SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, SÎMBĂTĂ, 6 APRILIE, ORA 18:00, ÎN DIRECT DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Oltchim, subiect de examen! » Elevii vîlceni au avut de rezolvat la o simulare o problemă inspirată din handbal

Iulia Curea a ajuns subiect de examen
Iulia Curea a ajuns subiect de examen

Articol de , - Publicat joi, 04 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2013 22:05

Handbalistele au ajuns "sperietoare" la şcolile din judeţ: elevii trebuie să calculeze la Evaluarea Naţională distanţa pe care o aleargă Neagu sau Curea!

Performanţele Oltchimului sînt demne de inclus în manuale. Însă elevele lui Jakob Vestergaard nu s-ar fi aşteptat niciodată să fie subiect de examen! Mai mult, cerinţa nu s-a regăsit într-o probă de admitere la o facultate cu profil sportiv. Ci la simularea pentru Evaluarea Naţională din judeţul Vîlcea, fosta "capacitate", la matematică!

Teorema lui Puşcaşu
Elevii s-au lovit de exerciţiu pe 20 martie, problema fiind inclusă în partea a treia a examenului, cea mai dificilă. Pentru 15 puncte din totalul de 100, elevii erau puşi să calculeze perimetrul unui teren de handbal, diagonala acestuia şi să demonstreze că Iulia Puşcaşu a alergat mai mult decît colega ei, Cristina Neagu!

Rezolvarea implica folosirea unor formule uzuale, precum aria dreptunghiului, Teorema lui Pitagora ori perimetrul unui patrulater. Practic, dacă nu rezolva această problemă, nota oricărui elev putea fi maxim 8,5!

Rezultate modeste
La ultima probă de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, susţinută în iulie 2012, rezultatele în judeţul Vîlcea au fost dezastruoase. Din cei 3448 de elevi înscrişi, nu mai puţin de 1864, mai mult de jumătate, au luat mai puţin de 5! Dintre aceştia, 91 au luat nota 1,00! Ca o comparaţie, limba română a făcut "doar" 594 de victime.

4.000 de elevi din judeţul Vîlcea au participat la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat din martie 2013

"Nu ştiam că am ajuns subiect de examen. Sper ca problemele să fie uşoare, să nu ne urască elevii" ( Iulia Curea, extremă stînga Oltchim)

Cerinţa subiectului propus:

566220-examen-cerinta.jpg

Rezolvarea subiectului:

566223-subiect-rezolvare.jpg

*click pe imagini pentru mărire

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kiddu90
kiddu90  •  04 Aprilie 2013, 09:11

Ia uite, avem şi matematicieni la GSP. Bravo, băi, băieţi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează