SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - THURINGER, AZI, 18:00, DOLCE1, DIGI1, GSP.RO

Pregătite de calificare » HCM Baia Mare poate obține accesul în sferturi cu o etapă înainte de finalul grupelor

Melinda Geiger a jucat și ea la Thuringer, dar doar o jumătate de sezon // Foto: MediafaxFoto
Melinda Geiger a jucat și ea la Thuringer, dar doar o jumătate de sezon // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2016 00:00

HCM Baia Mare poate ajunge pentru al doilea an în "sferturile" Ligii dacă trece azi de campioana Germaniei, Thuringer HC.

HCM Baia Mare a realizat ceea ce nu mulţi credeau. Venită cu 0 puncte în grupele principale, vicecampioana României a avut un parcurs perfect în 2016.

Patru partide, patru victorii pentru maramureşence, care au azi şansa calificării în "sferturi". Cu o etapă înainte de final! HCM este singura echipă din cele 12 care a obţinut maximum de puncte, peste Buducnost, Gyor sau Rostov Don.

Adversarul cel mai facil

Româncele au, azi, în faţă cel mai facil adversar. Campioana Germaniei e ultima în grupă, are un singur punct în clasament, şi acela obţinut din grupele preliminare. În 2016, echipa pregătită de Herbert Muller, antrenorul născut la Timişoara, fostul tehnician al Rulmentului Braşov, a suferit patru înfrângeri.

Antrenorul Aurelian Roşca şi-a avertizat însă elevele că meciul nu va fi nicidecum uşor şi că singura echipă care are ceva de pierdut din disputa de azi e numai HCM Baia Mare.

"Nu trebuie să ne privim ca mari favoriţi. Va trebui să jucăm foarte bine dacă vrem să ajungem în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Nu este un meci jucat dinainte. Thuringer are un singur punct, dar asta nu înseamnă că nu are valoare. Trebuie să luptăm pentru fiecare minge, aşa cum am făcut-o până acum. Ne dorim victoria şi calificarea, dar trebuie să o arătăm", a declarat antrenorul Aurelian Roşca.

HCM Baia Mare a câştigat meciul tur cu 25-23, o victorie conturată greu, în partea a doua. Cele două echipe s-au întâlnit şi anul trecut în Ligă, ele împărţindu-şi atunci victoriile.

Eliza se întoarce acasă

Thuringer HC e cea mai importantă echipă din Germania în ultimii ani, câştigând titlul în fiecare sezon, începând din 2011. Echipa pregătită de Herbert Muller are în rândurile sale şi două românce: centrul şi pivotul echipei naţionale, Eliza Buceschi, respectiv Crina Pintea.

Pentru Eliza va fi un meci cu totul special, ea întorcându-se la Baia Mare pentru prima dată, acum din postura de adversară. Eliza a jucat până anul trecut la HCM, fiind desemnată în Liga Campionilor cea mai promiţătoare tânără jucătoare!

Statut pe care l-a confirmat în mare parte la Thuringer, ea fiind golgeterul echipei în Ligă, cu 45 de goluri marcate. Crina Pintea a fost şi ea dorită la HCM, după despărţirea de Zalău, dar a ales până la urmă Thuringer.

Pe ce loc termină?

Victoria cu Thuringer le aduce maramureșencelor calificarea, dar și rămînerea în cursa pentru locul 2 în grupă. Astfel, totul se va decide în ultima etapă, la Budapesta, în disputa directă cu FTC. HCM depinde însă și de celelalte rezultate, precum Larvik-FTC Budapesta sau Fleury-Larvik, în ultima etapă.

Doar la egalitate de puncte cu Larvik, HCM stă mai prost la meciurile directe. Ar putea să se ajungă și la trei echipe cu același număr de puncte, caz în care vor conta meciurile directe între cele trei. HCM vrea să evite locul 3 sau 4 în grupă pentru a nu da în "sferturi" peste Buducnost sau Gyor, ci peste Vardar Skopje, locul 3 în grupa 2.

"Meciul trebuie jucat în primul rând. Îl vom trata cu seriozitate și e normal că ne dorim victoria. Sunt convinsă că va ieși așa cum ne dorim"
Ionica Munteanu, portar HCM

CLASAMENT

1. Rostov Don 8 7 1 0 211-188 15p
2. FTC Budapesta 8 4 2 2 230-217 10p
3. Larvik HK 8 4 0 4 213-204 8p
4. HCM Baia Mare 8 4 0 4 203-199 8p
5. Fleury Loiret 8 2 2 4 203-214 6p
6. Thuringer 8 0 1 7 189-227 1p

* primele patru clasate se califică în "sferturi"
Etapa actuală: Rostov-Fleury (sâmbătă, 16:00), Larvik-FTC Budapesta (sâmbătă, 20:00)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
742821569197760
Daniel Vasile  •  19 Februarie 2016, 17:37

Hai Baia Mare!!!

best.cfr
best.cfr  •  19 Februarie 2016, 09:08

Hai HCM !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează