SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Pe urmele mamei » Sorina Tîrcă a devenit cea mai bună handbalistă din ţară la categoria ei de vîrstă

Sorina şi Mariana. Dacă Mariana a fost una dintre cele mai bune +1   FOTO
Sorina şi Mariana. Dacă Mariana a fost una dintre cele mai bune "stîngace" din lume, Sorina aruncă la poartă cu mîna dreaptă

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 16 iunie 2014 23:29

Sorina Tîrcă, fiica fostei mari internaţionale Mariana Tîrcă, este cea mai bună handbalistă din România la categoria ei de vîrstă.

Mariana Tîrcă, fostul inter dreapta al naţionalei, considerată cea mai valoroasă handbalistă din România, din toate timpurile, are un urmaş pe măsură. Sorina, fiica sa de 15 ani, este cea mai bună jucătoare la categoria eii de vîrstă, junioare III.

Componentă a naţionalei de junioare a României, Sorina joacă la Corona Braşov, dar învaţă la Rm. Vîlcea, acolo unde a fost transferată pentru a se antrena la Centrul Naţional de Excelenţă.

La turneul final al junioarelor III, găzduit săptămîna trecută, la Braşov, Sorina a marcat 53 de goluri, fiind golgeterul detaşat. În plus, la final, interul stînga a fost declarat MVP-ul competiţiei.

Acest lucru nu a ajutat însă prea mult echipa braşoveană. În ciuda evoluţiei Sorinei Tîrcă, Braşovul nu a cîştigat titlul, fiind învinsă, în finală, de CSS Caracal, cu 22-21!

"Va ajunge mai tare ca mama sa!"
Mai mulţi antrenori care au văzut-o jucînd pe Sorina spun că va ajunge o mare handbalistă. "Are tot ce-i trebuie. E înaltă, are detentă, vede foarte bine jocul, e o fată isteaţă. Are toate şansele să-şi întreacă mama", a declarat Maria Rădoi, fostă coechipieră a Marianei Tîrcă la Oltchim, care a participat şi ea la turneul de la Braşov, pregătind echipa CS "Mori Torok" Rm. Vîlcea.

Mariana Tîrcă a fost căpitanul echipei naţionale a României şi a marcat 1987 de goluri în cele 265 de selecţii, fiind detaşat pe primul loc.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mihaelazainea
mihaelazainea  •  17 Iunie 2014, 16:08

Cea mai tare chestie!"Sorina joaca la Brasov si invata la Rm Vilcea";Nu,Sorina invata la Brasov,unde si joaca handbal.Cred ca aveti informatii eronate,cel putin pana saptamana trecuta,Sorina invata in Brasov.

nkkk9
nkkk9  •  17 Iunie 2014, 13:46
Postat de glorie pe 17 Iunie 2014, 11:44

AVEM VIITOR! Si Buceschi e serioasa.

Perianu, Pricopi, Laslo, Bazaliu..si lista poate continua

glorie
glorie  •  17 Iunie 2014, 11:44

AVEM VIITOR! Si Buceschi e serioasa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează