SPORTURI  »  HANDBAL  »  CS DINAMO

Război cu cuțitele pe masă » E oficial, Dinamo dă în judecată FRH! Comunicatul emis azi de club

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2020 12:07

George Cosac (52 de ani), președintele Clubului Sportiv Dinamo, a emis un comunicat în această dimineață, în care abordează pe larg culisele „Legii Dedu”, cea care le interzice cluburilor de handbal masculin din România să folosească mai mult de 3 jucători extracomunitari. 

Comunicatul lui Cosac vine la doar două zile distanță după întâlnirea de gradul zero la care a participat alături de Alexandru Dedu, președintele Federației, dar și alături de Ionuț Stroe, actualul Ministru al Tineretului și Sportului. 

Astfel, prin vocea lui Cosac, CS Dinamo anunță în mod oficial că va acționa în instanță Federația Română de Handbal. 

Pasaje din comunicatul lui Cosac, postat pe csdinamo.eu:

„Nu sunt de acord cu decizia FRH. Ce vină au extracomunitarii noștri că sunt cei mai buni, sau că joacă la cea mai bună echipă din ultimii patru ani din România? Am uitat că până să intrăm în Comunitatea europeană noi, esticii, eram umiliți la granița vesticilor de câte un soldat sau un subofițer? Am uitat cum eram controlați și tratați ca niște cetățeni de mâna a doua doar pentru neșansa de a ne naște dincolo de graniță? 

Ce facem noi azi? Oprim șansa de exprimare a celor ce vin de pe alte continente? Facem greșelile altora? Dacă interzicerea jucătorilor extracomunitari era strict în beneficiul jucătorilor români aș fi fost un susținător al ideii, pentru că mă consider un patriot. Dar, din punctul meu de vedere, această regulă nedreptățește strict jucătorii extracomunitari, deoarece o echipă poate avea câți comunitari dorește. 

(...)Cu siguranță, nu vom renunța să luptăm împotriva acestei decizii injuste, ce ne afectează și vom merge să ne găsim dreptatea în instanță, atacând decizia Consiliului de administrație al FRH. 

La final, un mesaj pentru întreaga familie dinamovistă. Suntem în cel mai frumos moment al handbalului nostru din ultimii 30 de ani, cu un vârf al peformanței neatins de nicio echipă masculină românească. Trebuie să rămânem uniți și să ducem acest proiect mai departe, la fel de performant, indiferent de câte legi și reguli vor impune unii sau alții doar pentru a ne pune frână” - George Cosac

VIDEO // Intervenția la GSP Live a lui Petru Ghervan, membru în consiliul de administrație FRH

Vezi și: 

DINAMO - STEAUA 23-22 // Boicot comun! Marile rivale au protestat la unison împotriva „Legii Dedu”: „Să ne suspende pe toți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
446194735563038
Cony Nick  •  08 Martie 2020, 17:15

Va rog sa-mi raspundeti...cât va dura minimul un proces dintre FRH si Dinamo...6 luni ...un an ...mai multi ani ...

vendredi13
vendredi13  •  07 Martie 2020, 20:44

Dedu afară! Nu ajută cu nimic handbalul românesc regula asta!

1800355273588166
Mihai Mihai  •  06 Martie 2020, 18:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează