SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-VIBORG 33-30 (18-15)

Reginele!

Articol de GSP - Publicat luni, 29 octombrie 2007 00:00

Oltchim a inceput cu dreptul in grupele Ligii, invingind ieri pe Viborg, cea mai buna formatie de club din lume. Un amestec de echipe nationale. Cea mai buna jucatoare a lumii, muntenegreanca Bojana Popovici, doua nemtoiace, Grit Jurack, Nora Reiche, doua norvegience, Katrine Lunde, Ida Bjorndalen, si opt daneze, cele mai cunoscute campioanele olimpice Rikke Skov sau Lene Lund Nielsen. Toate sint la Viborg. In fata lor, 14 romance, dintre care opt vicecampioane mondiale. 4.000 de spectatori cu inima linga favorite. Acestea au fost ingredientele primului joc din grupa D a Ligii Campionilor intre Oltchim si Viborg, favoritele trei si unu la cucerirea trofeului.

Oltchim nu s-a speriat de faima adversarelor. Echipa lui Gheorghe Tadici si Sevistean Popa mai batuse formatii cu un palmares mai bogat. Inceput excelent si Vilcea conducea cu 5-1 (minutul 6) sau 9-4 (11), mai ales gratie paradelor fenomenale ale Luminitei Hutupan. Incet-incet insa, selectionata multinationala a Viborgului si-a intrat in mina si s-a apropiat, Oltchim intrind la cabine cu trei goluri avantaj: 18-15. In partea a doua, nordicele au profitat de paradele portarului Katrine Lunde si au egalat la 25 in minutul 47. Romancele nu si-au pierdut insa luciditatea, Talida Tolnai a inchis si ea poarta, iar in ofensiva, Ionela Gilca si Adina Meirosu au punctat in momentele cheie. Antrenorul Tomas Ryde a incercat totul. A jucat cu sapte jucatoare de cimp, scotind portarul dintre buturi, dar nu a fost chip sa treaca de romance. Oltchim a cistigat cu 33-30 si a demonstrat inca o data ca la Rm. Vilcea e greu sa cistigi, indiferent de numele adversarului.

"Am jucat cu inima si am pus mult suflet in tot ceea ce am facut. Fetele merita toate felicitarile. Au batut o selectionata a celor mai bune nationale din Europa si asta spune totul. Viborg, la ora actuala, e mai buna decit Danemarca sau Norvegia", a spus fericit antrenorul Gheorghe Tadici.

50 la suta calificate

Tehnicianul Oltchimului crede ca Oltchim va depasi faza grupelor, dupa prima victorie in grupa D. "Trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint, sa gestionam rezultatul foarte bine si sa raminem concentrati pina la capat. Ne asteapta alte meciuri la fel de grele", a spus Tadici. Urmatorul meci al "galacticelor" va fi la Budapesta, cu Ferencvaros, pe 4 ianuarie. FTC a pierdut primul joc in Muntenegru, cu Buducnost Podgorica, 19-22.

"Nu credeam ca pierdem"
Neinvinsa in Danemarca dupa 9 partide consecutive, campioana Europei din 2006 a capotat la Vilcea. "Nu ma asteptam nici o clipa ca putem pierde. Am avut o sansa mare sa intoarcem meciul la 26-26, dar nu am profitat de ocazie. Oltchim e o echipa foarte puternica, care e compusa din nucleul <nationalei> Romaniei", a declarat antrenorul Tomas Ryde. "E adevarat ca au jucat cu <nationala> Romaniei, dar si el are numai handbaliste de lot", a replicat Tadici.

"Tadici a fost inspirat!"
Cristina Varzaru nu a fost primita deloc bine la Vilcea, galeria strigind tot timpul impotriva jucatoarei care a debutat la Oltchim. Extrema "nationalei" a trecut peste acest moment neplacut si a facut radiografia meciului de la Valcea. "Oltchim a meritat victoria. Antrenorul Gheorghe Tadici a fost foarte inspirat cind a bagat-o in poarta pe Tolnai. Talida a scos extraordinar cinci mingi. Mi-au mai placut Luminita Hutupan si Ionela Gilca. Am stiut ca Viborg va pierde pentru ca echipele romanesti au trecut de mult de faza in care cadeau psihic pe final", a spus Varzaru.

"Apararea si poarta au fost cheia meciului. stiam ca linia lor de noua metri e foarte puternica, dar ne-am luat toate masurile. Speram sa iesim prima data din grupe"
Steluta Luca

TROFEUL CARPATI
Neinvinsi
"Nationala" masculina a Romaniei a cistigat ieri Trofeul Carpati, desfasurat la Turnu Severin, invingind in toate partidele disputate pe durata a trei zile. In ultimul meci, handbalistii pregatiti de Aihan Omer au batut Muntenegru, singura echipa din competitie care e calificata la Europenele de anul viitor, cu 33-32. Confruntarea a fost echilibrata pina la jumatatea reprizei secunde, dar, cu exceptia primelor minute, adversarii au fost mai tot timpul in fata. Declicul s-a produs insa si romanii au preluat conducerea, nemaicedind-o pina la final. Omul meciului a fost Valentin Ghionea (foto), autor a 14 goluri. In primele doua partide, Romania invinsese Macedonia, respectiv Ucraina.


A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează