SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALĂ

Prima mutare majoră făcut de noul șef al handbalului: revine „omul de aur” Aurelian Roșca

Aurelian Roșca, foto: Imago
Aurelian Roșca, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2022 15:54 / Actualizat luni, 23 mai 2022 15:55

Prima mutare a noului președinte al FRH: schimbarea selecționerului echipei de junioare a României.

Aurelian Roșca, 54 de ani, va fi noul selecționer al naționalei de junioare a României. El va fi validat marți în comisia tehnică. Roșca a fost dorit de noua conducere a FRH și și-a dat acordul de principiu pentru a veni la lotul de junioare. 

Profesor de sport la o școală din Râmnicu Vâlcea, Roșca a câștigat ca antrenor două titluri supreme: aur la CE junioare 1999 și aur la CM junioare in 2014. Relu Roșca va fi ajutat de Ileana Morari, antrenoare la CSȘ NR 6 București, Gheorghe Ionel, antrenor la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea și de fosta campioană mondială de tineret, Ildiko Barbu, care se va ocupa de portari. 

Roșca a antrenat în carieră echipe de top ale României: CSM București, HCM Râmnicu Vâlcea sau HCM Baia Mare, formație cu care în 2016, a ajuns în sferturile Ligii Campionilor.

Moment nemaivăzut la Roland Garros! Culmea îndrăznelii: a întrerupt meciul Mariei Sakkari, dar bodyguarzii nu au putut să-l scoată de pe arenă
ROLAND GARROS
Moment nemaivăzut la Roland Garros! Culmea îndrăznelii: a întrerupt meciul Mariei Sakkari, dar bodyguarzii nu au putut să-l scoată de pe arenă

Dragoș Dobrescu, primul sacrificat dintre oamenii lui Alexandru Dedu

Fostului selecționer de la junioare, Dragoș Dobrescu îi expiră contractul în 30 iunie și a fost anunțat de vicepreședintele federației, Sorin Dinu, că nu i se va prelungi înțelegerea. Lotul de junioare va participa în luna iulie la Festivalul Olimpic de Tineret (FOTE), iar în august la Campionatul Mondial din Macedonia de Nord. 

„Le urez succes fetelor, chiar dacă nu mai sunt la lot, rămân alături de ele. Am încredere că pot ajunge în semifinale, atât la FOTE, cât și la Mondiale.", le-a transmis jucătoarelor, prin intermediul Gazetei Sporturilor, Dragoș Dobrescu.

În 2019, naționala de tineret a României pregătită de Dragoș Dobrescu a obținut locul 5 la Campionatul European de la Gyor, iar de anul acesta Dobrescu a fost numit de fosta conducere a FRH la lotul de junioare. Dragoș Dobrescu a jucat alături de fostul președinte al FRH, Alexandru Dedu de la juniori până la naționala de seniori, fiind colegi la Ploiești, Timișoara și Steaua.

2medalii de aur a câștigat Aurelian Roșca, ca antrenor cu junioarele României

CSM București a cucerit pentru a cincea oară Cupa României » Cristina Neagu a strălucit în finala cu SCM Râmnicu Vâlcea

Minaur Baia Mare a pierdut turul finalei din EHF European Cup, dar va evolua cu trofeul pe masă în propria arenă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
handsport
handsport  •  26 Mai 2022, 11:39

... Rosca lasai pe altii ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează