SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Regele “Pablo” » Marius Stavrositu a fost cel mai bun jucător al finalei în Cupa României: ”Am arătat caracter!”

Marius Stavrositu a fost purtat pe umeri de antrenorul secund Marko Isakovici dup cîștigarea Cupei României // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanța)
Marius Stavrositu a fost purtat pe umeri de antrenorul secund Marko Isakovici dup cîștigarea Cupei României // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanța)

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 11:30

Centrul Marius Stavrositu a cucerit un nou trofeu, după o prestaţie fantastică în finala cu Ştiinţa Bacău.

La 33 de ani şi jumătate, Marius Stavrositu este cel mai vechi jucător al campioanei HCM Constanţa. Singurul jucător din lot crescut de gruparea de pe litoral i-a cucerit pe fani prin execuţiile sale spectaculoase şi este întîmpinat cu aplauze frenetice în Sala Sporturilor la prezentarea echipei înaintea fiecărui meci.

Rămas în plan secund în ultimii ani, "Pablo" a strălucit în finala Cupei României, pasele sale geniale şi aruncările de la linia de 7 metri întorcînd soarta partidei. HCM a învins duminică seara cu 45-44 şi centrul constănţean a bifat al optulea trofeu din această competiţie în cariera sa.

- Pablo, finala Cupei României a fost un meci nebun, cu răsturnări, cu prelungiri, cu lovituri de la 7m metri.
- A fost cel mai greu, cel mai spectaculos şi cel mai lung meci din viaţa mea. Parcă eram vorbiţi. Ratau ei, ratam şi noi. A fost o partidă pe care a văzut-o toată ţara şi am primit mesaje de felicitare ca la 20 de ani.

- Introducerea ta pe teren a schimbat soarta partidei.
- Am arătat caracter, iar pentru mine a fost un meci special. Recunosc că am avut motive în plus să mă bucur şi am demonstrat că mi-am văzut de treabă ca un profesionist, indiferent de cîte minute am jucat.

- În semifinale, cu HC Vaslui, ai uimit cu o aruncare fantastică. Cum ai reuşit?
- Este un fel de semnătura a mea, pentru că nu am mai văzut pe nimeni să o dea aşa. La prima vedere, pare că-mi bat joc de portarul advers, dar nu-i deloc aşa. Este doar un procedeu, ca oricare altul. Diferenţa este că trimiţi mingea cu ambele mîini şi ia un efect foarte ciudat. Pur şi simplu, iese din cadrul porţii, apoi sare înapoi. Este greu să o dai, iar dacă nu-ţi iese, arată rău de tot. La tehnică stau însă foarte bine, dar am avut probleme mari din cauza înălţimii, pentru că am doar 1,81 metri.

- Ce simţi cînd spectatorii constănţeni te ovaţionează la început de meci?
- Înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că sînt singurul jucător din lot născut şi crescut la Constanţa. Poate contează şi faptul că am fost mereu un jucător tehnic, spectaculos şi, în acelaşi timp, eficient. Dar, înainte de toate, cred că mă aplaudă pentru că am făcut multe lucruri bune la HCM. Sper să mergem în sferturile Cupei EHF şi anul viitor să jucăm din nou în grupele Ligii Campionilor.

8 titluri de campion şi 8 Cupe ale României are Marius Stavrositu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
robert1205
robert1205  •  15 Martie 2014, 09:02

in etapa a 4-a din Grupa D a Cupei EHF, HCM Constanţa va întâlni duminică, în deplasare, de la ora 18.15 (în direct la Digi 24 Constanţa), în sala “Max Schmeling”, formaţia germană Fuchse Berlin

robert1205
robert1205  •  12 Martie 2014, 19:33

Azi 12.03.2014-ora 18; HCM CONSTANŢA (cu rezervele)- STEAUA BUCUREŞTI 39-30

razvyyc
razvyyc  •  11 Martie 2014, 20:10
Postat de redgirl pe 11 Martie 2014, 12:28

Domnule Coman, cred ca a mai fost un "cel mai bun jucator" al finalei si acela e portarul Bacaului. Oare la ce finala v-ati uitat?

A fos iertat in doua randuri de arbiri. Undeva prin cea de-a 2-a repriza de prelungiri a avut un fault grosolan la un jucator fara minge, Dedeman conducea cu un gol si avea mingea, mai erau 2 minute si ceva. Eliminarea aia era esentiala. Dar nu sunt singurele faze in care arbitrii au favorizat Constanta.... si nu primul meci. Au defavorizat Turda si Vasluiul initial. In meciul cu Turda i-a tinut in meci prima repriza, au fluierat doar pentru Constanta.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează