HANDBAL  ·  ROMÂNIA - GERMANIA 29-24

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Cristina Neagu, direct în istorie! A devenit cea mai bună din toate timpurile după repriza excelentă din meciul cu Germania

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Luni, 03 Decembrie 2018, 19:36

Cristina Neagu, 30 de ani, a făcut o primă repriză impresionantă în meciul cu Germania de la Campionatul European de handbal. "Tricolorele" s-au impus cu 29-24, iar cea mai valoroasă jucătoare a reușit cinci goluri, depășind un record istoric.

Cu cele cinci goluri marcate în prima repriză, interul celor de la CSM București a devenit cea mai bună marcatoare all-time la Campionatul European de handbal!

Cristina Neagu a acumulat 206 goluri, devansând-o pe unguroaica Agnes Farkas, retrasă din activitate, care avea 205 goluri. Pe locul 3 în acest top se află nemțoaica Grit Jurack, la rândul său retrasă din handbal, cu 194 de goluri. 

E încununarea unei cariere de vis pentru Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună jucătoar a lumii, în 2010, 2015 și 2016. 

Cel mai bun rezultat obținut de Cristina Neagu la un European a fost la turneul final din Danemarca și Norvegia din 2010, competiție la care România a obținut bronzul. Atunci, Cristina Neagu a fost golgeterul Europeanului, cu nu mai puțin de 53 de goluri înscrise.

Citește AICI cronica partidei dintre România și Germania!Cum l-a amendat poliția din Ploiești pe un șofer care-și reparase mașina ca să-și ducă bebelușul la spital în București

Libertatea

Comentarii (3)

alb_rosu_in_vn  •  04 Decembrie 2018, 14:06

Cristina trebuie sa se puna in slujba echipei pentru a castiga anul asta titlul european. O merita, pentru intreaga ei cariera. Oricum, aportul ei defensiv este remarcabil. Probabil din aceasta cauza are unele caderi in repriza a doua. Nu-i bai. Atata timp cat echipa castiga, e perfect. A suplinit-o cu mare succes Eliza pana acum. Sper sa mai iasa la rampa si alte jucatoare. Astept mai mult de la extreme, de le Melinda Geiger, de la Dragut. Si Gabriela Perianu o poate suplini bine pe Cristina. Avem jucatoare valoroase. Sper sa mearga pana la aur anul asta.

Cantemir Mefa  •  03 Decembrie 2018, 22:37

Felicitări Cristina! Mult succes pe mai departe! Puteți câştiga CE! Meritați!-

partea47mea  •  03 Decembrie 2018, 21:10

Bravo Cristina!Bravo Romania!Mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

Turul Flandrei

Eurosport
18:00 Snooker, Reluare

Campionatul Jucătorilor

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1