SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

„Vrem condiții egale” » Rapid se consideră dezavantajată de protocolul împotriva Covid-19

FOTO: Facebook @handbalrapidbucuresti
FOTO: Facebook @handbalrapidbucuresti

Articol de - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 09:25 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 09:27

Lider în „Liga Florilor”, Rapid a solicitat Ministerul Sportului schimbarea de urgență a protocolului medical, deoarece în cazul unui focar de COVID-19 li se permite doar echipelor care joacă în cupele europene să-și amâne meciurile, în timp ce restul pierd la „masa verde”.

Rapid, revelația acestui sezon în Liga Florilor, va încheia turul campionatului în fotoliul de lider, chiar dacă ultimul meci, cel cu SCM Râmnicu Vâlcea, a fost amânat după ce oltencele, afectate de carantină, au fost trimise în izolare de DSP. În urma acestui episod, clubul giuleștean a făcut ieri un demers către Ministerul Sportului (MS), cerând revizuirea protocolului medical.

Rafael Nadal, la un meci să devină cel mai mare din istorie! În lacrimi după victoria magnifică din semifinala cu Berrettini
Australian Open
Rafael Nadal, la un meci să devină cel mai mare din istorie! În lacrimi după victoria magnifică din semifinala cu Berrettini

Rapid cere modificarea protocolului împotriva Covid-19

Deocamdată, protocolul MS prevede că numai formațiile care evoluează în cupele europene pot solicita amânarea unui meci dacă echipa intră în carantină. Restul nu au această posibilitate, ori dispută jocul cu jucătoarele valide, dacă nu au mai mult de 3 cazuri în echipă, ori, dacă tot lotul e trimis în carantină, pierd respectivul meci cu 10-0. 

„Da, am cerut la MS schimbarea de urgență a protocolului medical fiindcă returul va începe repede, peste numai câteva zile, pe 5 februarie, și sunt semne că pandemia e în creștere. Nu e normal ca echipe care evoluează într-o competiție să nu aibă aceleași reguli. Se poate întâmpla oricăreia să aibă un focar de Covid. 

Și nu e corect ca unele echipe să își poată amâna meciurile, iar altele să nu aibă această posibilitatea. Pentru că altfel poate fi influențat clasamentul, dar nu pe baza rezultatelor, ci pe aceste reguli inegale pentru toți participanții la o competiție", a precizat managerul Rapidului, Bogdan Vasiliu.

Surse ale Gazetei au dezvăluit că DSP Vâlcea ar fi trimis toată echipa de handbal feminin în carantină până pe 28 ianuarie. Un fapt ce a stârnit nedumerirea celor din Giulești, care nu au înțeles de ce gruparea olteană a anunțat FR Handbal că solicită amânarea meciului direct abia pe 26 ianuarie.

Dacă e așa, nu-mi pot da seama la ce s-au gândit cei de la Râmnicu Vâlcea. Știau din 24 ianuarie că vor intra în carantină pentru cinci zile, de ce au anunțat că nu pot juca abia după două zile?! Știu că au avut probleme, dar tot nu mi se pare normal cum au procedat
- Bogdan Vasiliu, manager Rapid

Citește și alte știri din handbal: 

VIDEO Franța a revenit senzațional și s-a calificat în semifinalele Campionatului European! Cum arată tabloul și cine e marea perdantă

SCM Râmnicu Vâlcea, revenire de excepție în EHF European League! Oltencele conduc grupa D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  30 Ianuarie 2022, 17:46

asta inseamna sa ai sediul in capitala(cei din Zalau nu si-au permis sa scrie la M.S. ca fetele din Cisnadie nu au chef de joc....)si sa nu ai habar de reguli(toate echipele din cupele europene beneficiaza de aceasta regula)deci daca aceasta echipa participa in cupele europene beneficia de aceasta clauza(de ce nu l-au sunat pe Dedu,de ce au mers la minister...cred ca nu vor prinde podiumul)

4787725687980463
Inocentiu Ionita  •  29 Ianuarie 2022, 11:59

Da, asa era si pe vremea comunistilor, cand Steaua, de departe cea mai valoroasa echipa, nu avea suspendati, sub pretextul sa fie in forma pt echipa nationala! Numai ca nu era echitabil fata de celelate echipe. Ma refer la echipa de fotbal.

ucluj2011
ucluj2011  •  28 Ianuarie 2022, 19:55

***!!! Nici nu știam că există un asemenea regulament aberant , *** și fără nici o legătură cu bunul simț și spiritul de fairPlay!!! Păi cum să aibe voie doar unii și alții nu???!!!??? Ăsta în mod sigur este un exemplu UNIC în sportul Mondial. Ca la noi , la nimenea!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează