SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

ROMÂNIA A - ROMÂNIA B 33-24. Victorie pentru Euro! Prima echipă a României e cu toate motoarele pornite pentru competiția iernii în handbalul feminin

România A - România B, foto: Marius Ionescu +3   FOTO
România A - România B, foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 24 noiembrie 2018 21:17

România A a trecut de România B cu 33-24 în finala competiției și e gata de Campionatul European, care începe pe 29 noiembrie în Franța.

Toate orgoliile s-au azvârlit ieri pe parchetul Sălii Polivalente bucureștene, când cele două selecționate ale României, A și B, s-au înfruntat în finala Trofeului Carpați.

Privite din tribune de foste glorii, cu ochi atenți și experimentați, handbalistele ambelor reprezentative au vrut să arate tot ce pot face. A rezultat un duel purtat într-un ritm iute, cu acțiuni rapide și mingea în continuă circulație, dar în care au ieșit pe marginea scenei ambii portari, Denisa Dedu de la România A și Adriana Ciucă de la România B.

Tricolorele mici au ținut piept foarte bine în prima repriză, până la jumătatea ei, când s-au și apropiat cel mai mult de adversare, 8-9. Apoi însă, succesiunile de faze ale "consacratelor" au dus la o desprindere serioasă, 15-8, în șapte minute, tot atâtea de secetă pentru România B.

Antrenorul Ambros Martin a retras-o pe bancă pe Neagu în jumătatea secundă a reprizei, căutând să arunce în focuri cât mai multe jucătoare și să încerce cât mai multe variante. Așa s-a ajuns să se înscrie de pe toate posturile, de la o extremă la alta, bifând orice căsuță.

Opoziție curajoasă

Chiar și așa, acoperite de valul golurilor, fetele de la România B au evoluat curajos. Zamfirescu și Bazaliu au avut acțiuni individuale de responsabilitate și, rând pe rând, au izbutit să perforeze poarta multe dintre handbalistele de pe foaia lui Horațiu Pașca.

Scenariul s-a prelungit și în partea a doua. Scheme, combinații, unele, destule, reușite, altele mai puțin, tricolorele mici acuzând puțin oboseala, fizică și mentală de după victoria extraordinară contra Rusiei din prima zi.

Și un scor concludent la final, 33-24, pentru România A, ultima verificare oficială înaintea Campionatului European din Franța. Acolo unde va debuta chiar de ziua națională, pe 1 decembrie, contra Cehiei.

  • ROMÂNIA A 33 (21)
    Laslo 5, Dragut 4, Pintea 4, Neagu 3, Perianu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Ardean Elisei 2, Florică 2, Băcăoanu 2, Rațiu 2, Udriștoiu 1. Antrenor: Ambros Martin
  • ROMÂNIA B 24 (12)
    Zamfirescu 5, Târșoagă 4, Bazaliu 3, Boian 3, Popa Iuganu 3, Ostase 2, Polocoșer 1, Bucur 1, Lazăr 1, Seraficeanu 1. Antrenor: Horațiu Pașca

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
adi67
adi67  •  24 Noiembrie 2018, 23:39

O alta pierdere este Jorgenssen care nu a jucat niciodata in plenitudinea fortelor...Fie accidentata . fie insuficient refacuta , fie fortata ...

adi67
adi67  •  24 Noiembrie 2018, 23:31

Udristoiu nu e Hagman sau Radicevici , dar se poate ridica la nivel De neinlocuit ramane Gullden...

onduku
onduku  •  24 Noiembrie 2018, 22:53
Postat de adi67 pe 24 Noiembrie 2018, 22:48

Vorbesti singur , dar ce spui e OK...Bazaliu si Udristoiu se pierd pe banca...Plus toate aceste copile

Aneta oricum nu are valoarea pe care tot o asteptati de la ea. E o jucatoare buna dar cam limitata. Desigur ca la nationale are sanse, intrucat nu mai sunt nationalele de acum 12-15 ani. Udristioiu a venit la Bucuresti pentru ca CSM nu s-a inteles la bani cu Brasovul. Si sigur ca trebuie sa plece de la CSM, ce mai cauta deja acolo cat timp sunt Radicevici si Hagman? Pana si suedeza e fraiera ca accepta sa nu fie "rulata". La CSM joaca si cateva jucatoare modeste, de exemplu Jacobsen nu m-a convins pana acum ca ar fi mai buna pe defensiva decat Perianu de exemplu. Lazovici intr-adevar e utila in aparare, dar pe atac e prapad. Cred ca in prima liga nationala sunt cativa interi muntenegreni mai buni pe ofensiva decat ea. Unele straine din lotul CSM sunt departe de valoarea lui Lekici. Hai ca si Mehmedovici merge.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează