SPORTURI  »  HANDBAL  »  BELARUS-ROMÂNIA, AZI, 18:00, TVR2

Pasqui, du-ne la Euro! Un antrenor de la Barcelona își începe mandatul pe banca României

Xavier Pascual are schemele pregătite pentru adversari // FOTO FRH
Xavier Pascual are schemele pregătite pentru adversari // FOTO FRH

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2016 00:00

Antrenorul Barcelonei își începe azi mandatul și pe banca României. El încearcă să-i califice pe ”tricolori” la Campionatul European din 2018.

Naționala masculină a României nu s-a mai calificat la un Campionat European de 20 de ani! În 1996, echipa pregătită atunci de Doru Simion și Nicu Munteanu participa la turneul final din Spania, ocupând locul 9.

De atunci, tentativele de calificare la turneele continentale s-au soldat cu eșecuri pe linie. Au trecut generații și generații, turneu final după turneu final și România nu a mai ajuns în lumea bună, pe semicerc.

Speranța legată de Pascual

Azi, la Minsk, în Belarus, România începe calificările pentru Euro 2018, turneul final programat în Croația, în ianuarie 2018. "Tricolorii" au o grupă extrem de grea, Cu Polonia, Serbia, Belarus. De ce să ne facem speranțe atunci?

Toți fanii handbalului se așteaptă acum ca noul antrenor al României, tehnicianul de la FC Barcelona, Xavier Pascual, să producă o minune! Ibericul a semnat pe 4 ani cu naționala României și încearcă să o ducă nu numai la Europene și Mondiale, ci și la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020!

Patru pe două locuri

Într-o grupă în care pleacă teoretic cu ultima șansă, România trebuie să ajungă pe locul doi pentru a se califica la Europene. Cum Polonia, locul 4 la JO 2016, medaliată cu bronz la ultimul Mondial, se detașează clar de restul formațiilor, românilor le mai rămâne să lupte pentru locul calificant cu sârbii și bielorușii.

"Cred că avem de învăţat cu toţii de la un asemenea antrenor. Vine de la cel mai înalt nivel din handbalul mondial şi prezenţa lui este benefică pentru tot handbalul românesc", a declarat Eliodor Voica, antrenorul lui Dinamo, cel care va fi secundul lui Xavier Pascual.

România debutează azi, la Minsk, contra Belarusului, echipa care a bifat ultimele turnee finale europene și mondiale. Apoi, pe 6 noiembrie, la Cluj, va sosi Polonia, pentru un duel de gală: Talant Dușebaev-Xavier Pascual.

Cine e Xavier Pascual?

  • Antrenorul Barcelonei din 2009
  • A cucerit Liga Campionilor în 2011, 2015
  • Finalist al Ligii Campionilor în 2010, 2013
  • Câștigătorul Super Globe, campionatul mondial al cluburilor: 2013, 2014

10 din țară, 6 de afară!

Pentru primele meciuri în preliminariile CE 2018, antrenorul Xavier Pascual  a convocat 16 jucători, 10 din campionatul intern și 6 din străinătate.

Pasqui, cum îi spun apropiații ibericului, a apelat la "francezii" Popescu, Csepreghi, Sadoveac, la "nemții" Criciotoiu și Ramba, dar și la "polonezul" Vali Ghionea, cel mai experimentat dintre "tricolori". Alexandru Șimicu a refuzat în continuare convocarea din cauza divergențelor cu federația.

Lotul României

Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Irimuș (Dinamo București)
Extreme stânga: Nicu Negru (CSM București), Răzvan Pavel (Potaissa Turda)
Interi stânga: George Cântec, Radu Lazăr (Potaissa Turda), Ionuț Ramba (TBV Lemgo)
Centri: Cristi Fenici (Poli Timișoara), Alexandru Csepreghi (Creteil)
Interi dreapta: Marius Sadoveac (Tremblay), Bogdan Criciotoiu (Bergischer)
Extreme dreapta: Valentin Ghionea (Wisla Plock), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoți: Iulian Stamate (CSM București), Marius Mocanu (Dinamo București), Andras Szasz (HC Odorhei)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
paiazze
paiazze  •  02 Noiembrie 2016, 09:35

Baschet?! Si voi vreti sa ajungem la Euro, la Tokyo? Pai numai din eroarea asta penibila se vede cam cat va intereseaza pe voi handbalul... Dar cred ca atunci cand scrieti "Becali", "Sumudica" sau "Netoiu" verificati de o suta de ori, sa nu cumva sa suparati ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

749913671784643
Razvan Marcel  •  02 Noiembrie 2016, 09:05

BASCHET • BELARUS-ROMÂNIA, AZI, 18:00, TVR2 Pasqui, du-ne la Euro! Un antrenor de la Barcelona își începe mandatul pe banca României

749913671784643
Razvan Marcel  •  02 Noiembrie 2016, 09:05

BASCHET • BELARUS-ROMÂNIA, AZI, 18:00, TVR2

Vezi toate comentariile (4)
Comentează