mute pe jucatoare pe alte posturi, decat cele pe care dau randament maxim.Ma uitam mirat cum Nechita juca pe extrema stanga, desi ea este stangace si ii vine mult mai greu sa inscrie.Pentru iesiri la restaurante si plimbari cu sania aveam si noi oameni aici, din pacate Oltchim nu joaca nimic de cand a venit daneza si asta supara cel mai tare.Calificarea e compromisa, mai crede cineva ca vom castiga la Buducnost?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează