SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Pleacă şi ultima "galactică" » Iulia Managarova a fost declarată liberă de contract şi va semna cu o echipă din Rusia

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 02 iulie 2013 21:04

Iulia Managarova, singura jucătoare rămasă din vechea echipă a Oltchimului, a fost declarată, ieri, liberă de contract. Nu va mai juca în România, transferîndu-se în Rusia.

Oltchim Rm. Vîlcea s-a înscris ieri în Liga Naţională pentru ediţia 2013-2014, dar a cedat imediat locul formaţiei HC Oltenia Rm. Vîlcea. Aflat în insolvenţă, cel mai titrat club din handbalul românesc are datorii de peste două milioane de euro.

Oltchim mai avea sub contract şase jucătoare, dar nici una nu va ajunge, probabil, la noua grupare HC Oltenia. Din cele şase, Iulia Curea, Iulia Managarova, Daniela Băbeanu, Eliza Buceschi, Nicoleta Safta şi Andreea Polocoşer, doar primele două au evoluat sezonul trecut în echipa considerată cea mai bună din istoria clubului, formaţia care a strîns cele mai multe puncte într-un sezon de Liga Campionilor: 22.

Dacă Iulia Curea este însărcinată, cealaltă extremă, ucraineanca Iulia Managarova şi-a depus la FRH memoriu pentru a deveni liberă de contract. "Oltchim avea termen să o plătească pînă pe întîi iulie. Cum acest lucru nu s-a întîmplat, Managarova nu mai este jucătoarea echipei din Vîlcea, putîndu-se transfera la oricare altă echipă", a declarat Gheorghe Goran, membru în Comisia de soluţionare a memoriilor.

Băbeanu şi Polocoşer tratează cu HCM Roman, Safta are şanse mari să joace la Brăila, iar Buceschi ar putea rămîne la Baia Mare, acolo unde fusese împrumutată de Oltchim.

Nu mai vrea în România
Iulia Managarova a venit la Oltchim în 2010 şi a jucat trei sezoane pentru campioana României. Deşi a avut oferte de a continua în ţară, de la mai multe echipe, Managarova nu vrea să mai evolueze în România. Ea va da curs unei oferte din campionatul Rusiei, fiind dorită acolo de Rostov Don, Zvezda Zvenigorod, dar şi Astrahanocika Astrahan.

Considerată una dintre cele mai valoroase extreme dreapta, "Speedy Gonzalez" a refuzat şi echipe de top din Europa precum Buducnost, Podravka şi Gyor!

41 de goluri a marcat Managarova pentru Oltchim în ultimul sezon de Liga Campionilor

Unde au ajuns "galacticele" de la Oltchim
Paula Ungureanu: HCM Baia Mare
Silvia Navarro: Spania
Adriana Nechita: HCM Baia Mare
Iulia Managarova: Rusia
Iulia Curea: însărcinată
Ionela Stanca: Fleury (Fra)
Aurelia Brădeanu: Corona Braşov
Katarina Bulatovici: Gyor
Alexandrina Barbosa: Randers
Ramona Farcău: Dunărea Brăila
Marija Jovanovici: Astrahan (Rus)
Oana Manea: Krim Ljubljana
Adina Meiroşu: retrasă din activitate
Cristina Neagu: Buducnost Podgorica
Allison Pineau: Vardar Skopje
Amandine Leynaud: Vardar Skopje
Ekaterina Vetkova: Astrahan (Rus)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
handsport
handsport  •  03 Iulie 2013, 22:45

La campionatul european open din suedia, România Juniori U-19 s-a calificat în pruimele 8 echipe ale europei, GROUP C 1. ESP Spain 8 47 56 : 103 0 0 4 4 2. ROU Romania 6 15 70 : 85 1 0 3 4 3. RUS Russia 4 8 73 : 81 2 0 2 4 4. LTU Lithuania 2 -33 95 : 62 3 0 1 4 5. ITA Italy 0 -37 101 : 64 4 0 0 4

strajerul
strajerul  •  03 Iulie 2013, 06:55

pacat de echipa...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează