SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN 2018

Promisiunea unei mame către fiul său! Vrea o medalie: "M-a îmbrățișat și mi-a cerut asta"

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 12:52

Veterana lotului României, Valentina Elisei Ardean, va participa în Franța la al cincilea turneu final continental. E singura mămică din lot și trebuie să vină acasă cu medalia cerută de băiețelul ei.

  • Europeanul de Handbal se desfășoară în Franța, în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2018, transmis de TVR.

La 36 de ani, Valentina Elisei Ardean va fi cea mai în vârstă jucătoare din lotul României care va participa la Europeanul din Franța. Alice a debutat acum 14 ani la un turneu final continental și-și aduce aminte cu plăcere de acele momente.

"Ohooo, ce tânără eram. O puștoiacă! A fost în Ungaria Europeanul atunci. Au trecut însă anii! Țin minte că aveam emoții mari, îmi traspirau palmele", povestește extrema stânga.

Și acum are emoții, dar sunt de altă natură. "Sunt emoțiile inerente unei astfel de competiții, e acea stare de dinainte de un turneu final, nerăbdarea de a intra în concurs. Îmi doresc să le transmit fetelor ceea ce și eu am învățat de la alte jucătoare la rândul meu. Să treacă și ele prin ceea ce am trecut noi, cele mai în vârstă", spune Alice.

"Pielea se face tot de găină când se cântă imnul!"

Trăiește și acum bucuria de a juca pentru România și de a reprezenta handbalul la nivel înalt. "Încă joc handbal de plăcere, pentru că altfel nu aș mai face. Și joc cu și mai mare plăcere pentru România. Am aceleași sentimente când se cântă imnul național, ca la primul turneu final. Se face pielea de găină, parcă", mărturisește Elisei.

A văzut multe la viața ei pe semicercurile marilor competiții. Medaliată cu argint la Mondialul din 2005, și cu bronz la cel de peste 10 ani, în 2015, Valentina Elisei Ardean a primit titlul de cea mai bună extremă stânga la ambele turnee finale. La Europene a câștigat bronzul în 2010.

A avut și multe ghinioane, din cauza accidentărilor ratând multe turnee finale, inclusiv Mondialul de anul trecut. "Nu vreau să pun o presiune suplimentară pe mine, dar îmi doresc enorm să jucăm cât mai bine, să facem un nou rezultat mare. Le văd și pe fetele tinere că sunt motivate, au o mare dorință, și asta nu poate decât să fie bine.

Îmi aduc aminte că în 2005, în Rusia, când am jucat finala la Mondiale, în fiecare meci a ieșit în evidență o jucătoare. Am fost o echipă, un grup. Ne-am tras una pe cealaltă. Asta vreau și acum, să fim o echipă adevărată", declară Alice.

Promisiunea unei mame către fiul său

Vali Ardean este singura mamă din lotul actual al României. Și-a lăsat acasă băiețelul de 7 ani, dar i-a promis ceva la plecare. "Robert înțelege acum când plec de acasă la lotul național. M-a îmbrățișat și mi-a cerut să-i aduc ceva, de Moș Crăciun. Nu o să spun acum ce, o să spun la final", a dezvăluit Alice.

Vrea să-și țină însă promisiunea. "Oamenii trebuie să înțeleagă că, înaintea lor, noi ne dorim cel mai mult să fim pe podium. De asta muncim, de asta ne antrenăm zi de zi. Să câștigăm.

Câteodată ne iese, alteori nu. Important e cum te ridici după eșecuri, în viață, și cum rămâi cu picioarele pe pământ, după succese", încheie Vali Ardean Elisei.

"Campionatele Europene sunt întotdeauna mai dificile decât Mondialele. Aici toate echipele sunt la același nivel, plus-minus, și de aceea nu ai momente de relaxare. Cred că avem o grupă echilibrată, dar am încrdere în noi, în unitatea grupului" Valentina Elisei Ardean

90 de goluri a marcat Valentina Elisei Ardean în cele patru ediții ale Europenelor la care a participat până acum cu "naționala" României

 CITEȘTE ȘI:

ROMÂNIA LA CE DE HANDBAL // A prins lotul pentru EURO pe ultima sută de metri și e sigură: "Putem bate pe oricine. Acesta este atuul nostru"

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează