SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Eliza Buceschi, golgeterul Euro 2018: "Am alergat cât pentru două meciuri!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2018 09:16

Eliza Buceschi a încheiat meciul cu Germania cu 11 reuşite, cea mai bună prestaţie a sa la un turneu final. România le-a învins aseară pe nemțoaice la Campionatul European de Handbal cu 29-24.

  • România- Norvegia e miercuri, de la ora 22:00, în direct la TVR 1 și liveTEXT pe GSP.ro. Partida se joacă pentru primul loc în grupă. 

Golgeterul Euro 2018, după primele două jocuri, vine din tabăra României. Eliza Buceschi e cea mai bună marcatoare de până acum, în Franţa, cu 20 de reuşite: 9 cu Cehia şi 11 cu Germania. Impecabilă la aruncările de la 7 metri, Eliza a ratat una singură din cele 6 avute. Tot ea a recuperat balonul respins la acea lovitură de Eckerle şi a trimis mingea în plasă.

"A fost o seară minunată, sunt foarte fericită pentru felul cum am jucat, maniera în care am câştigat. Am jucat 60 de minute la turaţie maximă, avertizate de rezultatul nemţoaicelor cu Norvegia. Ştiam că dacă le permitem, o să vină peste noi şi ne vor lua la alergat", a declarat Buceschi.

Centrul "naţionalei" a dezvăluit şi ceea ce au avut de făcut în meci, ceea ce le-a cerut Ambros Martin.

"Replierea a fost tema principală. Trebuia să alergăm cât mai repede înapoi, indiferent de felul cum se încheiau atacurile noastre. Ne-au surprins de câteva ori, dar atunci ne-a salvat Denisa Dedu, care a prins o seară magică. A meritat din plin premiul de MVP", a adăugat Eliza. 

E pregătită acum pentru Norvegia, adversarul nostru tradiţional. "E veşnica noastră adversară, eu nu ştiu vreun turneu final la care am participat să nu ne întâlnim. Suntem obosite, dar avem timp o zi să ne recuperăm şi să pregătim partida. Avem o energie pozitivă în noi care ne face să trecem peste oboseală", a încheiat Eliza. 

Clasamentul golgeterilor la CE 2018

1. Eliza Buceschi (România) 20 goluri
2. Durdina Jaukovici (Muntenegru) 18
2. Katarina Krpez (Serbia) 18
4. Daria Samokina (Rusia) 14
5. Ana Gros (Slovenia) 13
5. Cristina Neagu (România) 13

Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European!

CITEȘTE ȘI:

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Dialog savuros cu Ambros Martin, după victoria României: "Dau toate Ligile mele pe o medalie de aur!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
gigigibonul
gigigibonul  •  04 Decembrie 2018, 16:09

2 meciuri pentru Eliza excelente! Si mai e si frunusica! Pe norvegience! Nu le lasam! Hai Romania!

onduku
onduku  •  04 Decembrie 2018, 12:11

Doamne ajuta sa nu va resimtiti! Si bravo, Eliza! De la Rusia incoace esti fenomanela.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  04 Decembrie 2018, 11:35

Eliza e la al doilea meci foarte bun la acest CE. Siguranta ei la aruncarile de la 7 m e foarte importanta pentru echipa. O felicit pentru jocul ei si e foarte tonic si placut sa o vezi jucand cu zambetul pe buze. Iti da o energie pozitiva si iti dai seama ca nimic rau nu se poate intampla. Nu poti sa n-o iubesti. Bravo Eliza!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează