SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA

Pol de putere la Dunăre » Brăila a transferat cinci handbaliste de la HCM Baia Mare

Gabriela Szucs a fost prezentată ieri, la Brăila, de directorul executiv al Dunării, Dragoș Chiriță // FOTO Dunărea Brăila
Gabriela Szucs a fost prezentată ieri, la Brăila, de directorul executiv al Dunării, Dragoș Chiriță // FOTO Dunărea Brăila

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2016 00:00

Gabriella Szucs, jucătoarea naționalei României, una dintre cele mai bune apărătoare din întrecerea internă, a anunțat ieri transferul la Dunărea Brăila.

Fostul inter stânga de la HCM Baia Mare a avut mai multe oferte, inclusiv din străinătate, dar a ales până la urmă Brăila.

"Dunărea a fost mereu o echipă competitivă. În plus, voi avea coechipiere mai multe colege din echipa națională. Cu antrenorul secund de la naționala României, Costică Buceschi, am lucrat și la Baia Mare, în primul sezon", a declarat Szucs, enumerând cauzele care au dus la alegerea ei.

Întăriri din Maramureș

Dunărea Brăila a profitat din plin de degringolada vicecampioanei României, HCM Baia Mare, echipă ca și desființată, și a transferat nu mai puțin de șase jucătoare care în sezonul trecut au evoluat în Maramureș.

Ana Maria Tănăsie și Gabriella Szucs vor juca în premieră la echipa dunăreană. Gabriela Perianu va reveni acasă, după sezonul petrecut la HCM, iar Bianca Tiron și Mădălina Zamfirescu, care au mai îmbrăcat sub formă de împrumut tricoul brăilean, au devenit acum jucătoarele Dunării cu acte în regulă.

Și lucrurile nu se vor opri aici. Pivotul Timea Tătar, de la HCM, e la un pas de Brăila, echipa dunăreană fiind foarte activă în această vară. Pe Dunăre au mai ajuns muntenegreanca Nataşa Krnici și Cătălina Preda, ambele de la Măgura Cisnădie, și Andreea Dincu, de la HCM Roman.

Alte transferuri importante

În această vară, cele mai spectaculoase transferuri din Liga Națională feminină se leagă în mare parte de numele celor de la HCM Baia Mare. Vicecampioana României și-a pierdut, practic, toate jucătoarele.

Ultimele handbaliste care s-au decis unde vor evolua sunt Luciana Marin Popescu, transferată la HCM Roman, Gabriela Preda a ajuns la nou-promovata HCM Bistrița, iar Paula Ungureanu la CSM București.

Singurele necunoscute mai sunt Valentina Elisei Ardean, aflată însă la un pas de SCM Craiova, Patricia Vizitiu, care tratează cu mai multe echipe, și Ionica Munteanu, portarul care e aproape tot de Craiova.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează