SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE 2024

România câștigă în Croația după un meci electrizant și e CALIFICATĂ la Europeanul din iarnă!

sursa foto: Facebook FRH +4   FOTO
sursa foto: Facebook FRH

Articol de , - Publicat duminica, 03 martie 2024 18:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 22:05

România a câștigat în Croația, 25-23, iar elevele lui Florentin Pera sunt calificate matematic la Campionatul European de handbal feminin din 2024.

  • Campionatul European de handbal feminin va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024, cogăzduit de Austria, Ungaria și Elveția.
  • România mai are de jucat în această campanie de calificare cu Bosnia (4 aprilie, deplasare) și Grecia (7 aprilie, acasă).

Înfruntarea de la Koprivnica de azi avea miza ștampilării calificării naționalei României la Campionatul European de anul acesta. Prezența la turneul final e asigurată, miza era însă primul loc în grupa 1, egal cu statutul de cap de serie la tragerea la sorți pentru EURO.

Partida de astăzi a a debutat lent, cu mai multe faze ratate la ambele porți, primul gol fiind înscris abia în minutul 4:30, de Seraficeanu.

La fel ca la Bistrița, în meciul tur de miercuri, "tricolorele" au pornit bine și au ajuns să fie în frunte cu 4-1, chiar cu șanse de 5-1. O desprindere asigurată de două bombe ale lui Bazaliu și de intervențiile în serie din poartă reușite de Hosu, aflată într-o zi inspirată.

sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal
sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal
sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal
sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal
sursă foto: Facebook @ FRH - Federația Română de Handbal

Lipsa de coeziune s-a simțit. Dar România merge la Campionatul European

Au urmat minute bune de confuzie, fără reușită în atacurile poziționale, în schimb erori de pasare și de judecare a fazelor, care subliniază lipsa de coeziune a naționalei. Una de înțeles, având în vedere că echipa se reconstruiește, au apărut multe jucătoare noi, iar cele care jucau puțin au căpătat altă responsabilitate. Timpul petrecut împreună a fost scurt și fragmentat, iar pe acest fond croatele au revenit.

Mai mult, au intrat într-o serie de succes prin golurile lui Prkacin, Senvald, Simara, Birtic și Mamic, ajungând la 9-6. Acolo a avut o tresărire naționala tricoloră, care a reacționat pe intercepții și faze rapide, oprind căderea.

Și mai important a fost finalul de repriză întâi, în care jucătoarele antrenate de Florentin Pera au rămas la suprafață, deasupra apei, deși au jucat câteva zeci de secunde în patru, după eliminările lui Ostase și Lixăndroiu. 11-11 și alte 30 de minute în față de gestionat.

La reluare, "tricolorele" au preluat conducerea, dar pentru scurt timp. Emoțiile au revenit, greșelile de asemenea, în continuare la linia de 9 metri lucrurile s-au legat greu, deși în defensivă româncele au investit un efort dus uneori până la limită.

Cu fiecare minut scurs pe ceas, s-a văzut că jucătoarele gazdă au totuși mai multă experiență la nivel internațional decât majoritatea sportivelor noastre. Au avut 4 goluri în față Mamic & compania, însă în intervalul 48-55 s-a restabilit egalitatea la 23.

Reușite individuale, zvâcniri de talent și de ambiție pentru Laslo, Lupei sau Popa, o evoluție excelentă în poartă pentru Curmenț. Ultimele minute sfârâind de emoții, croatele au căzut în fața unei defensive de piatră, marchează Ostase, iar Seraficeanu pecetluiește o victorie care la un moment dat era aproape imposibil de prevăzut.

Obiectiv atins cu sufletul la gură. România, cap de serie la tragerea la sorți

România câștigă grupa 1 de calificare și va fi cap de serie la tragerea la sorți a turneului final european. Obiectiv atins cu sufletul la gură și deficit de experiență și un început pentru naționala cea nouă.

11 paradea reușit Daciana Hosu, 5 a avut Bianca Curmenț, de partea cealaltă 12 a adunat și portarul croat Tea Pijevic

6contraatacuri reușite a avut naționala României în meciul cu Croația

FINAL » Croația - România 23-25

  • min. 60: Sonia Seraficeanu închide tabela la 23-25 cu o aruncare senzațională. România este calificată la European!
  • min. 60: Ostase înscrie pe contraatac, 23-24, calificarea este ca rezolvată!
  • min. 59: timeout cerut de Florentin Pera. Un minut și jumătate pe tabelă.
  • min. 56: gol Cristina Laslo, reușită cu noroc, mingea fiind deviată. România egalează după aproximativ 20 de minute de joc!
  • min. 54: Corina Lupei reducere handicapul la un singur gol, 23-22.
  • min. 53: primul gol pentru Cristina Laslo, la a cincea ei încercare.
  • min. 50: gol frumos al Corinei Lupei, lob din extremă, 22-19 pentru Croația.
  • min. 48: Josipa Mamic punctează pentru 22-18, iar româncele sunt „în corzi”.
  • min. 47: încă un gol pentru gazde, 21-17, iar un rezultat pozitiv pare tot mai departe.
  • min. 46: croatele punctează din nou, 20-17, iar Florentin Pera cere timeout.
  • min. 42: înscrie și Andreea Popa, dar România rămâne în urmă cu un gol, 17-18.
  • min. 40: al cincilea gol pentru Sonia Seraficeanu, care se laudă cu un procentaj de 100% aruncări reușite. 17-16 pentru gazde.
  • min. 38: Ștefania Stoica înscrie, iar România taie diferența la doar un gol. La următorul atac, Katarina Jezic înscrie al doilea ei gol de astăzi, iar Croația conduce cu 17-15.
  • min. 31: Sonia Seraficeanu înscrie și o readuce pe România în avantaj.

Ora 18:53 - A început repriza secundă.

  • min. 30: gol Ana Ciolan, intrăm la egalitate la pauză, 11-11. Croatele marcaseră, dar după ce se auzise fluierul final al primei părți.
  • min. 29: dublă inferioritate pentru România, dar „tricolorele” profită de ratarea croatelor.
  • min. 25: Mihaela Mihai înscrie din extremă și egalează, 9-9!
  • min. 20: Bianca Curmenț apără un 7 metri, apoi Corina Lupei înscrie frumos pentru 6-6. România mai are un minut de inferioritate numerică după eliminarea Soniei Seraficeanu.
  • min. 17: pentru prima dată, Croația este în avantaj. Sara Senvald înscrie pentru 6-5.
  • min. 16: din nou egal, Kristina Prkačin înscrie golul 5 al Croației.
  • min. 14: Sonia Seraficeanu încheie „seceta” României, 5-4 în favoarea jucătoarelor noastre.
  • min. 13: Croația egalează, 4-4, naționala României nu a mai înscris de minute bune.
  • min. 10: Posavec înscrie din nou și reduce din diferență, 2-4.
  • min. 9: Daciana Hosu scoate din nou, e în zi mare!
  • min. 7: Bazaliu înscrie din nou, a doua reușită din 3 încercări. 3-1 în favoarea elevelor lui Florentin Pera.
  • min. 6: gol Bianca Bazaliu, România din nou în avantaj.
  • min. 5: România punctează prima, prin Seraficeanu. Posavec egalează la câteva secunde distanță, cu noroc, deși Daciana Hosu atinsese mingea.
  • min. 2: Bazaliu aruncă puternic, dar ratează poarta. Fără gol în primele două minute, acum atacă Croația.
  • Ora 18:02 - A început meciul.

Miercuri, 28 februarie, „tricolorele” s-au impus cu 26-24 în turul acestei „duble”, disputat la Bistrița, în primul meci al naționalei fără Cristina Neagu și Crina Pintea.

Citește și:

Diana Ion și Elena Taloș s-au clasat pe nouă și pe zece în finala de la triplusalt la CM în sală de la Glasgow » Alina Rotaru-Kottmann încheie în această seară evoluția României, la săritura în lungime
CAMPIONATELE MONDIALE ÎN SALĂ
Diana Ion și Elena Taloș s-au clasat pe nouă și pe zece în finala de la triplusalt la CM în sală de la Glasgow » Alina Rotaru-Kottmann încheie în această seară evoluția României, la săritura în lungime
România învinsă clar de Georgia în semifinalele Rugby Europe Championship
Rugby Europe Championship
România învinsă clar de Georgia în semifinalele Rugby Europe Championship

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  04 Martie 2024, 08:02
Postat de barabant72 pe 03 Martie 2024, 23:17

Daca e bine s-au rau o sa vedem in continuare . Ceea ce s-a schimbat in bine este ca marcam pe contaatac ceea ce cu Neagu nu prea faceam .

Marcam pe contraatac cu Croatia si Serbia, si la Mondiale am rupt in doua Serbia pe faza a doua. A venit apoi meciul cu Danemarca, n-am dus o faza a doua, ne-au facut ele instructaj pe acest procedeu. Oricum, unde ai vazut tu multele contraatacuri din aceste 2 meciuri, nu stiu, n-am excelat cu nimic cu contraatacul. Dar conteaza mult si stilul de joc al adversarului, cu echipele lente mai duci cate o contra, in rest nici nu are rost sa te bazezi pe asta. Dar cu astea, cu tot respectul, si cu Neagu in echipa se duceau. Acum sa o tot dam ca Neagu a fost rau handbalului romanesc chiar denota atat nepricepere cat si o caracteristica masochistica vizavi de tara.

barabant72
barabant72  •  03 Martie 2024, 23:17

Daca e bine s-au rau o sa vedem in continuare . Ceea ce s-a schimbat in bine este ca marcam pe contaatac ceea ce cu Neagu nu prea faceam .

fotbalminim00
fotbalminim00  •  03 Martie 2024, 21:53

Bravo Pera,felicitari fetelor si felicitari tuturor care il sustin pe Adi Vasile maseurul:))))!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează