SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE 2024

VIDEO Primele concluzii după Europeanul de handbal: „Să nu mai mergem ca outsideri, ci ca o echipă care se poate bate cu toată lumea”

Articol de , , - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 18:41 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 21:35

Jucătorii și stafful tehnic ai echipei naţionale de handbal masculin a României, care trebuiau să revină la Bucureşti miercuri după participarea la Campionatul European din Germania, au fost blocaţi pe aeroportul din Frankfurt din cauza vremii nefavorabile.

Autorităţile germane au luat decizia de a suspenda activitatea aeroportului din Frankfurt pentru mai multe ore. Abia joi, după prânz delegația României a ajuns la București.

Daniel Stanciuc a declarat la sosirea în țară că jucătorilor le-a lipsit experienţa la turneele finale. Dar că „a fost o experienţă foarte bună pentru mine, din păcate rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Dar zic eu că de aici putem construi ceva de viitor”

„Am întâlnit nişte echipe foarte bune, cu jucători excepţionali”

Acesta a precizat că „am întâlnit nişte echipe foarte bune, cu jucători excepţionali, care evoluează la cel mai înalt nivel. Acolo trebuie să ajungem şi noi. Ne-a lipsit experienţa, asta e clar. E prima oară pentru noi toţi când suntem la un Campionat European şi am evoluat împotriva unor jucători care au finale sau semifinale jucate”.

Stanciuc a mai declarat în fața jurnaliștilor: „Mie îmi dă încredere faptul că am jucat, încredere să muncesc mai mult. Şi sper eu ca în viitor să nu mai mergem la European ca outsideri, ci ca o echipă care se poate bate cu toată lumea. Acum după acest European trebuie să tragem nişte concluzii, să vedem ce avem de făcut mai departe”.

Prestație slabă la European

Naţionala României a fost învinsă de Croaţia cu scorul de 31-25 în ultimul său meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2024 din Germania. Tricolorii au pierdut anterior cu Austria, 24-31, şi cu Spania, 24-36.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Citește și:

Xavi Pascual vede și aspecte pozitive după eliminarea României de la Campionatul European: „Un punct de plecare”
CE 2024
Xavi Pascual vede și aspecte pozitive după eliminarea României de la Campionatul European: „Un punct de plecare”
Concluzia lui Ionuț Iancu, după ce România a terminat Campionatul European pe antepenultimul loc: „Echipele sunt mai valoroase, dar putem să compensăm”
CE 2024
Concluzia lui Ionuț Iancu, după ce România a terminat Campionatul European pe antepenultimul loc: „Echipele sunt mai valoroase, dar putem să compensăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  19 Ianuarie 2024, 09:31

O singura complectare la acest articol si de unde luati acesti jucatatori sa se bate cu marile echipe ale Europei?

dobrin
dobrin  •  18 Ianuarie 2024, 21:30

„Prestație slab la European”. Acest subtitlu e rodul gandirii a trei (3!) jurnalisti: Crăiţoiu, Furnigă si Dumitru :))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează