SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Pe placul campionilor! » HCM Constanţa va întîlni cel mai accesibil adversar în sfeturile Cupei EHF

Prezenţa lui George Buricea la Viena le-a adus noroc constănţenilor // Foto: Marian Muscalu (Telegraf - Constanţa)
Prezenţa lui George Buricea la Viena le-a adus noroc constănţenilor // Foto: Marian Muscalu (Telegraf - Constanţa)

Articol de - Publicat miercuri, 02 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 aprilie 2014 00:22

HCM Constanţa va juca în "sferturile" Cupei EHF cu suedezii de la Lugi HF, cel mai slab cotat adversar.

HCM Constanţa îşi permite să viseze. Zeiţa Fortuna le-a întins mîna constănţenilor la tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei EHF, desfăşurată ieri, la Viena, şi le-a scos în cale cel mai slab cotat adversar posibil.

Dorinţa lui Buricea şi compania de a evita două dintre marile forţe ale handbalului european, Montpellier Agglomeration HB (Franţa) şi Pick Szeged (Ungaria), s-a îndeplinit.

Echipa pregătită de Zvonko Şundovski va lupta pentru un loc în Final Four cu suedezii de la Lugi HF, o echipă mică, fără performanţă pe plan european. Vestea a adus mult optimism în tabăra campioanei.

"Am picat cel mai bine. Ar fi păcat să ratăm şansa de a merge în Final Four. Nu ştim prea multe despre Lugi HF. Nu au însă jucători foarte cunoscuţi şi nici o experienţă prea mare în cupele europene. Va conta faptul că jucăm returul în deplasare, dar sper să ne asigurăm calificarea încă de la primul joc. La Constanţa, avem puterea să ne impunem la 8-9 goluri. O calificare în Final Four ar reprezenta cea mai mare performanţă pe care o poate atinge o echipă românească în acest moment, pentru că trebuie să ţinem seama de bugete şi de infrastructură. Ar depăşi prezenţa în optimile Ligii Campionilor, pe care am avut-o în urmă cu patru sezoane", a spus extrema stînga George Buricea, care a reprezentat clubul la tragerea la sorţi.

Primul meci are loc la Constanţa pe 19 sau 20 aprilie, iar returul pe 26 sau 27 aprilie.

Echipă fără vedete
Înfiinţată în 1941, Lugi HF este una dintre echipele de tradiţie din Suedia, dar nu are în palmares mari performanţe. A cîştigat un singur titlul de campioană, în 1980, şi a mai jucat o finală a întrecerii interne suedeze, în 1995. În istoria recentă a cupelor europene, are o prezenţă în "optimile" Cupei EHF, în 1999, şi două participări în Cupa Cupelor, reuşind să ajungă pînă în "optimi" în 2012.

Cel mai important jucător din lot este Magnus Jernemyr, în vîrstă de 38 de ani, participant cu "naţionala" Suediei la Campionatul European desfăşurat la începutul acestui an. Scandinavii au doar trei stranieri, Espen Christensen (Norvegia, portar), Johannes Hippe (Norvegia, inter stînga) şi Nemanja Milosevic (Serbia, centru), dar nici unul nu este internaţional.

"Plecăm cu prima şansă pentru că avem multă experienţă şi am jucat foarte bine în acest sezon. Cred că şansele sînt 60-40 la sută în favoarea noastră, chiar dacă jucăm returul în Suedia. Trebuie să facem o diferenţă importantă la Constanţa şi să fie presiunea asupra lor în meciul retur" (Alex Şimicu, inter stînga)

"Începe să se vadă Final Four-ul de la Berlin, am jucat deja în sala de acolo şi ne dorim mult să revenim. Nu ne va fi uşor, însă jocul ne dă încredere" ( Laurenţiu Toma, extremă stînga)

"Sîntem favoriţi! Singura problemă este că returul va fi acolo, dar dacă vom fi deştepţi, ne vom califica" ( Nurhan Ali, director executiv al HCM)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
robert1205
robert1205  •  02 Aprilie 2014, 23:19

Infrastructura la Constanta este la nivelul anilor 1960. Forza HCM Constanta !

bibiloiu
bibiloiu  •  02 Aprilie 2014, 17:10

Veti rata si asta pentru ca sunteti romani.................

Vezi toate comentariile (2)
Comentează