SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM CONSTANŢA-HSV HAMBURG 26-34

Printre tancuri agile » HCM a pierdut la 8 goluri în faţa campioanei Germaniei

Alex Csepreghi, cu 5 goluri, a fost principalul marcator al lui HCM aseară Foto: Raed Krishan (Buzău)
Alex Csepreghi, cu 5 goluri, a fost principalul marcator al lui HCM aseară Foto: Raed Krishan (Buzău)

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 22:23

HCM a înregistrat aseară a doua înfrîngere din grupa C, însă în faţa echipei celei mai puternice


Începutul nu e la fel cu sfîrşitul. Cel puţin aşa s-a întîmplat aseară, cînd campioana României la handbal masculin a întîlnit-o pe cea a Germaniei, o colecţie de jucători din alte şase ţări pe lîngă cea originală. Diferenţă de forţă, valoare şi unitate care nu s-a văzut atît de pregnant în primele minute, atunci cînd HCM a condus chiar şi cu 4-2, dar care a devenit evidentă după primul sfert de oră al meciului. Atunci au avut oaspeţii prima rafală de patru goluri, reuşite seci, parcă desprinse dintr-un clip de popularizare a handbalului.

Mai departe, oricît s-au zbătut Csepreghi, Sadoveac, Toma, Sabou sau Buricea ori Stănescu în poartă, departajarea s-a făcut. Cînd părea că scorul se strînge, cei de la Hamburg veneau cu aceleaşi serii de goluri, injecţii aplicate iute, lăsînd durerea să izbucnească mai tîrziu. În repriza secundă, minutul 47, Constanţa s-a apropiat la 4 goluri. A fost momentul cel mai bun. Finalul a descris o plimbare ordonată de tancuri agile, întreruptă pe alocuri de sclipirile individuale de fantezie autohtonă. Au cîştigat ei, la 8 lungimi, iar HCM va disputa următorul meci peste exact o săptămînă, tot acasă, cu Cimos Koper.

HCM CONSTANŢA 26 (12)
Csepreghi 5, Sabou 4, Irimescu 3, Sadoveac 3, Angelovski 3, Toma 2, Buricea 2, Riganas 2, Novanc 1, Şimicu 1
HSV HAMBURG 34 (17)
Duvnjak 7, Jansen 5, Lindberg 5, Lackovici 4, Schröder 3, Vugrinec 3, Hens 3, B. Gille 2, Flohr 1, Schlierderman 1

"Ne-au forţat să greşim!"
George Buricea a primit o veste bună înainte de meciul de aseară. EHF i-a dat drept de joc după cartonaşul roşu primit în ultimul minut, în Polonia, cu Wisla Plock. Despre partida cu Hamburg, George a spus că nemţii nu puteau fi bătuţi. "Trebuie să recunoaştem, sînt mult mai buni ca noi. La prima vedere, a părut că am făcut greşeli copilăreşti, dar nu e aşa. Îţi lasă spaţii mari în apărare, ai impresia că poţi pasa şi apoi o dată ies şi recuperează mingea. Noi trebuie să ne batem însă cu adversarii de valoarea noastră, celelalte echipe din grupă".

"Am încercat să iuţim jocul, să grăbim atacul, dar asta le-a convenit lor. Am făcut multe greşeli şi ei au înscris goluri uşoare pe contraatac şi faza a doua"
Marius Novanc, pivot HCM

Fără Stavrositu
HCM Constanţa nu a putut să-l folosească aseară pe centrul ei, Marius Stavrositu. "Am un hematom mare pe muşchi. Puteam forţa să joc, dar credeţi că dacă intram eu, puteam învinge? Hamburg e o echipă care se bate la titlu, noi trebuie să ne luptăm cu Sankt Petersburg, Cimos Koper, Wisla Plock şi Metalurg Skopje", a spus Stavrositu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
reporter1
reporter1  •  07 Octombrie 2011, 08:42

Corecta logica a la patronu_m! Trebuie sa ai mentalitate de invingator pana la capat indiferent de adversar. Daca ai plecat din start cu ideea ca adversarul este de neanvins...mai bine stai acasa. Una peste alta...hai HCM...Batem saptamana viitoare la scor!!!

patronu_m
patronu_m  •  07 Octombrie 2011, 02:16

ce dracu sunteti pisati pe voi la toate sporturile cand intalniti asa zise echipe favorite ,parca ei au 4 c......ie si voi 2,uitati-va dracului odata la sarbi si invatati de la ei ca de la antrenorii nostri nu invatati nimic decat '' lasa tata ca mai mult oricum nu se putea,ce dracu ca doar sunt mai buni,nu?''

Vezi toate comentariile (2)
Comentează