HANDBAL  ·  ROMÂNIA - GERMANIA 29-24

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Cristina Neagu, direct în istorie! A devenit cea mai bună din toate timpurile după repriza excelentă din meciul cu Germania

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Luni, 03 Decembrie 2018

Cristina Neagu, 30 de ani, a făcut o primă repriză impresionantă în meciul cu Germania de la Campionatul European de handbal. "Tricolorele" s-au impus cu 29-24, iar cea mai valoroasă jucătoare a reușit cinci goluri, depășind un record istoric.

Cu cele cinci goluri marcate în prima repriză, interul celor de la CSM București a devenit cea mai bună marcatoare all-time la Campionatul European de handbal!

Cristina Neagu a acumulat 206 goluri, devansând-o pe unguroaica Agnes Farkas, retrasă din activitate, care avea 205 goluri. Pe locul 3 în acest top se află nemțoaica Grit Jurack, la rândul său retrasă din handbal, cu 194 de goluri. 

E încununarea unei cariere de vis pentru Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună jucătoar a lumii, în 2010, 2015 și 2016. 

Cel mai bun rezultat obținut de Cristina Neagu la un European a fost la turneul final din Danemarca și Norvegia din 2010, competiție la care România a obținut bronzul. Atunci, Cristina Neagu a fost golgeterul Europeanului, cu nu mai puțin de 53 de goluri înscrise.

Citește AICI cronica partidei dintre România și Germania!Dezvăluirea uluitoare făcută de Pepe despre scandalul dintre Dan Alexa și Anamaria Prodan! Impresara va avea un șoc

Libertatea

Comentarii (3)

alb_rosu_in_vn  •  04 Decembrie 2018, 14:06

Cristina trebuie sa se puna in slujba echipei pentru a castiga anul asta titlul european. O merita, pentru intreaga ei cariera. Oricum, aportul ei defensiv este remarcabil. Probabil din aceasta cauza are unele caderi in repriza a doua. Nu-i bai. Atata timp cat echipa castiga, e perfect. A suplinit-o cu mare succes Eliza pana acum. Sper sa mai iasa la rampa si alte jucatoare. Astept mai mult de la extreme, de le Melinda Geiger, de la Dragut. Si Gabriela Perianu o poate suplini bine pe Cristina. Avem jucatoare valoroase. Sper sa mearga pana la aur anul asta.

Cantemir Mefa  •  03 Decembrie 2018, 22:37

Felicitări Cristina! Mult succes pe mai departe! Puteți câştiga CE! Meritați!-

partea47mea  •  03 Decembrie 2018, 21:10

Bravo Cristina!Bravo Romania!Mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
21:00 Fotbal, Liga 1

Sepsi - FCSB

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1