SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO Rapid speră într-o minune pentru a ajunge în playoff-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor

Alicia Fernandez Fraga și colegele ei caută victoria cu Esbjerg Foto: Raed Krishan
Alicia Fernandez Fraga și colegele ei caută victoria cu Esbjerg Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 17:34 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 17:34

Vicecampioana României, Rapid, trebuie să bată o duminică pe Esbjerg în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor pentru a rămâne cu șanse la calificarea în play off-ul pentru sferturile de finală. Partida va începe la ora 17:00 și va fi în direct pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport și în format liveTEXT pe gsp.ro.

Partida dintre Rapid și Esbjerg se va juca la Mioveni, deoarece Sala Polivalentă din București găzduiește zilele acestea Campionatele Europene de lupte.

CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor

În etapa precedentă, echipa vișinie a învins-o în Polonia pe Zaglebie Lubin cu 24-21.

Mioveniul este cu noroc pentru Rapid

Rapid are amintiri plăcute legate de sala din Mioveni, deoarece în sezonul trecut a învins-o acolo pe Esbjerg cu 34-32. Înaintea meciului de duminică, Rapid este pe locul 7 în grupă cu 9 puncte, iar Esbjerg este pe 2 cu 20 de puncte.

Casele de pariuri o dau superfavorită pe campioana daneză cu o cotă de 1.29-1.34, în timp ce Rapid este cotată cu 4.40-4.75. Pentru a se califica în play off, Rapid trebuie să o bată pe Esbjerg, iar Metz să câștige cu FTC.

În meciul tur, Esbjerg a câștigat cu 30-28. La mijlocul săptămânii Rapid a învins-o în Cupa României pe SCM Craiova cu 34-31.

Avem un meci foarte greu cu Esbjerg. Știm că, din păcate, calificarea nu depinde doar de noi, însă vrem să câștigăm și vom încerca totul pentru a obține cele două puncte, în speranța că victoria ne va califica în faza următoare”, a declarat pentru site-ul EHF antrenorul Rapidului, David GInesta.

54de goluri, cele mai multe pentru Rapid, au fost marcate de Dorina Korsos în ediție actuală a Ligii Campionilor

Un „7” probabil pentru Rapid: Ciucă, Korsos, Kanor, Polman, Janjusevic, Lopez, Kassoma.

Antrenorul lui Esbjerg: „Va fi greu să o batem pe Rapid!”

Esbjerg este una dintre formațiile favorite la calificarea în F4 și are nevoie de victorie pentru a merge direct în sferturile de finală.

În clasamentul grupei B, este la egalitate de puncte cu Metz, ambele cu câte 20, dar sunt urmate de Ikast, care are 19 și prin jocul rezultatelor campioana daneză poate să pice pe locul 3 și să joace în play off-ul pentru sferturi.

Dacă Esbjerg pierde cu Rapid, iar Metz o învinge pe FTC și Ikast câștigă la Vipers, echipa lui Jesper Jensen ar ajunge pe locul 3. Esbjerg este avantajată de program deoarece joacă duminică la Mioveni, în timp ce Metz și Ikast joacă sâmbătă, iar campioana daneză va ști la ora jocului de ce rezultat are nevoie pentru a se califica în sferturi.

Rapid speră într-o minune pentru a ajunge în playoff-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor
Handbalistele de la Esbjerg se felicită după o victorie în Liga Campionilor Foto: Imago

În ultima etapă din Liga Campionilor, Esbjerg a învins-o cu 29-21 pe Krim, iar în campionat, unde este lider cu maximum de puncte după 20 de etape, a câștigat cu 34-27 la Copenhaga.

76de goluri a marcat Nora Mork, interul dreapta de la Esbjerg, cele mai multe pentru echipa ei în Liga Campionilor 2023/2024

„Va fi greu să obținem victoria pentru a ne califica în sferturi, dar trebuie să recunoaște că Ikast a jucat foarte bine acesta, mai ales după ce pierduse ambele meciuri cu noi.

Acum însă ambele locuri sunt la îndemâna celor trei formații. Vom vedea ce se întâmplă sâmbătă la partidele lui Metz și Ikast, dar s-ar putea să fim nevoiți să o batem pe Rapid”, a declarat antrenorul lui Esbjerg, Jesper Jensen.

Un prim „7” probabil pentru Esbjerg: Milling, Solberg, Breistol, Reistad, Mork, Jacobsen, Iversen.

Rezumatul meciului Esbjerg - Rapid din turul ediției actuale a Ligii Campionilor

Citește și: 

Sabrina Ionescu mărește miza în duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la început să fie condiții identice”
ALL STAR GAME
Sabrina Ionescu mărește miza în duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la început să fie condiții identice”
Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Sofia
HALTERE » CAMPIONATELE EUROPENE
Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Sofia

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează