SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo, victorie dramatică în Portugalia! Ce șanse mai au „dulăii” să treacă de grupele Ligii Campionilor

Porto - Dinamo, din runda cu numărul 12 a grupei B din Liga Campionilor la handbal masculin, se joacă astăzi, de la ora 21:45. Meciul poate fi urmărit live pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 3, Telekom Sport 2 și Look Sport.
Porto - Dinamo, din runda cu numărul 12 a grupei B din Liga Campionilor la handbal masculin, se joacă astăzi, de la ora 21:45. Meciul poate fi urmărit live pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 3, Telekom Sport 2 și Look Sport.

Articol de GSP - Publicat joi, 24 februarie 2022 23:28 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 23:51

Dinamo s-a impus în deplasarea de la Porto, scor 32-31, și rămâne în calculele calificării pentru „optimile” Ligii Campionilor la handbal masculin. 

Dinamo s-a simțit ca acasă în sala din Portugalia. Cei peste 100 de fani dinamoviști au dominat atmosfera și au împins campioana României în prima repriză. Elevii lui Xavi Pascual au pus foarte bine în valoare pivoții și au fost constant în avantaj, chiar și cu 4 goluri. 

Intervențiile lui Khalifa Ghedbane nu au fost dublate de o inspirație ofensivă, iar după 30 de minute tabela arăta 12-12. 

Dinamo, victorie mare în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin

Partea secundă s-a jucat într-un ritm năucitor. Ambele echipe au trecut peste faza de construcție, au aruncat rapid la poartă. Portarul Ghedbane a trecut și la finalizare, cu două goluri marcate din propriul semicerc. Minutele de final au venit cu o egalitate perfectă. 

6 goluria marcat Alex Pascual, cel mai bun dinamovist la Porto. A fost urmat de Shebib și Sorhaindo, cu câte 5 reușite.

Cu 90 de secunde rămase, Vali Ghionea i-a adus pe „dulăi” în avantaj. Defensiva a închis bine culoarul la acțiunea următoare, dar antrenorul bucureștenilor a riscat. A atacat fără portar la ultima fază, portughezii au recuperat și au trimis în poarta goală, cu doar câteva clipe după ce sirena anunțase sfârșitul. 

Situația în grupa lui Dinamo din Liga Campionilor

Cu două meciuri rămase de jucat, acasă cu PSG și în deplasare cu Vive Kielce, Dinamo are 8 puncte, la fel ca Motor și Porto. „Dulăii” au avantajul meciurilor directe cu ambele formații, însă cele două rivale se întâlnesc în ultima etapă.

Pentru a mai spera la calificare, Dinamo trebuie să obțină cel puțin două puncte, iar cele două rivale să nu obțină mai mult de o victorie în ultimele meciuri. 

Se poate ajunge și la egalitate în 3, însă Dinamo se califică doar dacă Porto o învinge pe Motor la cel mult 6 goluri în ultima etapă.

Dinamo, victorie dramatică în Portugalia! Ce șanse mai au „dulăii” să treacă de grupele Ligii Campionilor
  • Primele două clasate merg direct în „sferturile” Ligii Campionilor. Locurile 3,4, 5 și 6 se califică în „optimile” competiției.

Porto - Dinamo 31-32

Dinamo se impune, scor 32-31.
min. 55: Alex Pascual face meciul sezonului. E atent pe recuperare și înscrie cu o aruncare inteligentă, pe sub portarul advers. 28-29
min. 53: Alex Pascual, perfect de la 7 metri! 27-27
min. 49: Ghedbane are din nouă mâna sigură și înscrie din propriul semicerc. 24-25
min. 45: Eduardo Gurbindo înscrie dintr-o „aeriană”. Pasa i-a aparținut lui Alex Pascual. 22-23
min. 44: Dinamoviștii pierd două mingi pe construcție și sunt pedepsiți pe contraatac. Xavi Pascual cere time-out. 22-22
min. 38: Ghedbane înscrie din poartă în poartă. 16-19
min. 32: Acțiune rapidă a dinamoviștilor, finalizată de Vali Ghionea. 13-14
A început repriza secundă!

min. 30: Încă o aruncare de la 7 metri transformată de Alex Pascual. 12-12
min. 22: Dissinger înscrie cu noroc. Lovește bara, apoi portarul lui Porto deviază în propria poartă. 8-10
min. 18: Ghedbane apără în situație de 1 vs 1 cu extrema adversă. 6-9
min. 8: Același Alex Pascual transformă o lovitură de la 7 metri. 2-4
min. 7: Alex Pascual înscrie din extrema dreaptă. 2-3

A început partida!

„Nu pot spune decât că echipa mea va da totul pe teren. Să joci la Porto nu e deloc uşor. Acest meci este important şi pentru noi, dar şi pentru Porto. Dacă vor câştiga, se vor califica. Sunt sigur că vom avea o atmosferă ostilă, dar şi fanii noştri vor fi cu noi”, a spus Xavi Pascual, antrenorul lui Dinamo, înaintea deplasării de la Porto. 

Citește și alte știri din handbal:

Prima Federație din Europa care a interzis disputarea meciurilor pe teritoriul Ucrainei: „Prioritară e siguranța sportivilor”

EXCLUSIV Ce lovitură dă CSM București! „Tigroaicele” transferă una dintre vedetele de la rivala Rapid

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
valentindragobete
valentindragobete  •  25 Februarie 2022, 12:00
Postat de Razvan Mihailescu pe 25 Februarie 2022, 11:20

O minune cu francezii, ca la polonezi nu cred ca i posibil, daca erau domni spaniolii cu grozavul lor antrenor aranjau sa le de a 1 punct, da capitalistul vine in romania la imbogateala, *** *** de romanasi

Mihăilescule, a " aranja " in sport înseamnă a fura !

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  25 Februarie 2022, 11:20

O minune cu francezii, ca la polonezi nu cred ca i posibil, daca erau domni spaniolii cu grozavul lor antrenor aranjau sa le de a 1 punct, da capitalistul vine in romania la imbogateala, *** *** de romanasi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

endeavour
endeavour  •  25 Februarie 2022, 00:11
Postat de catalynn pe 24 Februarie 2022, 23:41

Felicitări rivalilor!

Finalul a fost de data asta al lui Dinamo! Saed cu doua interventii decisive a hotarat soarta meciului.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează