SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Invincibile » Rapid și CSM București, pe poziții de calificare după etapa a cincea a Ligii Campionilor

Rapid și CSM București, pe poziții bune și după etapa a cincea a Ligii Campionilor
Rapid și CSM București, pe poziții bune și după etapa a cincea a Ligii Campionilor

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2022 10:40 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 10:53

Rapid și CSM București ocupă poziții de calificare direct în sferturi de finală în Liga Campionilor.

Echipele românești la handbal feminin au rămas invincibile în cea mai tare competiție intercluburi din Europa și după etapa a 5-a.  

Rapid a terminat la egalitate, 30-30, meciul de la Buducnost, iar CSM București a învins lejer cu 40-25, codașa grupei, Banik Most.

Pentru un loc în galeria de lux a starurilor! De azi poți vota în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor
superlativele gazetei 2022
Pentru un loc în galeria de lux a starurilor! De azi poți vota în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor

Rapid și CSM București, pe poziții bune și după etapa a cincea a Ligii Campionilor

Rapid a fost favorită în opinia specialiștilor pentru a câștiga la Buducnost, dar formația muntenegreană, cu pedigri în Europa, a demonstrat că pe teren propriu poate încurca pe oricine. 

Din păcate, și în această partidă, campioana României a avut multe fluctuații în joc, chiar dacă antrenorul Carlos Viver a dat șansă tuturor jucătoarelor ca să ajute echipa.

Cu Kanor și Espinola în zi proastă, cele 2 nemarcând nici măcar o dată, lui Viver i s-au micșorat opțiunile la linia de 9 metri, acolo unde a revenit Alexandra Lacrabere, cu 3 goluri și cu un joc bun în apărare. 

7 goluri din 10 aruncăria marcat iberica Lopez pentru Rapid

Rapid nu a găsit soluții pentru a o bloca pe cea mai valoroasă handbalistă a gazdelor, Milena Raicevici, care a marcat 12 goluri, apărarea campioanelor din Giulești trecând la limită testul din Muntenegru.

Campioana României a arătat și în această partidă că nu se simte foarte bine la meciurile din deplasare și chiar dacă a fost egalată la 30, la ultima fază de atac a lui Buducnost, rezultatul este mai aproape de adevăr, deoarece Rapid a condus o singură dată în repriza secundă, 30-29 în minutul 59. 

„Îmi pare rău că nu am câștigat, dar fetele au demonstrat din nou că au valoare și caracter. Dacă batem duminică pe Storhamar, vom fi cei mai fericiți și terminăm primele 6 etape pe loc de sferturi”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, președintele Rapidului, Bogdan Vasiliu.

30 de goluri din 55 de aruncăria marcat Rapid

Cu un parcurs excelent până acum, cu 3 victorii și 2 egaluri, Rapid este pe locul 2 în grupă, cu 8 puncte, la egalitate cu Gyor, dar peste Metz sau Esbjerg și așteaptă cu încredere meciul de duminică din Polivalenta bucureșteană împotriva vicecampioanei Norvegiei, Storhamar.

Dică rămâne în pericol la FCSB » Favoritul lui Gigi și MM e liber de contract, dar e pretențios
FCSB
Dică rămâne în pericol la FCSB » Favoritul lui Gigi și MM e liber de contract, dar e pretențios

CSM București scrie istorie în Liga Campionilor

Vicecampioana CSM București și-a respectat blazonul și în meciul cu cea mai slabă formație din grupă, campioana Cehiei, Banik Most. 

Din respect pentru fani, antrenorul Adrian Vasile a început partida cu toate vedetele, iar în extrema dreaptă a debutat ca titulară în Liga Campionilor Mihaela Mihai, adolescenta de 17 ani care a învățat handbalul la grupele de copii ale clubului din Capitală. 

Bucureșteancă get-beget, Mihai a jucat cu dezinvoltură, a marcat 4 goluri din 5 aruncări și a demonstrat că handbalul românesc mai are o soluție pe extrema dreaptă

Invincibile » Rapid și CSM București, pe poziții de calificare după etapa a cincea a Ligii Campionilor
Mihaela Mihai în acțiune în meciul CSM București - Banik Most. FOTO: Cristi Preda

„Sunt foarte bucuroasă pentru debutul ca titulară în Liga Campionilor, a fost unul dintre obiectivele mele când m-am apucat de handbal. Abia aștept să mai joc și să-mi ajut echipa”, a spus tânăra de 17 ani. 

Mihaela este un produs 100 % al Academiei de handbal CSM București, ceea ce denotă că trebuie să ai răbdare și timp pentru ca lucrurile să iasă la un nivel foarte mare, pentru că altfel nu realizezi nimic. 

- Adrian Vasile, antrenor CSM București 

Meciul nu a avut istoric, Adrian Vasile a rulat tot lotul, iar CSM a făcut spectacol total și a închis tabela la 40-25. Un cuvânt în plus din nou pentru portarul norvegian Marie Davidsen, care a blocat 16 mingi din 29 posibile, terminând partida cu un procentaj fabulos, 55%. 

Și colega de post a nordicei, franțuzoaica Laura Galuser, a apărat excelent, având un procentaj de 47%, cu 11 parade din 23 de mingi pe poartă.

5 goluri din 9 aruncăria marcat Neagu pentru CSM București

CSM București are cel mai bun început de sezon din istorie în Liga Campionilor, cu 4 victorii și un egal, 9 puncte, locul 2 în clasament, la egalitate cu Bietigheim, și săptămâna viitoare joacă în deplasare cu campioana Europei, Vipers. 

„O să fie o bornă foarte importantă pentru noi întâlnirea cu dubla câștigătoare a Ligii Campionilor, abia așteptăm meciul cu Vipers. CSM arată de la lună la lună mai bine, este aproape de echipa pe care ne-o dorim, dar mai avem nevoie de ceva timp”, a spus, pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Adrian Vasile.

40 de goluri din 64 de aruncăria marcat CSM București

VIDEO. A renunțat la handbal pentru fotbal: „Le-am făcut în paralel până la 18 ani”

Citește și:

Răzvan Lucescu, victorie uriașă în derby » PAOK s-a impus în „infern”, în fața vedetelor lui Olympiakos

„Nu se poate opri din trișat!” » Iga Swiatek, criticată după gestul comis în finala de la San Diego

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează