SPORTURI  »  HANDBAL  »  LUGI HF-HCM CONSTANŢA 34-28

Premieră în Final Four » HCM Constanţa a pierdut returul cu Lugi HF, dar va juca în faza finală a Cupei EHF

Alexandru Csepreghi va înfrunta la Berlin nume mari din handbalul european // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf-Constanţa)
Alexandru Csepreghi va înfrunta la Berlin nume mari din handbalul european // Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf-Constanţa)

Articol de - Publicat duminica, 27 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 00:02

Campioana HCM Constanţa este prima echipă din România calificată în faza finală din noul format al Cupei EHF.

Campioana României, HCM Constanţa, a desfăcut ieri sticlele de şampanie, sărbătorind o calificare istorică pentru handbalul masculin românesc. Echipa pregătită de Zvonko Sundovski a acces în premieră în Final Four-ul Cupei EHF, după ce i-a scos în sferturile de finală ale competiţiei pe suedezii de la Lugi HF.

Învingători în tur la o diferenţă de zece goluri, 31-21, constănţenii au mers în Suedia cu gîndul de a obţine încă un succes, iar startul partidei le-a dat mari speranţe. HCM Constanţa a condus şi la o diferenţă de cinci goluri, 12-7 în min. 24, dar finalul primei reprize a trădat-o. Gazdele au marcat de cinci ori consecutiv şi au intrat la cabine în avantaj, 14-13.

Încurajaţi de fani, suedezii au forţat o revenire miraculoasă, dar au trebuit să se mulţumească doar cu o victorie de palmares, 34-28. Principalul marcator al grupării de pe Litoral a fost din nou Şimicu, cu 9 reuşite, secondat de Sadoveac, 5 goluri, şi Criciotoiu, 4 goluri.

Cu obiectivul atins pentru acest sezon european, campioana României aşteaptă tragerea la sorţi pentru turneul Final Four, programată marţi, la Viena.

Posibilii adversari sînt de top. Germanii de la Fuchse Berlin au deja biletele acontate, iar francezii de la Montpellier Agglomeration HB şi ungurii de la Pick Szeged sînt mari favoriţi în meciurile de azi, din returul sferturilor de finală.

"Sînt adversari de top, de nivelul Ligii Campionilor şi vom fi cotaţi cu ultima şansă la trofeu. Vom da totul şi ne vom bucura de ocazia de a juca un turneu final", a spus căpitanul constănţenilor, Laurenţiu Toma.

Final-Four-ul Cupei EHF va avea loc la Berlin, în perioada 17-18 mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
robert1205
robert1205  •  27 Aprilie 2014, 14:55

Şimicu e golgheter in Cupa EHF cu 55 de goluri sezonul acesta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează