SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO 2022

FOTO România, victorie la debutul în preliminariile pentru Euro 2022 » Cine s-a remarcat în absența Cristinei Neagu

România înfruntă ACUM reprezentativa din Insulele Feroe, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2022.
România înfruntă ACUM reprezentativa din Insulele Feroe, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2022.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 19:58 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 20:00

Naționala de handbal feminin a României a învins reprezentativa din Insulele Feroe, scor 26-19, în primul meci al campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2022. 

Fără Cristina Neagu, retrasă din națională până la Campionatul Mondial din iarna acestui an, „tricolorele” au condus tot timpul modesta reprezentativă din Insulele Feroe. Au existat și momente de cădere, unele pe care Adi Vasile trebuie să le rezolve. Unul a fost în finalul primei reprize, când oaspetele din moderna sală construită la Mioveni, s-au apropiat la o singură lungime. 

Bazaliu și Pintea, autoritare în fața Insulelor Feroe

Bianca Bazaliu a demonstrat că mutarea în Croația, la Podravka, i-a priit, și a transformat în goluri primele 6 aruncări. Liderul echipei a fost Crina Pintea. Dominantă pe pivot, și-a asumat și executarea loviturilor de la 7 metri. 

Partea secundă a fost mult mai modestă din punct de vedere ofensiv. Handbalistele din Insulele Feroe au ratat din toate pozițiile, iar Adi Vasile a îndemnat la calm. „Tricolorele” trebuie să își păstreze energia pentru deplasarea de duminică, din Austria.

Ultima și cea mai puternică adversară este Danemarca. Meciurile se vor juca în sistemul tur/retur. Primele două clasate la final se vor califica la turneul final din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Invitați speciali la meci

Noua sală Polivalentă din Mioveni a atras nume importante la meci. Printre ei s-au numărat fostul campion mondial la box, Lucian Bute, dar și Andrei Cristea, atacantul formației locale de fotbal. 

România, victorie la debutul în preliminariile pentru Euro 2022 » Cine s-a remarcat în absența Cristinei Neagu
Lucian Bute, la România - Insulele Feroe

România, fără Cristina Neagu în calificările pentru Euro 2022

Selecționerul Adi Vasile nu se va baza pe Cristina Neagu în primele meciuri ale campaniei de calificare pentru Euro 2020. Interul stânga a luat o pauză de la națională. Va reveni la Campionatul Mondial din acest an. 

Lotul convocat de Adi Vasile pentru meciurile cu Insulele Feroe și Austria: 

Portari: Iulia Dumanska (HC Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila)

Jucătoare: Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Bistriţa), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Bianca Bazaliu (HC Podravka), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Ana Maria Dragut (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (CSM Bucureşti), Oana Borş (Minaur Baia Mare), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Crina Pintea (Gyor ETO), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău).

Citește și alte știri din handbal: 

EXCLUSIV Planuri atipice pentru antrenorul dinamovist Makrem Missaoui: viitor în agricultură și politică » Îi „înțeapă” pe fotbaliști: „Sunt enervant de slabi!”

Dani s-a făcut mare! „Vreau neapărat un trofeu cu Constanța!”, spune goalkeeperul de la HC Dobrogea Sud

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ovydyusb
ovydyusb  •  06 Octombrie 2021, 22:26

Avem unul din cele mai tari campionate din lume. Jucatoarele straine din campionat sunt de nationala, jucatoare de prima mână. Trebuia rabdare, trebuie sa construim o echipa noua.

sibelius
sibelius  •  06 Octombrie 2021, 20:25
Postat de wearethechampions pe 06 Octombrie 2021, 19:31

Pare ca baiatul asta numit Adi Vadile, un fel de Catu al handbalului, dupa ce a facut praf csm-ul, face praf si nationala.

Nationala e praf de ani de zile. Si va ramane praf cat timp vom avea o gramada de jucatoare straine.

1115907728536992
Gheorghe Bica  •  06 Octombrie 2021, 19:46

O echipa foarte slaba, mai bine lua pauza odata cu Neagu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează