SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Pivotul Lorena Ostase privește cu optimism spre următoarele meciuri: „Putem fi surpriza turneului”

Lorena Ostase în acțiune pe semicerc // FOTO Imago
Lorena Ostase în acțiune pe semicerc // FOTO Imago

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 14:25 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 16:07

Lorena Ostase (23 de ani), care a marcat 15 goluri în prima fază a Campionatului European, a vorbit cu maturitate și realism despre echipa României și parcursul său.

  • Programul României din grupa principală e AICI - „tricolorele” știu deja o adversară;
  • Programul, rezultatele și clasamentele de la Campionatul European de handbal feminin pot fi urmărite în timp real AICI;
  • Meciurile de la Campionatul European de handbal feminin sunt transmise liveVIDEO online. Detalii, AICI!

Are 23 de ani și joacă pentru CSM Slatina, iar evoluția sa din Danemarca a surprins pe multă lume. Nevoită să o înlocuiască pe Crina Pintea, jucătoarea născută la Vaslui s-a descurcat de minune. „Mă simt bine și echipa se simte bine. Mă bucur că aportul meu la echipă a devenit unul mai bun. De la meci la meci am crescut ca echipă. 

Am început puțin timorate meciul cu Germania, cu Polonia a fost mult mai bine,  iar cu Norvegia ne-am descurcat extraordinar în primele 45 de minute. Sper să facem jocuri mult mai bune, pentru că acum avem mai multă încredere”, a spus ea într-o videoconferință de presă.

Provocările postului de pivot

Lorena Ostase este la al doilea turneu final cu echipa României, ea debutând anul trecut la Campionatul Mondial din Japonia. „Postul meu este unul dificil, te lupți cu șase apărătoare. Dar important este cum te simți cu colegele tale, unde doresc ele ca tu să fii poziționată. Sunt mai multe lucruri care se îmbină și încet-încet se creează o colaborare care sper eu să ne iasă cât mai bine la meciuri. Și în apărare îmi aduc aportul mult mai bine. Există și relația cu portarii pe care trebuie să o am, așa că pe ambele planuri îmi doresc și mai mult de la mine”, a spus tânăra handbalistă.

Lorena Ostase: „Putem reprezenta surpriza”

Câte despre meciul cu Norvegia, pierdut de România cu 20-28, ea a spus: „Diferența de scor a fost, din păcate, prea mare pentru ce am arătat noi în teren. Nu știu dacă pot spune ce s-a întâmplat în ultimele 15 minute, au fost câteva greșeli tehnice pe care noi le-am făcut și ele au profitat de erorile noastre. Norvegia joacă foarte bine. Este una dintre favorite, dar niciun meci nu seamănă cu celălalt, cum în grupă au defilat, probabil așa cu crezut că se va întâmplat și cu noi și nu a fost așa, depinde de ziua pe care o prinzi. În celelalte grupe au fost surprize și așa putem fi noi o surpriză în grupa principală”.

După o un început de foc, cu trei meciuri în decurs de șase zile, România se va întoarce pe teren pe 10 decembrie contra unui adversar care va fi stabilit după ultimele meciuri din grupa C, care au loc azi. „Deocamdată, fizic sunt bine și consider că avem pregătirea să ducem meciuri pe mai departe și cred că din dorință de pot face multe”, a spus Lorena, care a jucat în medie 47 de minute în cele trei meciuri disputate de România până acum.

„Eu îmi doresc să joc, iar la CSM Slatina din fericire o fac,  e prea devreme să vorbim despre mutarea la o altă echipă mai mare, acum mă concentrez pe acest turneu și apoi vom vedea”- Lorena Ostase

„Laura Moisă ne încurajează la fiecare meci, la fel și Crina, le mulțumim pentru asta”- Lorena Ostase

6 goluria marcat Lorena Ostase în partida cu Norvegia, la fel câte adunase și în meciul cu Polonia

Citește mai multe știri despre Campionatul European de handbal:

TOTUL despre Europeanul de handbal feminin » Aici ai rezultatele de azi, programul zilei și clasamentele!

Ce urmează pentru România în grupa principală de la Campionatul European » Știm o adversară și programul meciurilor

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1502525783399990
Cornel Solomon  •  11 Decembrie 2020, 13:50

Da, Lorena. Ai dreptate. Puteți fi surpriza turneului. Surpriza neplăcută. Pentru că ve-ți termina cu 0 puncte grupa principală.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează