SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO 2020

PRELIMINARII EURO 2020 // Polonia a învins în Ucraina în grupa României! Cum arată ACUM clasamentul

Articol de - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 21:18

Polonia a învins Ucraina, scor 27-26, în grupa României din preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2020.

  • România întâlnește duminică, la Torshavn, Insulele Feroe, de la ora 19:00 (direct TVR1).

Victorie conturată greu pentru Polonia în deplasarea de la Kiev, contra Ucrainei. Antrenată de norvegianul Arne Senstad, Polonia s-a impus abia în ultimele trei minute. După 14-14 la pauză, Ucrina a avut avantaj pe tabelă mai mereu, dar doar la limită. Pe final, jucătoarele pregătite de Natalia Liapina au ratat din poziții clare și Polonia a întors scorul.  

Natalia Savcin (9 goluri) și jucătoarea campioanei României SCM Rm. Vâlcea, Irina Glibko (6 reușite) au fost principalele marcatoare ale gazdelor, pentru poloneze cele mai eficace jucătoare fiind veterana Karolina Kudlacz (7) și Aleksandra Zych (5). 
 

Polonia a luat o opțiune serioasă la calificare pentru Euro 2020, primele două echipe din grupa a 7-a având asigurate biletele la turneul final din Norvegia și Danemarca. 

România joacă al doilea meci duminică, de la ora 19:00, în fața modestei reprezentative a Insulelor Feroe. Adversarele au jucat 18 partide până acum în preliminarii pentru Europene și Mondiale dar nu au câștigat niciuna.  
România va juca în Feroe fără Neagu, Perianu și Pintea, toate accidentate, dar și fără Elisei, care s-a retras din echipa națională după victoria de miercuri cu Ucraina, 27-24. 

Clasament

1. Polonia 4 puncte / 2 meciuri 
2. România 2 puncte / 1 meci 
3. Ucraina 0 puncte / 2 meciuri  
4. Insulele Feroe 0 puncte / 1 meci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
rivaldinho
rivaldinho  •  29 Septembrie 2019, 00:03

E bine ca a invins Polonia, trebuie sa invingem Polonia 1 data sau in Ucraina.

llillian
llillian  •  28 Septembrie 2019, 22:51

Ucraina 0 pct locul 3, Feroe 2 pct locul 4. (Feroe 0 pct) Baieti nu se leaga ceva. D-le reporter stai jos nota 2.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează