SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI

România a remizat cu Tunisia şi a ratat cîştigarea Trofeului Carpaţi! Urmează meciurile din preliminariile CE!

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2010 00:00

Naţionala de handbal masculin a României a ratat cîştigarea Trofeului Carpaţi, sîmbătă, la Oradea, după ce a remizat cu Tunisia, scor 32-32 (19-16).

Derby-ul cu Tunisia a fost disputat pînă în ultimul minut. România a condus, la diferenţă de 2-3 goluri, dar cu şapte minute înainte de final, africanii au egalat, 29-29. Tunisia a preluat apoi conducerea, 29-30, aducînd emoţii în tribunele sălii orădene. Cînd mai erau 45 de secunde, tabela arăta egalitatea, 32-32, cu spiritele încinse între jucătorii celor două echipe şi România în atac. Fenici a ratat ultimul şut, iar scorul egal a făcut cadou Tunisiei, Trofeul Carpaţi, la golaveraj (plus 10 Tunisia, plus 8 România), cele două echipe încheind competiţia cu cîte 5 puncte.

În primele două partide, tricolorii au dispus de Macedonia, cu 31-27 (19-14) şi de echipa Belarus, cu 37-33 (19-19), încheind turneul cu cinci puncte. Macedonia a acumulat 2, iar Belarus 0.

În afara meciurilor programate la Trofeul Carpaţi, s-au desfăşurat şi ceremonii organizate de FR Handbal, pentru foştii jucători ai reprezentativei, care au adunat minimum 100 de selecţii. Un premiu special i-a fost rezervat antrenorului naţionalei, Vasile Stângă, golgeterul all-time al reprezentativei, cu 1414 goluri, dar şi fostului portar Alexandru Buligan, pentru cele mai multe selecţii (280).

Naţionala masculină pregăteşte în continuare primele două meciuri din preliminariile CE din 2012, cu Croaţia, programat în 28 octombrie, la Karlovac, şi cel cu Spania, la Oradea, trei zile mai târziu. Lotului care a evoluat la Trofeul Carpaţi i se vor alătura stranierii Alin Şania, de la MT Melsungen, şi Rareş Jurcă, de la Kadetten Schaffhausen. (sursa: mediafax)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează