SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Peripeţii spre casă » Greva piloţilor de la Lufthansa era să lase naţionala României pe drumuri

Fetele din reprezentativa României au sărbătorit ziua naţională pe drum // Foto: Marius Ionescu
Fetele din reprezentativa României au sărbătorit ziua naţională pe drum // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 decembrie 2014 23:02

Drumul reprezentativei României din Germania spre Cluj Napoca a fost perturbat ieri de greva piloţilor de la Lufthansa.

"Naţionala" de handbal a României a disputat sîmbătă şi duminică, în Germania, ultimele două partide de verificare înainte de startul Campionatului European din Ungaria şi Croaţia. Victoriile, cu 27-23, respectiv 26-23, au ridicat moralul în lotul pregătit de Gheorghe Tadici.

Ieri însă, fetele nu au avut o zi prea plăcută. Ar fi trebuit să plece de la Dusseldorf în jurul prînzului, spre Munchen, şi de acolo direct la Cluj Napoca. Greva piloţilor de la Lufthansa a perturbat însă zborurile, lucru care a afectat şi prima reprezentativă.

"Ne-am dus mai repede pe aeroport şi am tot încercat soluţii. Ni s-au oferit însă posibilităţi pe care nu le puteam accepta. Au vrut să împartă echipa, unii să aterizeze la Bucureşti, alţii la Iaşi, unii la Cluj-Napoca. Le mai strîngeam pe toate cred că sîmbătă, înainte de a pleca în Ungaria", a făcut haz de necaz Tadici.

Pînă la urmă lucrurile s-au rezolvat. "Noroc cu prietenul nostru din Germania, Richi, care a vorbit la Lufthansa. Am avut o cursă rapidă de la Dusseldorf la Munchen, am avut ceva emoţii dacă prindem legătura de Cluj, dar totul s-a încheiat cu bine", a încheiat Tadici.

Richard Reinhold este fostul preparator fizic de la Gummersbach, un sas din Transilvania care acum trăieşte în Germania şi care a ajutat handbalul românesc în Germania ori de cîte ori a avut posibilitatea.

ALTE ŞTIRI:

Danemarca a cîştigat "Mobelringen Cup"
Reprezentativa Danemarcei, adversara României în grupa de la Euro 2014, a cîştigat duminică "Mobelringen Cup", turneul amical desfăşurat în Norvegia. Echipa lui Pytlick a trecut cu 24-21 de Norvegia, cu 32-20 de Serbia şi cu 26-23 de Franţa. Gazda Norvegia, echipa în faţa căreia România va debuta la Debrecen, pe 7 decembrie, a terminat pe locul 2, campioana olimpică reuşind să învingă Franţa, 21-20, şi Serbia, cu 30-18. Ucraina, a treia adversară din grupa României, a jucat două partide de verificare contra Slovaciei. A cîştigat-o pe prima 29-23, dar a pierdut-o pe a doua, 27-30.

Managarova explică de ce a ales Rusia
Iulia Managarova, fosta extremă dreapta a Oltchimului, titulară de bază în "naţionala" Ucrainei, a refuzat să mai răspundă convocărilor venite de la echipa galben-albastră. Iulia este acum la Rostov Don, în Rusia, şi şi-a arătat intenţia de a juca pentru Rusia. "A fost decizia mea, nu m-a influenţat nimeni. Am vorbit cu cei de la Rostov, cu selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov, dar nu a fost presiune din partea lor", a declarat Iulia pentru portalul ucrainean xsport. "În Ucraina nu avem condiţii să facem performanţă. Au fost cazuri cînd fetele s-au accidentat la naţională, dar au trebuit să se opereze din banii lor sau cu ajutorul cluburilor", a spus Managarova. Ea nu va putea juca însă pentru Rusia, conform regulamentului, decît în iunie 2017.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Decembrie 2014, 17:00

urmeaza inca un european unde nu cred ca putem emite pretentii(un loc in primele 6 ar fi ceva normal)dar putem termina si mai sus daca aratam precum o echipa,avem o gr unde ucraina sigur pleaca acasa,danezele mi se par cele mai in forma,norv e de invins...daca mergem cu 4pct o sa dam peste polonia(avem o revansa de luat)spania(le-am invins mai mereu in ult meciuri)ungaria(fara coordonator o sa fie alta echipa)rusia deocamdata nu are forta sa se califice mai departe..cred ca o victorie in primul meci va da multa incredere echipei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează