SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Oltchim Rîmnicu Vîlcea are cinci variante de antrenor

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2010 00:00

Conducerea grupării de handbal feminin Oltchim Rîmnicu Vîlcea a stabilit lista posibililor antrenori pentru sezonul viitor pe care se află cinci tehnicieni, iar discuţiile vor începe în această săptămînă, potrivit  preşedintelui clubului, Ioan Gavrilescu.


"În viziunea mea, prima opţiune ar fi norvegianca Marit Breivik. Ne-o dorim mult, acum să vedem dacă vom şi reuşi să o aducem. Deocamdată ne-am întins antenele, să vedem ce şi cum. De asemenea, ungurul Peter Covacs, este pe lista noastră. Şi în cazul său situaţia este destul de complicată, se pare că mai are contract cu naţionala Turciei încă un sezon. Următorii pe lista posibilor tehnicieni ai Oltchimului sunt slovenul Tonje Tiselj, daneza Anja Andersen şi ungurul Roth Kalman. Timp pentru discuţii e suficient. Eu îi voi propune lista domnului Roibu (managerul de la SC Oltchim SRL) şi apoi vom începe negocierile. Fetele se reunesc pe data de 28 iunie, pînă atunci vom avea un antrenor", a precizat preşedintele SC Oltchim, Ioan Gavrilescu, potrivit mediafax.

Marit Breivik (54 ani) a fost selecţionerul naţionalei feminine a Norvegiei din 1994. La conducerea selecţionatei nordice are în palmares un titlu olimpic la JO de la Beijing 2008 şi un bronz la JO de la Sydney 2000, un titlu mondial la turneul final din Danemarca şi Norvegia, în 1999, trei medalii de argint (1997, 2001 şi 2007), patru titluri europene (CE 1998 din Olanda, CE 2004 din Ungaria, CE 2006 din Suedia şi CE 2008 din Macedonia), două medalii de argint (CE 1996 din Danemarca şi CE 2002 din Danemarca) şi o medalie de bronz (CE 1994 din Germania).

Peter Covacs este antrenorul naţionalei feminine a Turciei, care de curînd a ratat calificarea la Campionatul European, echipa fiind devansată de viitoarele adversare ale României din grupe, Spania şi Serbia. Covacs a mai fost în discuţii cu Oltchim şi după demiterea lui Gheorghe Tadici, dar transferul nu s-a realizat, el semnînd cu echipa masculină slovenă Celje Pivovarna.

Şi slovenul Tonje Tiselj a fost aproape de Oltchim acum doi ani, se zvonise că deja a semnat un contract cu formaţia vîlceană dar înţelegerea a căzut. "Ne înţelesesem. Ne-a dus cu vorba două luni apoi a anunţat că nu mai vine la Oltchim", a recunoscut Gavrilescu.

Anja Andersen e o fostă handbalistă de legendă din Danemarca. A antrenat ultima dată formaţia daneză FCK Copenhaga, grupare care s-a desfinţat din cauza problemelor financiare. Anja a mai antrenat şi naţionala Serbiei şi Muntenegrului care a eliminat România dintr-un baraj de calificare la Campionatul European. Daneza are 41 de ani şi are în palmares trei trofee în Liga Campionilor, toate cîştigate cu echipa daneză Slagelse.

Roth Kalman este cunoscut din perioada în care a antrenat actuala campioană a Ungariei, ETO Gyor, grupare cu care a jucat o semifinală de Liga Campionilor în anul 2007.

După încheierea sezonului, în care Oltchim a cîştigat un nou titlu naţional şi a jucat finala Ligii Campionilor, tehnicianului Radu Voina i s-a propus prelungirea contractului cu un sezon. Voina a refuzat prelungirea înţelegerii cu CS Oltichim Rîmnicu Vîlcea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cyntia
cyntia  •  07 Iunie 2010, 13:25

Pe Rimanici nu-l contactati ? E liber de contract ! In plus are si experienta in colaborarea cu " galacticele " ...

taiere.carotare.betoane
taiere.carotare.betoane  •  07 Iunie 2010, 13:17

Firma presteaza servicii de taiere, gaurire si demolare a constructiilor si elementelor de beton. Executam goluri, gauri in pereti, plansee pentru centrale, hote, scurgeri, instalatii electrice si sanitare. Decupam pereti, ziduri, plansee, ferestre, usi sau orice elemente de beton. www.taiere-betoane.ro

Vezi toate comentariile (2)
Comentează