SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SLOVACIA 30-26

Prima victorie în 2017 » România a învins Slovacia la turneul ”Yellow Cup”, scor 30-26

Vali Ghionea a marcat ieri la foc automat // Foto: Alex Nicodim
Vali Ghionea a marcat ieri la foc automat // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2017 00:00

Naționala României a învins, ieri, Slovacia cu 30-26, în turneul din Elveția, primul succes pentru jucătorii lui Pascual după trei înfrângeri.

Reprezentativa masculină a României a învins ieri Slovacia cu 30-26, în cadrul turneului " Yellow Cup", de la Winterthur (Elveția). E primul succes al "tricolorilor" în 2017, după trei înfrângeri consecutive.

România a început anul cu stângul, pierzând amicalul cu campioana Europei, Germania, 21-30. Au urmat primele două jocuri din turneul elvețian, în care Popescu, Fenici și compania au cedat în fața Braziliei, 24-25, și a Elveției, 19-25.

Ieri, după o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 14-14, România a trecut la conducere. S-a desprins la 23-19 și nu a mai cedat inițiativa până la final. Vali Ghionea și portarul Ionuț Iancu au fost cei mai buni jucători ai României.

Au marcat pentru "tricolori": Ghionea 10 goluri, Mihalcea 4, Criciotoiu 3, Sadoveac 3, Cântec, Ramba, Ad. Rotaru, Fenici câte 2,  Șandru și Pavel 1.

Tehnicianul Xavier Pascual nu e deloc mulțumit și știe că mai are mult de lucru. "A fost un turneu util, avem nevoie de jocuri pentru a crește în valoare. Suntem într-o fază complicată, scopul nostru este acela de a crește treptat, dar trebuie să muncim din greu", a declarat ibericul.

Întrebat de șansele de calificare la Euro 2018, Pascual a spus. "Avem o șansă de a ajunge acolo, dar nu acesta e primul obiectiv. Trebuie să fim realiști și să nu uităm de unde am venit. Vor fi meciurile cu Serbia, vom încerca să le câștigăm, dar dacă nu va fi să fie, vom merge mai departe", a adăugat antrenorul Barcelonei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close