SPORTURI  »  HANDBAL  »  VESZPREM

Patru ani fără Marian Cozma » Marş de comemorare la Veszprém

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 februarie 2013 11:30

Azi se împlinesc patru ani de la moartea cumplită a handbalistului Marian Cozma, care a decedat după ce a fost înjunghiat în inimă, la ieşirea unui club din Veszprém, oraşul maghiar pentru clubul căruia juca.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de cîţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei.

Un grup de trei agresori l-a atacat pe handbalist, românul fiind înjunghiat de trei ori în inimă. Alţi doi colegi,croatul Ivan Pešić şi sîrbul Žarko Šešum, au fost şi ei implicaţi în conflict. Un alt coechipier, Ferenc Ilyés, a încercat să-l salveze făcîndu-i respiraţie gură la gură lui Marian Cozma, dar nu a reuşit să-l resusciteze.

Marian Cozma a jucat în România la Dinamo, tatăl său, Petre, fiind cel care l-a îndrumat către aceste sport. La echipa bucureşteană, cu care a şi cîştigat un titlu de campion al României, a evoluat între 2002 şi 2006, cînd s-a transferat la Veszprem

La formaţia ungară, Cozma a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să cîştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

Handbalistul ucis în Ungaria avea 26 de ani. Azi, la 12.30, va avea loc o comemorare la sediul clubului Veszprem, iar mîine va avea loc un marş în oraşul maghiar, unde cei care l-au apreciat pe Marian este chemat cu o lumînare.

Cei trei agresori au primit pedepse cu închisoarea. astfel, Ivan Sztojka ispăşeşte o pedeapsă de 13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth au sînt condamnaţi la cîte 18 ani în spatele gratiilor.

Marian Cozma
- campion al României cu Dinamo şi al Ungariei cu Veszprem
- a câştigat Cupa Cupelor cu Veszprem (2008)
- a jucat 60 de meciuri pentru echipa României, pentru care a înscris 115 goluri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  08 Februarie 2013, 16:44

cine vrea sa il comemoreze pe "Pasarila" este asteptat la sala Floreasca de la ora 18:00 la meciul de hadbal CSM Bucuresti-Dinamo

schilo_man
schilo_man  •  08 Februarie 2013, 15:13

ar trebui sa i se faca statuie in fata noii sali de sport..iar peluza nord din sala ar fi frumos sa poarte numele lui Marian Cozma...acelasi lucru si pentru Ramses Juravle cu ridicarea noului bazin acoperit....cum ar fi in parcul dinamo :3 constructii noi(stadion,sala de sport,bazin acoperit) cu 3 statui in fata(Catalin Hildan,Marian Cozma,Ramses Juravle)si 3 peluze care sa le poarte numele?..dar probabil ca visez..macar partea a 2a se poate face,.in memoria a 3 fosti sportivi crescuti in curtea lui Dinamo care au activat in tara numai sub culorile lui Dinamo si s'au stins mult prea tineri ,cand inca mai erau in activitate,in conditii tragice.... aleoo,aleoo...Cozma Marian inseamna Dinamo.

steaua.libera
steaua.libera  •  08 Februarie 2013, 13:30

RIP Pasarila!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează