SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL EUROPEAN 2018

România, în urna a doua! ”Tricolorele” sunt avantajate că au terminat grupa de calificare la Euro 2018 pe primul loc + când are loc tragerea la sorți

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 15:59

Pentru a doua oară din 2010, de când calificările se dispută cu grupe, România a reușit să câștige seria din care face parte și s-a calificat la Campionatul European de anul acesta. Asta în ciuda faptului că marea favorită a grupei a 4-a era Rusia, campioana olimpică.

În 2012 româncele mai câștigaseră grupa, în timp ce în 2010, 2014 și 2016 veniseră pe poziția a doua.

Primul loc în grupă le-a conferit "tricolorelor" statutul de cap de serie la tragerea la sorți care va avea loc marți, 12 iunie, ora 13:00, la Paris. Federația Europeană de Handbal a anunțat luni componența celor patru urne valorice. Româncele fac parte din a doua, alături de Spania, Muntenegru și Serbia, echipe pe care le va evita în prima fază a grupelor.

Puține variante simple

EHF a anunțat și câteva reguli de care se va ține cont la tragerea la sorți. Astfel, Franța va juca în grupa B, la Nancy, iar Danemarca va fi plasată în grupa A, la Nantes. Olanda va fi distribuită la Montbéliard, în grupa C, iar campioana continentală, Norvegia, va juca în grupa D, la Brest.

Sunt puține variante convenabile pentru o grupă cât de cât accesibilă pentru România. La prima vedere, ar fi o varantă cât de cât OK o serie cu Ungaria, Olanda și Croația. Horror ar fi pentru "tricolore" o întâlnire cu Norvegia, Olanda și Cehia sau cu Franța, Rusia și Cehia.

Nume sonore la tragere

Tragerea la sorți va avea loc în incinta postului național de radio, în "Maison de la Radio", clădire aflată în imediata apropiere a "Tour Eiffel". Extrema dreapta a Franței, Blandine Dancette, portarul norvegian Silje Solberg, interul stânga olandez Jessy Kramer și interul dreapta de la CSM București, daneza Line Jorgensen vor fi prezente la festivitate. Alături de tehnicianul campioanei mondiale, Olivier Krumbholz, dar și de ministrul francez al sportului, Laura Flessel, fosta campioană olimpică de scrimă. 

Urnele la tragerea la sorți

Urna 1: Norvegia, Ungaria, Franța, Danemarca
Urna 2: România, Spania, Serbia, Muntenegru
Urna 3: Olanda, Germania, Rusia, Suedia
Urna 4: Cehia, Polania, Croația, Slovenia

29 noiembrie-16 decembrie e perioada în care va avea loc turneul final din Franța

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  05 Iunie 2018, 11:34

Grele grupe. N-ai echipe deja invinse!!!

maxp
maxp  •  04 Iunie 2018, 21:53

:)))))))))))) Bravo GSP, atata obsesie, vai de mine, sa fim cap de serie, sa castigam pentru a prinde una din primele 2 urne. Si ce am obtinut?! Am scapat de Spania (echipa in regres total), Serbia (echipa mai mult decat accesibila) si Muntenegru (echipa in mare de pustoaice, generatie noua, nu o echipa de top). Iar din urna a 3-a pot veni Olanda, Germania, Rusia sau Suedia, nu are rost sa vorbim de aceste echipe, toate chiar tari, peste tot ce am fi prins din urna a doua. Deci am iesit intr-un total dezavantaj, pai doar Norvegia lipsea din urna a treia si parea prima valorica. Am tot spus-o in cateva comentarii, nu o mai tot dati cu urnele valorice, ca modalitatea cu care se fac in handbal e mai mult decat stranie. Sigur ca e o anomalie ca Olanda, ce a prins semi-finale si finale la mai toate competiile din ultimii ani sa fie in a treia urna, dar se stia cum se fac urnele. Acum nu zic sa nu fi castigat grupa, pana la urma la Europene tot dai de echipele tari mai devreme sau mai tarziu (daca nu iesi din prima, desigur), dar mi s-a parut penibil cum s-a tot vorbit de acest lucru ce era efectiv neimportant.

xady
xady  •  04 Iunie 2018, 20:36

Ce inseamna cap de serie daca sunt in urna a 2 a?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează