SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA, TVR, 19:00

Regruparea "luptătoarelor" » Tot ce trebuie să știi înainte de România - Spania

Cristina Neagu în duel cu Almudena Rodriguez în înfruntarea de anul trecut, de la Campionatul Mondial FOTO Marius Ionescu
Cristina Neagu în duel cu Almudena Rodriguez în înfruntarea de anul trecut, de la Campionatul Mondial FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2018 07:43

În această seară, de la 19:00, România întâlnește Spania în grupa principală de la Euro, în direct pe TVR 1, TVR HD, liveTEXT și foto pe GSP.RO.

Ibericele, supranumite "guerreras", au făcut cel mai bun meci la Euro chiar în faţa Olandei, pierdut în ultima secundă de joc. Sunt singura echipă care nu mai are şanse de semifinale. 

Spania a schimbat generaţiile, iar cea actuală nu a ajuns încă la maturitate. Antrenorul Carlos Viver trenuie să reclădească şi să regăsească gloria de altă dată. În ultimii ani, Spania a obţinut două medalii la Campionatele Europene (argint în 2008 şi 2014), dar şi un bronz mondial (CM 2011) şi unul olimpic (JO 2012). Două fete au mai rămas din vechea gardă de luptătoare: căpitanul Carmen Martin, fosta extremă dreapta a CSM Bucureşti, şi portarul Silvia Navarro, care a trecut şi ea prin România, la Oltchim. 

În rest, sunt jucătoare din noul val, care acum încearcă să-şi arate valoarea.

Apărarea e punctul forte

"Naţionala" Spaniei a excelat întotdeauna pe faza de apărare. Şi acum, totul se rezumă tot la faza defensivă. Înainte de Euro, Spania a câştigat turneul găzduit la Alicante, cu Germania, Brazilia şi Polonia. În Franţa însă, ibericele au trecut doar de modesta Croaţie. 

Carmen Martin şi Alicia Fernandez, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, sunt cele mai periculoase jucătoare pe care "tricolorele" trebuie să le aibă în vedere. Spania suferă şi pentru că centrul echipei, golgeterul de altă dată Nerea Pena, nu pare deloc în formă la acest turneu. 

Spania nu mai are şanse la semifinale, dar va juca până la capăt, pentru noile jucătoare meciurile rămase putând fi o rampă de lansare la cluburi mai puternice din Europa.

clipboard02

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
10153197333999590
Chris Montora  •  11 Decembrie 2018, 13:39

Meciul cu Spania nu prea conteaza (doar ne asigura si egalul cu Ungaria in caz ca Norvegia face tot 6 puncte), cel cu Ungaria e decisiv. Daca pierdem cu Ungaria ori ne depaseste Ungaria, ori Norvegia (daca sunt toate 3 la egalitate sau toate 5 la egalitate). Tinand cont de diferenta 24 ore intre meciuri as fi de acord sa bage rezervele cu Spania si titularele cu Ungaria.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  11 Decembrie 2018, 12:35

O ancheta a unui prestigios ziar sportiv roman. “Superlativele anului sportiv 2018. Printre Gnohere, Stancu si Tucudean, o sectiune dedicata restului sporturilor. “Cel mai bun sportiv roman”. Nu cautati echipa feminina de handbal, ori pe Cristina Neagu, indiferent ce se va intampla in Franta. Ziaristii de Dambovita nu-si pot amana vacanta pana se termina europeanul. Esti multumita, Cristina? PS: Concluzia? din articol: "Sunt singura echipa care nu mai are sanse de calificare!"

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  11 Decembrie 2018, 10:09

Ar trebui sa batem Spania, la cum au aratat cele doua echipe pana acum.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează