SPORTURI  »  HANDBAL  »  INEDIT

Rodica Oțelea povestește lucruri inedite din viața fostului mare handbalist: ”Ne iubim la fel ca în prima zi!”

Rodica și Cornel Oțelea într-un moment tandru // FOTO Alex Nicodim
Rodica și Cornel Oțelea într-un moment tandru // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2017 00:00

Cornel Oțelea, 76 de ani, este singurul handbalist român triplu campion mondial. A făcut parte din echipele României care în 1961, 1964 și 1970 au triumfat la Campionatele Mondiale.

Cu echipa de club, Steaua București, Cornel Oțelea a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1968, ca jucător, iar apoi, trecând pe banca tehnică, a pus mâna pe trofeu și în 1977.

Cornel Oțelea este căsătorit de 30 de ani cu Rodica, o profesoară de matematică. Diferența de vârstă dintre ei, de 14 ani, nu a contat niciodată. Ambii au mai fost căsătoriți, dar au găsit adevărata iubire când s-au cunoscut.

- Cu ce v-a cucerit?
- Avea șosetele foarte bine întinse. Stătea picior peste picior și se vedeau șosetele foarte bine. Mi-am dat seama că este un tip foarte ordonat. Și așa a fost. E exagerat de ordonat! Când își leagă șireturile, până ce nu ies egale cele două funde, nu se ridică. Aranjează în dulap totul la linie. Nu aș putea spune că e pedant, că-i place să se îmbrace după ultima modă... Asta mi-aș dori eu!

- Cum se împacă matematica și sportul?
- Foarte bine, mai ales că în sport trebuie să știi să numeri. Toate exercițiile țin de la unu până la 8! Soțul meu însă, de câte ori mergem pe undeva și se ivește ceva de calcul, imediat spune: rezolvă soția mea că ea e de matematică.

- Puteți fi însă casierul casei și țineți și statistica golurilor și trofeelor câștigate de Cornel Oțelea.
- Asta cu golurile mai greu pentru că ne-am căsătorit mai târziu, era deja antrenor. L-am prins, în schimb, comandant de club, era la fotbal. Și m-am chinuit groaznic șapte ani de zile să pot să mă uit la meciurile de fotbal. La handbal era altceva, îmi plăcea. Fotbalul nu-mi place nici acum.

- Spuneți că aveți cel mai bun soț. De ce?
- Pentru că nu există persoană mai bună pe pământul ăsta ca soțul meu. Eu am devenit mai bună datorită lui. Recunosc că eram mai afurisită. Acum sunt puțin mai bună.

- Ce nu știe lumea despre Cornel Oțelea?
- Când vine acasă ne bucurăm că ne vedem, facem câțiva pași de dans. De multe ori sun la interfon când ajung acasă, coboară să mă aștepte și ne sărutăm în lift! Poate părea prea romantic pentru vârsta noastră, dar nu e deloc.

- E vreo problemă rămasă nerezolvată la Cornel Oțelea, să păstrăm termenii matematici?
- A fost o problemă cu fumatul, că el nu mai fuma și eu da. Dar m-am lăsat de fumat nu pentru că mi-a spus el, ci pentru că așa am considerat eu că e bine.

- Cine cântă în familie, cocoșul sau găina?
- Nu se pune problema așa. Eu însă consider că e mai bine când femeia conduce. În orice casă trebuie să existe un echilibru, iar femeia știe să-l păstreze cel mai bine. Vă dau și un exemplu. Uitați-vă pe stradă că sunt unii oameni care nu au soțiile lângă ei și nu arată bine, nici fizic, nici psihic! Se văd de la distanță.

- Ce v-ați mai dori alături de soțul dumneavoastră?
- Să fim sănătoși! Și să ne avem unul pe celălalt.

"Au trecut 30 de ani de căsătorie, dar nu-i simt. E mai bine decât când eram tineri pentru că atunci era mai tracasat. Acum ne vedem în fiecare zi, râdem, suntem fericiți, ne bucurăm în fiecare secundă de prezența celuilalt"
Rodica Oțelea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează