SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Potaissa a dat lovitura și a scos în ”sferturi” echipa care a terminat pe primul loc!

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 22:19

Potaissa Turda a furnizat marea surpriză în play-off-ul Ligii Naționale masculine. Echipa lui Horațiu Gal a reușit miercuri seară să termine la egalitate, 28-28, cu HC Odorhei, în deplasare. S-a trecut la aruncările de la 7 metri, acolo unde clujenii au avut nervi tari!

Portarii Szopka și Varo au scos fiecare cîte o aruncare, iar Turda merge în semifinale! În primul meci, Potaissa cîștigase pe teren propriu cu 29-26! Georgică Cîntec a fost omul meciului, jucătorul Potaissei marcînd nu mai puțin de 12 goluri!

HC Odorhei, echipa care a terminat pe primul loc în sezonul regulat, a ratat astfel participarea în ediția viitoare a cupelor europene! Echipa lui Vlad Caba a fost la un moment dat angrenată pe trei fonturi: campionat, Cupa României și Challenge Cup.

Primele două le-a ratat, a rămas acum cu șansa de a cîștiga al treilea trofeu european ca valoare, în finală urmînd să întîlnească formația portugheză ABC Braga.

Bacăul, la un pas de surpriză

Minaur Baia Mare-Știința Bacău 24-22

Știința Bacău a fost și ea la un pas de o mare surpriză. Echipa moldoveană, locul 7, a condus 50 de minute la Baia Mare (locul 2), dar a pierdut la final. Moldovenii acuză însă maniera de arbitraj a cuplului Iliescu-Manea. "În repriza a doua, arbitrajul i-a ținut în viață. Au judecat diferit sancțiunile disciplinare și legea avantajului", a declarat președintele Ion Ciobanu.

"Ne-am săturat ca arbitrajele să decidă meciurile, cîștigă doar cine vor ei", a adăugat și antrenorul secund Sorin Bîrză. Azi are loc meciul decisiv, de la ora 18:30. "Am văzut și delegarea de la meciul 3. Nu am nimic cu cuplul Barbu-Manafu, dar cred că nu au arbitrat prea multe meciuri cu miză", a adăugat Ion Ciobanu. În primul meci, Bacăul a cîștigat cu 23-19.

Constanța trăiește

HCM Constanța-CSM București 27-21

Campioana și-a respectat blazonul. Echipa lui Zvonko Sundovski a împins disputa în "sferturi" în decisiv după ce a trecut clar de CSM București. Joi se va disputa meciul decisiv, la Constanța, de la ora 16:45, direct Digi 3. Campioana l-a pierdut însă pe pivotul macedonean Rackcevici, care a văzut în meciul doi direct cartonașul roșu după ce i/a pus mîna în gît unui adversar.

Emoții o repriză

Dinamo București-Dunărea Călărași 28-26

După ce a pierdut la loviturile de la 7 metri, primul meci de la Călărași, Dinamo a tremurat miercuri seara și în sala proprie. Echipa selecționerului Aihan Omer, cu Alin Șania în mare formă, a condus cu 14-12 la pauză. Totul s-a decis însă în primele minute din repriza a doua. După ce Dunărea a marcat pentru 15-12, bucureștenii au marcat de 6 ori consecuriv și au dus scorul la 18-15. Diferența s-a mărit apoi la 24-19, 26-21, Asoltanei fiind MVP-ul partidei. Călărășenii, însoțiți de o numeroasă galerie la București, au încercat să revină, dar Irimuș a făcut minuni între buturile alb-roșiilor. S-a terminat 28-26, iar totul se va juca joi, de la ora 20:15, tot în sala Dinamo.

FEMININ

Baia Mare și Roman în semifinale

HCM Roman a dat lovitura la Craiova și a cîștigat miercuri meciul doi cu formația locală SCM. Echipa moldoveană a învins cu 22-20 și s-a calificat în semifinale, după ce, în primul joc, cîștigase cu 27-21. Romanul va întîlni în semifinale pe HCM Baia Mare, care s-a distrat cu CSM Ploiești, 40-24 în jocul doi. La Ploiești, campioanele trecuseră cu 31-20 de gazde. Azi, ora 18:30, are loc și meciul decisiv între Corona Brașov și HC Zalău, 1-1 după primele două întîlniri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
andyschleck
andyschleck  •  07 Mai 2015, 12:22

Dedu la puscarie cu arbitrii lui ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

onduku
onduku  •  06 Mai 2015, 23:31

Bravo, i-ati scos ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează