SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

România ratează semifinalele Euro U19 » Nu ne-a ieșit nimic în ultimele 7 minute

Nationala Romaniei de tineret
Nationala Romaniei de tineret

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 15:55 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 18:00

România a condus la pauză, 14-12, dar a cedat în ultimele 7 minute cu Franța, 27-31, și nu prinde careul de ași de la Campionatul European U19. O nouă stea se naște în handbalul românesc, Alicia Gogîrlă, fiica fostei mari jucătoare a naționalei, Simona Gogîrlă.

Echipa României U19 de handbal feminin avea nevoie de victorie cu Franța pentru a se califica în semifinalele Campionatului European din Slovenia. Franța pierduse, ca și România, un singur meci la actuala ediție, cu Ungaria, dar avea golaveraj mai bun și îi era suficient și un meci egal.

România ratează semifinalele la Euro U19

A ieșit un meci extrem de echilibrat în care cele două echipe s-au bătut cu ardoare la fiecare acțiune, trecând pe rînd la conducere. Româncele au fost mai atente pe finalul primei reprize și au marcat de două ori consecutiv, intrând la cabine în avantaj, 14-12. Apoi diferența a crescut chiar la trei goluri, dar nu prea mult. 

Au fost de ajuns câteva minute mai slabe ale "tricolorelor", iar de la 17-14, Franța a întors rapid și a trecut în avantaj: 18-17! A urmat o nouă perioadă de echilibru total, cu cele două echipe mergând cap la cap.

Trădate de partea stângă

Spre deosebire de naționala de senioare, acolo unde partea stângă e punctul forte, la tineret România stă excelent pe partea dreaptă. În tot turneul, interul dreapta Alicia Gogîrlă și extrema dreapta Oana Borș au avut evoluții remarcabile. 

Alicia, fiica fostei mari jucătoare a naționalei României, Simona Gogîrlă, a făcut ieri un meci memorabil. A marcat de 13 ori și a tras echipa după ea. La fel și Oana Borș, cea care a avut 6 reușite. 

Gogîrlă a primit pentru a treia oară titlul de cea mai bună jucătoare a ”naționalei” României. 

Echipa pregătită de Horațiu Pașca, fostul tehnician al Gloriei Bistrița, a suferit însă enorm pe interul stânga. Au fost încercate rând pe rând Ștefania Stoica, Raisa Marin, Valentina Ion, dar niciuna nu a dat satisfacție.

Cădere în ultimele 7 minute

În ultimele 7 minute România a cedat disputa. Criza de timp, faptul că minutele se scurgeau cu repeziciune, le-a blocat parcă pe "tricolore". Au fost multe ratări, iar Franța s-a desprins și a câștigat mai clar decât au arătat lucrurile pe teren: 31-27. 

România va juca doar pentru locurile 5-6, urmând să întâlnească locul 4 din grupa I principală. Totul se va decide după ultimele jocuri, adversara "tricolorelor" urmând să se aleagă dintre Germania, Danemarca sau Rusia. Naționala de tineret a reușit însă calificarea la Campionatul Mondial.

Patru echipe din România în EHF European League. Cisnădie a primit wild-card, iar Minaur Baia Mare e singura calificată direct în grupe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
handsport
handsport  •  14 Iulie 2021, 20:54

...din pacate nu aveti antrenor...

atac_s
atac_s  •  14 Iulie 2021, 19:48
Postat de albertinhoo pe 14 Iulie 2021, 17:55

Bine ca ati pierdut, loserelor, pentru ca v-ati luat-o in cap invingand pe nimeni! Norvegia la scorul ala sigur n-a fost buna. Voi bateti Cehia si nimicuri.

Comentariu de prost (gust). Albertinho tată, tu care n-ai realizat nimic în viața ta măruntă, stai în banca ta și lasă comentariile de hater pe gsp, ce s-a întâmplat, ai pierdut la pariuri pe mâna fetelor? Din partea mea, pentru fetele asta tinere, mult succes în continuare și să vină și vremuri mai bune, capul sus!

albertinhoo
albertinhoo  •  14 Iulie 2021, 17:55

Bine ca ati pierdut, loserelor, pentru ca v-ati luat-o in cap invingand pe nimeni! Norvegia la scorul ala sigur n-a fost buna. Voi bateti Cehia si nimicuri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează