SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Rapid se întărește în 2024 cu o vicecampioană olimpică » Milena Raicevic a fost impresionată de galeria vișinie

Milena Raicevic sărbătorind un gol la Buducnost Foto Imago
Milena Raicevic sărbătorind un gol la Buducnost Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 17:40 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 17:49

Milena Raicevic, 33 de ani, centru, va evolua din ianuarie la vicecampioana României, după ce a jucat aproape toată cariera la Buducnost Podgorica. SCM Rm. Vâlcea a anunțat, de asemenea, transferul cehoaicei Charlotte Cholevova, de la Brest Bretagne

Muntenegreanca Milena Raicevic, „o adevărată legendă a handbalului'' din ţara sa, va juca din luna ianuarie la echipa CS Rapid Bucureşti, a anunţat, luni, clubul pe pagina sa de Facebook.

Veterană a celei mai importante echipe din Muntenegru, Raicevic și-a petrecut aproape toată cariera la Buducnost, începând din 2007, până în prezent având o singură paranteză, sezonul 2021-2022, când a jucat în Turcia, la Kastamonu Bld. GSK.

Milena Raicevic: „Nu am mai simțit de mult timp așa ceva”

În ediția anterioară a Ligii Campionilor, Rapid și Buducnost au fost în aceeași grupă, echipa din Giulești câștigând clar acasă, 39-29, și încheind la egalitate partida din deplasare, 30-30.

Raicevic a fost impresionată de galeria Rapidului la meciul disputat în Sala Polivalentă, se notează pe pagina clubului, declarând la momentul respectiv: „Mulțumim celor de la Rapid pentru ceea ce am trăit aici, o atmosferă extraordinară, nu am mai simțit de mult timp așa ceva”.

Experimentatul centru are un palmares de invidiat. Cu echipa națională a cucerit titlul european în 2012, realizare istorică, obținând anul trecut, de asemenea, medalia de bronz continentală.

Tot în 2012, a devenit vicecampioană olimpică la ediția găzduită de Londra.

Cu Buducnost a câștigat Liga Campionilor de două ori, 2012 și 2015, punându-și în vitrină și trofeul Cupei Cupelor EHF în 2010. Are, de asemenea, 14 titluri naționale în Muntenegru și 14 Cupe.

19goluri a înscris Milena Raicevic pentru Budocnost în actuala ediție a Ligii Campionilor, în care campioana Muntenegrului e în grupă cu CSM București

Neconvocată la națională pentru Campionatul Mondial

Înainte de Campionatul Mondial recent încheiat, Raicevic nu a fost selecționată la echipa națională de antrenoarea Bojana Popovic, care și-a motivat public decizia spunând că „relația noastră este ruptă”.

Rapid se întărește în 2024 cu o vicecampioană olimpică » Milena Raicevic a fost impresionată de galeria vișinie
Milena Raicevic în acțiune la Europeanul de anul trecut Foto Imago

Exista deja un dezacord între ea și club, pe care nu a vrut să-l dezvăluie însă. „Cred că trebuie să rămână între ei și că se putea rezolva doar conform contractului”, a scris ea pe rețelele sociale. „Cum nu am putut ajunge la un acord, sunt conștientă de consecințe”, a adăugat centrul.

Dincolo de terenul de handbal, Milena Raicevic, Knezevic înainte de căsătorie, este preocupată de mediul înconjurător și de reciclare. A fost între personalitățile care au răspuns prompt unei campanii de colectare a recipientelor de plastic și a ziarelor vechi.

„Reciclez pentru că vreau să protejez mediul: aerul, apa, solul, lucrurile fundamentale ale existenței noastre. Toți trebuie să fim conștienți de acest lucru și să ne implicăm”, declara ea.

Inter din Cehia la SCM Rm. Vâlcea

Și SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat un transfer, tot pe pagina sa de Facebook, cel al cehoaicei Charlotte Cholevova, care vine de la formaţia franceză Brest Bretagne Handball.

Rapid se întărește în 2024 cu o vicecampioană olimpică » Milena Raicevic a fost impresionată de galeria vișinie
Charlotte Cholevova în meciul cu Spania de la Campionatul Mondial Foto Imago

Cholevova, inter stânga, 21 de ani, cu 77 de goluri înscrise în sezonul trecut 2022/2023 al Ligii Campionilor, a fost cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial de Tineret IHF din 2022.

Cehoaica a semnat SCM până în 2025. La Campionatul Mondial 2023 a reuşit să înscrie de 41 de ori.

Cholevova este antrenată la naţionala țării sale de norvegianul Bent Dahl, care o pregăteşte şi pe SCVM Râmnicu Vâlcea.

„Sunt foarte fericită pentru această oportunitate şi consider că este un pas important pentru cariera mea. Aştept cu nerăbdare să ajung la Râmnicu Vâlcea şi să cunosc minunaţii suporteri vâlceni”, a transmis tânăra jucătoare.

SCM are lotul măcinat de accidentări, portarul Raluca Kelemen, Julia Maidhof, Mia Zschocke, Irina Glibko, Rebeca Necula, Daniela De Jong, indisponibile fiind şi Jovana Kovacevic şi Asma Elghaoui, ambele însărcinate.

Citește și: 

David Popovici le-a oferit copiilor care au învins cancerul fundițe confecționate din medalia sa de suflet: „Mă simt onorat să fiu alături de atâția campioni
GEST EMOȚIONANT
David Popovici le-a oferit copiilor care au învins cancerul fundițe confecționate din medalia sa de suflet: „Mă simt onorat să fiu alături de atâția campioni"
Seria inimaginabilă a lui Steph Curry s-a încheiat noaptea trecută. Reușise asta 268 de meciuri la rând!
NBA
Seria inimaginabilă a lui Steph Curry s-a încheiat noaptea trecută. Reușise asta 268 de meciuri la rând!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
laurentiu01
laurentiu01  •  21 Decembrie 2023, 17:17

Nu poți sa aduci asemenea băbatii intr-o echipa cu ambiții la F4 . Pacat ca pleacă Orlane Kanor !

UrsulGunoier
UrsulGunoier  •  20 Decembrie 2023, 21:52
Postat de AdrianUCV1948 pe 20 Decembrie 2023, 00:30

Cine e Kielbasa?

Szalam

UrsulGunoier
UrsulGunoier  •  20 Decembrie 2023, 21:49

Dacă ești interesat să afli lista sutelor de sponsori Brest, instalează discord și lăsă un username

Vezi toate comentariile (10)
Comentează