SPORTURI  »  HANDBAL  »  RANDERS HK-OLTCHIM 20-24

Perfect Day! » Oltchim s-a impus şi în meciul cu Randers şi are prima opţiune la calificare

Iulia Curea a marcat şase goluri în meciul cu Randers. +1   FOTO
Iulia Curea a marcat şase goluri în meciul cu Randers.

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 27 octombrie 2012 22:20

Oltchim a reuşit a treia victorie consecutivă în Ligă. "Galacticele" au avut ceva mai multe probleme în faţa campioanei Danemarcei.

Oltchim defilează în Liga Campionilor. "Galacticele" au învins ieri la Randers, pe un teren pe care, în general, se cîştigă foarte greu.
Vîlcencele au început ca o echipă mare, 6-1 în minutul 9, iar campioana Danemarcei căuta poarta Paulei Ungureanu.

Cu Siraba Dembele om la om la Katarina Bulatovici, Vîlcea şi-a pierdut ritmul. Linia de 9 metri nu şi-a mai găsit cadenţa din meciurile trecute, iar Randers s-a apropiat pe tabelă. Greul a căzut pe extreme şi pivoţi, care au căutat în permanenţă breşele în apărarea nordicelor.

Oltchim a intrat cu doar două goluri avans la pauză, 11-9, risipind cu seninătate mingile scoase cu greu de Paula Ungureanu. Goal-keeperul Oltchimului avea să fie cel mai bun om de pe teren, cu cele 15 mingi apărate, avînd un procentaj de peste 40 la sută!

Prima echipă care conduce Oltchimul
Debutul reprizei a doua a fost unul de haos total în tabăra româncelor. Randers a marcat de patru ori consecutiv şi a întors scorul: 13-11. Era pentru prima dată cînd Oltchimul era în dezavantaj de cînd pe banca echipei se află danezul Vestergaard.

Situaţia grea a fost trecută însă cu bine. Apărarea a strîns rîndurile, cuplul Brădeanu-Pineau a format un zid pe centru, iar vîlcencele au început să fure tot mai multe baloane. De la 12-14 s-a ajuns la 18-14, Oltchimul controlînd din nou situaţia. S-a terminat 24-20, a treia victorie consecutivă a "galacticelor", care şi-au asigurat în mare măsură calificarea, dar şi primul loc în grupă. Pînă la marea finală mai sînt însă 11 partide. Numărătoarea inversă continuă.

"Nu mi-a păsat că Randers s-a pregătit special pentru mine. M-am bucurat că echipa, fetele, au reuşit să cîştige. Nu ştiu dacă a fost cel mai greu meci din grupă. Personal, cred că deplasarea de la Viena va fi mai grea" (Katarina Bulatovici, inter dreapta Oltchim)

Randers 20
Andersen 5, Jacobsen 4, Dalby 4, Agren 3, Strangholt 2, Thomsen 1, Dembele 1. Antrenor: Jan Leslie

Oltchim 24
Curea 6, Manea 4, Brădeanu 4, Neagu 3, Managarova 2, Bulatovici 2, Barbosa 2, Stanca 1. Antrenor: Jakob Vestergaard

Curea: "Ne aşteptam să învingem greu!"

Iulia Curea, extrema stîngă a Oltchimului, explică succesul vîlcencelor la Randers .

Aseară, Iulia Curea a fost golgetera meciului din Danemarca. A marcat de şase ori, din tot atîtea aruncări, avînd o precizie dezarmantă pentru adversare.

- Iulia, a treia victorie, venită însă mult mai greu. Vă aşteptaţi să cîştigaţi aşa greu?
- Ştiam că vom avea un meci greu. Mai jucaserăm cu Randers, danezele sînt genul de jucătoare care nu cedează niciodată. E bine însă că am cîştigat, continuăm să avem linişte.

- Apărarea a dus greul, plus Paula, care a prins o zi fantastică.
- Aşa e. Am avut noroc mare cu Paula, care a scos senzaţional. Cu apărarea cîştigi meciurile, nu? Asta ne dorim: să ne apărăm bine şi să marcăm pe contraatac!

- Pentru prima dată aţi fost conduse, în plus au fost 14 minute în care nu aţi marcat!
- Cît, 14 minute? Nu ştiam. E cu atît mai valoroasă victoria. Am arătat că putem mai mult. Nu am prins o zi prea bună, linia de nouă metri a jucat mai slab, dar pentru asta sîntem atîtea jucătoare valoroase. Să ne suplinim una pe alta.

- V-au surprins cu ceva danezele? Vă aşteptaţi la apărarea avansată?
- Nu ne-au surprins. S-au apărat avansat şi pînă acum. Doar că nu ştiam că se vor apăra om la om la Katarina Bulatovici.

- V-aţi propus şase victorii în grupă?
- Nu neapărat. Vrem să jucăm cît mai bine, să ne calificăm de pe primul loc şi să ajungem în finală. Ştim ce sacrificii se fac pentru a ne fi bine şi noi vrem să răsplătim încrederea celor care ne susţin.

CLASAMENT
1. Oltchim 3 3 0 0 88-60 6p
2. Hypo Viena 2 1 0 1 57-55 2p
3. Randers HK 3 1 0 2 81-82 2p
4. Buxtehuder 2 0 0 2 41-70 0p
Azi: Buxtehuder-Hypo (ora 16:00). Etapa viitoare: Oltchim-Randers, Hypo-Buxtehuder

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
oakland
oakland  •  28 Octombrie 2012, 09:46
Postat de dan.mihai pe 28 Octombrie 2012, 02:28

galeria foto e de la alt meci!...rusine gsp!!!!

Să zicem merci că nu e o poză cu Elisei sau cu Barbosa în plan secund (cu tricoul altei echipe), cum am văzut acum câteva săptămâni :))

hagi_1
hagi_1  •  28 Octombrie 2012, 09:00

N-au avut bani sa trimita un fotograf ...

dan.mihai
dan.mihai  •  28 Octombrie 2012, 02:28

galeria foto e de la alt meci!...rusine gsp!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează