SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

OPINIE GSP » "De ce ne grăbim să le mulțumim altora? Calificarea e meritată și obținută cu propriile forțe de fetele noastre"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 23:13

Trebuie să reînvățăm să ne bucurăm. Cam asta e concluzia după înfrângerea cu Ungaria.

Știu, pare paradoxal să te califici după ce pierzi și după ce joci prost în trei meciuri, dar de ce ne grăbim să le mulțumim altora? Calificarea e meritată și obținută cu propriile forțe de fetele noastre. Prin munca lor s-a ajuns ca în ultimul meci cu Ungaria să își permită și o înfrângere. Nu au de ce să țină capul plecat, iar noi nu avem de ce să le contestăm meritele.

Probabil era mai comod un meci fără emoții. Ne-ar fi permis să mai schimbăm din când în când postul. Să nu cumva să ratăm toată drama din serialele turcești, coreene sau ce mai e la modă în perioada asta. Dar e OK și cu adrenalină, pulsul 200. Ne mai facem mâna cu niște matematică. De mâine, profesoarele ar trebui să își facă reclamă mai bună: ”Învățați, copii, altfel la 30 de ani n-o să știți dacă România se califică sau nu mai departe”.

Revenind, prea ne grăbim să lipim eticheta de conjunctură pe rezultatele bune. Încă nu mi-am dat seama dacă ne place mai mult să NE lăudăm când CÂȘTIGĂM sau să LE dăm în cap când PIERD. Nici nu cred că o să învăț prea curând.

Cert e că fetele nu trebuie să fie supărate pe ele. Nu e timp de reproșuri, de semne de întrebare și dileme existențiale. Sunt între primele patru echipe din Europa. Calificate deja la Mondial. Și trebuie să câștige măcar un meci din următoarele două pentru a obține o medalie.

O să fie greu fără Cristina, dar greu a fost și până acum.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
valii_sv
valii_sv  •  13 Decembrie 2018, 10:31

De ce sa ne bucuram ? Ca ne-a batut Ungaria ? Nu e vorba numai despre faptul ca ne-a batut ci si despre jocul echipei noastre , unul chinuit , fara extreme ...sau mai bine zis fara handbal !

2264101893823582
Kiss Péter  •  13 Decembrie 2018, 10:06

Romania nu a fost cea mai buna echipa...chiar Norvegia este mai buna cu o clasa de valoare.Norocul face mult...Pierdem cu Olanda,cu Ungaria,si cu puncte egale,datorita jocului rezultatelor ne calificam,dar nu pe valoare ci pe matematica.Asta este regulamentul...pacat de echipa Norvegiei,care este departe cea mai buna echipa a lumii !Cu cele 8 puncte,Olanda merita locul ...Ungaria fiind prezenta cu rezerve nu a avut pretentii de calificare,si asa au realizat peste masura,iar Spania este o surpriza negativa,avand si ea o echipa buna. In cealalta grupa,Rusia si Franta,doua echipe la fel peste noi,personal cred ca ambele vor termina pe podiu

phlorinn
phlorinn  •  13 Decembrie 2018, 08:57

Pina acum in meciurile in care toata lumea se bucura ca am cistigat, de fapt acele meciuri au fost ale portarilor. Jocul echipei e in cel mai bun caz de amatori si incepatori. Noi nu existam deloc pe extreme, nu stim sa pasam si sa tragem la poarta nici macar de la 7m, faza de contraatac stim sa o executam 1-2 ori intr-un meci, noi nu folosim intreaga echipa ne bazam doar pe 9 jucatoare de aici si oboseala si accidentarea lui Neagu, antrenorul nu face schimbarile in momentul in care o jucatoare nu joaca bine sau greseste mult, nu cere time-out si pentru simplul motiv de a face o pauza. La cite ratari, pase gresite si atacuri esuate am avut daca nu aveam portarii pierdeam toate meciurile. In toate meciurile si cele cistigate dar mai ales cele pierdute, noi nu inteleg ce pregatire tactica am facut deoarece principalele pericole pentru nu au fost oprite nici pe semicerc, nici pivotul, nici sut de la 9-10m. In meciul cu Rusia avind in vedere ca e singurul trofeu cel european care lipseste adversarelor si antrenorului lor, nu cred ca noi realizam ceea ce ne asteapta. Nu conteaza cu sau fara Neagu, fara un joc de echipa si mai ales portar in zi mare, noi probabil vom pierde la una din cele mai mari diferente din istoria participarilor la turnee finale.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează