SPORTURI  »  HANDBAL  »  JUCĂTORII ANULUI

Premii pentru Crina Pintea și Mihai Popescu » Federația Română de Handbal a desemnat cei mai buni handbaliști ai anului

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 14:44

Federația Română de Handbal a anunțat cei mai buni jucători ai anului trecut, clasamentul fiind întocmit în urma voturilor antrenorilor din Liga Națională, fete și băieți. Crina Pintea și Mihai Popescu au ieșit primii. 

Crina Pintea, pivotul de la CSM București, a fost desemnată pentru prima dată în carieră handbalista anului în România. Pentru Crina, 2019 a fost cu adevărat un an foarte bun, ea cucerind cu Gyor Liga Campionilor.  

Crina Pintea: „Nu-mi vine să cred!”

"Nu-mi vine să cred, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Mă bucur că, până la urmă, s-au văzut şi lucrurile bune şi că se întâmplă lucruri frumoase şi la noi. Nu vreau să spun că 2019 a fost cel mai bun an al meu, pentru că toţi anii din spate au făcut ca 2019 să fie unul bun. 

Cât timp munceşti şi pui cărămidă cu cărămidă, la un moment dat vei vedea casa gata, asta s-a întâmplat la mine. Cred că pot mult mai mult de atât. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi împreună să ne putem îndeplini obiectivele. Când cu echipa ai rezultate foarte bune, apar şi rezultatele individuale", a declarat Crina Pintea.

Monopolul lui Mihai Popescu 

La masculin, titlul îi revine pentru a 8-a oară, a patra oară consecutiv, lui Mihai Popescu. "Popeye", portarul echipei franceze de primă ligă Saint Raphael, este căpitanul "naționalei" României, și visează să se mai califice cu prima reprezentativă la un turneu final. 

La 34 de ani, Popescu e unul dintre portarii cu cel mai bun randament în campionatul Franței. Mihai a mai fost desemnat handbalistul anului în 2010, 2011, 2012, 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019. 

Premii pentru Crina Pintea și Mihai Popescu » Federația Română de Handbal a desemnat cei mai buni handbaliști ai anului

Egalitate în Liga Florilor 

Cristina Neagu (31 de ani) și Denisa Dedu (25 de ani) au fost votate drept cele mai bune handbaliste din 2019 care evoluează în Liga Națională. Neagu a jucat însă doar câteva meciuri și a rămas și ea foarte mirată. "Mă surprinde să primesc acest premiu pentru că am jucat foarte puţin anul trecut. Le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi mi-au oferit acest premiu", a spus Neagu.

"Mă bucură şi mă onorează acest premiu, este o recompensă. Anul 2019 a fost unul bun pentru mine, poate exceptând ultima parte, care nu a fost aşa cum mi-o doream. Sunt mulţumită, au fost anumite realizări de care sunt bucuroasă. Îmi doresc ca 2020 să fie şi mai bun", a afirmat, la rândul său, Denisa Dedu.

Iberica Alicia Fernandez (27 de ani), de la campioana SCM Râmnicu Vâlcea, medaliată cu argint la Mondialul din Japonia, în decembrie, a fost desemnată cea mai bună jucătoare străină din campionatul României.

Marius Sadoveac (34 de ani), de la SCM Politehnica Timişoara, a fost ales cel mai bun jucător român din Liga Zimbrilor, în vreme ce premiul pentru cel mai bun străin din campionatul României a fost câştigat de croatul Ante Kuduz (24 de ani), de la Dinamo Bucureşti.

"Întotdeauna mi-am dorit acest premiu, încă de când am ajuns la Constanţa, în primul an, când îi vedeam pe Tudor Stănescu sau pe Laurenţiu Toma că îl câştigau. Este a opta oară când primesc acest premiu şi mi-l doresc în continuare. Sper să fac cât mai multe pentru echipa naţională şi pentru echipa mea de club. De fiecare dată când am venit la echipa naţională am venit cu sufletul şi mi-am dorit să fac performanţă"  - Mihai Popescu 
 

Vezi și: 

Campionatul European de handbal masculin debutează azi, tot fără România » Cine sunt favoritele

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  09 Ianuarie 2020, 16:18

Domnule Ursescu știu că la șefi nu citește nimeni ce scriu dar ce zic învățăceii U 23 pe care îi căutați când citesc astfel de articole din care nu se înțelege nimic. Să vedem ce a scris șeful Secției Sporturi de la GSP:”Crina Pintea, pivotul de la CSM București, a fost desemnată pentru prima dată în carieră handbalista anului în România”. Câteva rânduri mai jos ce găsim:”Cristina Neagu (31 de ani) și Denisa Dedu (25 de ani) au fost votate drept cele mai bune handbaliste din 2019 care evoluează în Liga Națională”. Și cum era acest proiect GSP când a apărut...ce nume, ce condeie...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează