SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / MINAUR-RAPID 26-26

Minaur Baia Mare și Rapid au reușit meciul sezonului! Toate rezultatele etapei în Liga Florilor

Andreea Chiricuță a fost printre cele mai bune jucătoare de pe teren FOTO Dan Potor
Andreea Chiricuță a fost printre cele mai bune jucătoare de pe teren FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2020 21:07 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 21:26

Rapid a bifat al doilea egal în Liga Florilor. Giuleștencele au făcut un meci fantastic în fața celei de-a treia favorite la titlu, Minaur Baia Mare. Bucureștencele au fost egalate în ultimele secunde, 26-26. Mai jos, toate rezultatele etapei jucate la Sf. Gheorghe. 

S-au disputat doar două etape din actuala ediție de campionat, dar Minaur-Rapid, jucat aseară, la Sf. Gheorghe, a fost, fără îndoială, cel mai bun meci de până acum. Tehnic, angajant, ca ritm, cele două echipe au arătat un handbal de cea mai bună calitate.

Surpriza plăcută a fost, fără îndoială, echipa antrenată de Carmen Amariei. Baia Mare se anunța una dintre echipele care se bat la titlu după transferurile efectuate în această vară. Meciul s-a disputat însă în condiții speciale, maramureșencele neavând antrenorii pe bancă, iar Rapid a ajuns la Sf. Gheorghe după o perioadă de 10 zile în care nu a intrat în sală! Și toate din cauza virusului SARS CoV-2.

Semne bune pentru ”naționala” României

Și antrenorii echipei ”naționale” feminine, Bogdan Burcea și Robert Licu pot fi fericiți după jocul de ieri. Câteva dintre jucătoarele care fac parte din lotul pentru Euro 2020, au avut prestații foarte bune. În primul rând Eliza Buceschi și Laura Popa, dar și Cristina Laslo și Ana Maria Tănăsie. La Buceschi și Laslo se simte încă lipsa de 11 luni din teren, iar în plus, Laslo, vine și după perioada de carantină, pentru că ea a fost infectată cu coronavirus.

Legat de meci, cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere. În partea a doua, Minaur a avut chiar trei goluri avantaj, dar Rapid are meritul de a nu fi cedat și de a lupta până la capăt. Rezultatul de egalitate, 26-26, pare cel mai echitabil pentru un neutru, dar a nemulțumit, în schimb, fiecare tabără în parte. Mai ales pe bucureștence care s-au văzut egalate cu 6 secunde înainte de final.

Omul meciului, fără îndoială, pivotul naționalei Suediei, Linn Blohm, și nu doar pentru că a marcat ultimul gol. Ci pentru întreaga prestație, nordica fiind motorul Minaurului. 8 goluri marcate de Linn, declarată cea mai bună handbalistă și în campionatul Danemarcei!

”E foarte greu să joci după ce nu te-ai antrenat două săptămâni, după o perioadă în care a trebuit să stai 14 zile în carantină și să te antrenezi în sufragerie. Dar eu sper să jucăm din ce în ce mai bine și să arătăm tot ceea ce putem la acest turneu”
Cristina Laslo, centru Baia Mare

"Am fost foarte aproape de a învinge Minaur. Rapid a arătat însă o altă față, vizavi de prima etapă. Cred că echipa începe să se lege. În următoarele etape sper să vină și victoriile"
Laura Popa, inter dreapta Rapid

Rezultatele etapei a 2-a în Liga Națională

Dunărea Brăila-CSM Galați 22-17
U Cluj Napoca-Dacia Mioveni 25-32
Măgura Cisnădie-Gloria Buzău 20-25 
CSM București-Activ Ploiești 34-22 
Gloria Bistrița-HC Zalău 24-19 
Minaur Baia Mare-Rapid 26-26 
SCM Rm. Vâlcea-CSM Slatina 28-25 
SCM Craiova-Crișul Chișineu-Criș 30-19

Daria Bucur: „Aștept de 11 luni să joc! E o victorie specială pentru mine”

SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25. Vâlcea, emoții mari cu Slatina. Victorie cu trei jucătoare de 18 ani pe teren!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close