SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Potaissa Turda învinsă acasă, Dobrogea Sud Constanța ca și calificată!

Procentaj de 100% pentru extrema dreapta Ionuț Nistor în meciul de aseară
Procentaj de 100% pentru extrema dreapta Ionuț Nistor în meciul de aseară

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2020 20:40 / Actualizat sambata, 29 august 2020 21:02

Vicecampioana României are șanse mici de calificare în turul 2 al European League după ce a cedat 24-26 în fața croaților de la HRK Gorica. Dobrogea Sud Constanța a făcut scor cu rușii de la HC Victor Stavropol, 26-18

După 6 luni de pauză totală, handbalul a revenit și în România. Potaissa Turda și Dobrogea Sud Constanța au jucat primele meciuri oficiale în turul 1 preliminar al European League (fosta Cupă EHF), a doua competiție ca valoare.

Grădinița de la Gorica

Vicecampioana României, Potaissa Turda a debutat însă lamentabil în fața croaților de la HRK Gorica. A treia echipă din Croația, formată în marea ei majoritate din jucători tineri, s-a impus la Turda cu 26-24. Ardelenii au resimțit din plin, probabil, lipsa jocurilor de pregătire, nereușind să facă față ritmului alert impus de adversari. Turdenii au controlat prima repriză, au condus în permanență la 1-2 goluri diferență, dar nu au reușit mai mult. Au intrat la pauză cu un gol avantaj: 12-11.

În partea a doua lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. Croații au apelat la repunerile rapide, s-au apărat foarte bine și au reușit să oprească linia de 9 metri a Potaissei. Turda a suferit mult pe extreme, iar portarul Tomislav Sladoljev (32 de ani), veteranul croaților, a fost MVP-ul partidei, cu 13 parade reușite. HRK a avut și cinci goluri avantraj (20-15), dar Turda a mai refăcut din ecart până la final. Sâmbătă viitoare se va juca returul, în Croația, dar acum vicecampioana României, din mare favorită la calificare, pornește cu șansa a doua. Marcatorii Potaissei: Ghiță 7 goluri, Dragas 4, Cîntec 4, D. Iancu 2, D. Pop 2, Szoke 2, Pavel 1, R. Lazăr 1, Ghivil 1.

Potaissa Turda învinsă acasă, Dobrogea Sud Constanța ca și calificată!
Potaissa Turda

Seara lui Iancu și Nistor

Dobrogea Sud Constanța a dominat categoric disputa cu rușii de la HC Victor Stavropol. "Delfinii" au condus de la un capăt la altul, profitând de forma excelentă a extremei Ionuț Nistor, dar mai ales a portarului Ionuț Iancu. Goal-keeperul constănțean a contabilizat nu mai puțin de 20 de parade pe parcursul jocului! Iancu, în timp ce extrema dreapta a marcat de 11 ori, din tot atâtea acțiuni! După 11-8 la pauză, Constanța a jucat mult mai bine în partea a doua, ducându-se la 10 goluri în față: 26-16.

Pe final, spiritele în teren s-au încins. Georgianul Irakli Chikovani a avut un clinci cu rusul Vitali Mazurov și au văzut amândoi, direct cartonașul roșu. A plecat mai devreme la cabine și căpitanul Constanței, Zoran Nikolici, pentru trei eliminări de câte 2 minute. Dobrogea Sud și-a asigurat în mare parte calificarea în turul 2, pentru echipa pregătită de sârbul Djordje Cirkovici mai greu anunțându-se drumul până în Rusia. Va fi o deplasare cu autocarul până la Istanbul, și de acolo cu avionul la Rostov.

Marcatorii Constanței: Nistor 11 goluri, Komogorov 4, Alexandru Andrei 3, Șandru 2, Chikovani 2, Nikolici 1, Radojevici 1, Simovici 1, Susanu 1.

Dinamo București este a treia echipă din România care va participa în European League, dar campioana României este direct calificată în faza grupelor. 

Potaissa Turda învinsă acasă, Dobrogea Sud Constanța ca și calificată!
Portarul Constanței, Ionuț Iancu

Decizie finală în cazul handbalistelor de la Corona » Pedepse reduse cu 4 până la 7,5 luni pentru fiecare handbalistă de la Corona!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
2110966922333380
Cucu A Bau  •  08 Septembrie 2020, 17:38
Postat de viorelpreda pe 29 August 2020, 23:27

*** aia ajuta nationala avand doar handbalisti romani spre deosebire de echipa ta a carei contributie e practic zero.Ma rog ajutati nationala Iranului si a Tunisiei.

hai zi repede cu cati ajuta, ca aia care ajuta nationala iranului si a tunisiei o ajuta si pe a romaniei cu vreo 5-6 jucatori, ia sa vedem , ii stii? zero esti tu nene, ba si barat!

viorelpreda
viorelpreda  •  30 August 2020, 21:48
Postat de briceag pe 30 August 2020, 03:36

Ce articol ***! Pai 2 goluri sunt usor de remontat in retur.

Nu prea daca au pierdut acasa.

briceag
briceag  •  30 August 2020, 03:36

Ce articol ***! Pai 2 goluri sunt usor de remontat in retur.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează