SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM - RANDERS 28-22

Oltchim s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor » Înapoi pe şine

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2010 00:00

Jucătoarele pregătite de Peter Kovacs s-au revanşat în faţa celor de la Randers, care le învinseseră în primul meci.

Într-un meci de "acum ori niciodată!", vîlcencele au votat în unanimitate pentru "acum". Aveau nevoie de victorie aseară, împotriva danezelor de la Randers, ca să-şi asigure calificarea în grupele principale ale Ligii pentru al patrulea an consecutiv. Şi au obţinut această izbîndă, făcînd cel mai bun meci al lor din ediţia actuală a competiţiei. Nu au fost perfecte, dar încep să redevină echipa care disputa finala în luna mai.

Nordicele nu s-au aflat decît o dată la egalitate cu campioana României, la 1-1. Apoi, Oltchim s-a desprins pînă la 5-1, punînd lucrurile la punct. Chiar dacă oaspetele s-au mai apropiat, n-au izbutit în nici o clipă să fie cu adevărat ameninţătoare. Vîlcea a reacţionat prompt la fiecare provocare. Prin portarul Paula Ungureanu, excelentă în prima parte. Prin execuţiile neiertătoare ale Ionelei Stanca. Prin ambiţia lui Alice Ardean Elisei. Prin sîngele rece al Ramonei Farcău. Prin blocajul din apărare. Prin revenirea Adinei Fiera la joc şi la o formă foarte bună. După ce s-a mers la cabine cu 12-9, la final a fost 28-22, scor care arată adevărata diferenţă dintre Oltchim şi Randers.

OLTCHIM    28 (12)
Stanca 8, Farcău 7, Ardean Elisei 6, Fiera 3, Nechita 2, Neagu 1, Manea 1
RANDERS    22 (9)
Fruelund 4, Aaen 3, Wörz 3, Dalby 3, Andersen 3, B. Kristensen 2, Erici 2, Fisker 2

Clasament grupa C
1. Larvik    5    5    0    0    10 p
2. Oltchim    5    3    0    2    6 p
3. Toulon    5    1    0    4    2 p
4. Randers    5    1    0    4    2 p
Etapa următoare: Oltchim-Larvik (21 noiembrie); Toulon-Randers (21 noiembrie)

"Am avut emoţii!"
Oana Manea, pivotul Oltchimului, a recunoscut la finalul partidei că româncele au avut mari emoţii înaintea disputei cu Randers. "Era normal să fie aşa, era meciul decisiv, de el depindea calificarea. Probabil de aici au venit şi fluctuaţiile din jocul nostru", a spus Manea. Oana a adăugat: "Pînă la urmă, calificarea rămîne şi de acum înainte vom mai avea timp la dispoziţie să ne pregătim, să jucăm mai bine. Oricum, chiar dacă sîntem calificate, vom juca la victorie şi cu Larvik".

I s-a făcut rău
Adina Fiera, interul Oltchimului, a făcut aseară o partidă excelentă. Revenită după o lungă pauză, Adina a arătat din nou multă determinare, a jucat fiecare minge ca şi cum ar fi fost decisivă şi a fost felicitată la final de coechipiere. În vestiar însă, Adinei i s-a făcut rău, iar colegele au chemat doctorul. Efortul depus în timpul partidei şi-a spus cuvîntul, dar Fiera şi-a revenit după o jumătate de oră.

Pentru Ada
Jucătoarele Oltchimului au dedicat victoria Adrianei Nechita, extrema dreapta a Oltchimului, care ieri şi-a aniversat ziua de naştere. Toţi spectatorii i-au cîntat la final "Mulţi ani trăiască!", iar Nechita le-a făcut cinste coechipierelor după meci. "Îi dedicăm succesul Adrianei. Am şi vorbit înainte să cîştigăm ca să-i facem un cadou frumos, nu unul urît!", a spus Oana Manea.

"Ne-am calificat, însă jocul lasă de dorit!"
Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a spus că e mulţumit pentru victoria cu Randers şi pentru calificarea în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, dar prestaţia echipei nu l-a liniştit. "Doar de trei dintre fete sînt mulţumit pentru felul cum au jucat: Paula Ungureanu, Elisei şi Meiroşu. E drept că şi faza de apărare a mers. Atacul a fost însă foarte slab. Trebuie să ne revenim repede pentru că ne aşteaptă meciuri grele anul viitor", a declarat Gavrilescu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
vera_rapid
vera_rapid  •  15 Noiembrie 2010, 21:00

gavrilescu a uitat de ionela galca care a fost in mare forma...si sper sa joace si in decembrie la CE pt Romania. Ce gol a dat cu spatele la poarta....paula e ca de obicei geniala, meirosu joaca mult mai bine decat am vazut-o in ultimii 2 ani. Avem sanse la Cl si la aur la CE! Totusi kovacs e total depasit de situatie, si nu mi se pare ca isi stimuleaza deloc jucatoarele....si ce jucatoare are! inclin sa cred ca forma slaba a lui neagu i se datoreaza si lui.

viobubu
viobubu  •  15 Noiembrie 2010, 15:17

Felicitari echipei!Afara rapid cu Kovacs;Antrenor norvegian. Bravo Elisei,Ramona.Paula,Adina,Ionela.Slab Manea,Neagu.

tibyy
tibyy  •  15 Noiembrie 2010, 12:50

In concluzie nu este vina prostului care a ramas asa mult timp antrenor la Oltchim (impreuna cu balastul de Szucs) ci a conducerii corupte in frunte cu domnul Gavrilescu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează