SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - OLANDA 20-24 » Denisa Dedu a avut un procentaj senzațional în finala mică, dar n-a putut stopa înfrângerea: "Am fost prea moi, trebuie să facem asta pe viitor"

foto: Marius Ionescu
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 18:47

Denisa Dedu a dat speranţe echipei României, în partea a doua a finalei mici, scor 20-24, dar "tricolorele" s-au trezit târziu. Au ratat medaliile.

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Denisa Dedu a fost cea mai bună jucătoare a României în partida de duminică. Denisa a terminat meciul cu un procentaj senzaţional de 43%, dar nu a fost de ajuns.

Paradele sale au impulsionat echipa, au trezit-o parcă la viaţă, dar mult prea târziu. E greu să câştigi un meci de la minus 8, ori cât de bine ar apără portarul tău. Şi asta s-a întâmplat.

- Denisa, ce s-a întâmplat de aţi început meciul atât de slab?
- Nu ştiu, am fost foarte moi. Păcat că am început atât de prost, mai ales că eu am simţit că nici echipa Olandei nu a fost în cea mai bună formă. La ambele echipe s-a resimţit oboseala. Pe final chiar am crezut că se poate, dar cum ai spus şi tu, a fost prea târziu.

- De ce am fost moi? Era o medalie în joc!
- Am fost moi nu pentru că nu ne-am fi dorit foarte mult, ci poate din cauza oboselii, a emoţiilor. E clar că nu am început aşa cum ne-am dorit. Pe fete le-am simţit montate, dar nu a fost de ajuns.

- Pe final, am avut posibilitatea de patru ori să ne apropiem la două goluri, dar atunci au apărut alte şi alte greşeli!
- Au fost momente decisive, iar la nivelul acesta, dacă nu fructifici aceste şanse, echipa adversă te taxează. Nu am avut luciditate şi nu am gestionat cum trebuie poate momentele cheie.

- Cu ce rămânem după acest Campionat European?
- Au fost lucruri bune şi mai puţin bune. Trebuie să vedem la ce mai avem de lucrat pentru a nu mai avea aceste căderi din meciuri, să păstrăm un ritm pe parcursul întregului campionat, să reuşim să fim mereu în frunte. Campionatul acesta nu am fost constanţi. Trebuie să fim însă mândri că am ajuns până aici, consider că am făcut o treabă bună, dar e nevoie de mai mult.

- Olanda ne-a bătut de două ori!
- Eu cred că Olanda era o echipă de bătut, dar recunosc că au jucat de fiecare dată mai bine. Au, totuşi, mai multă experienţă.

- Ţii gheaţă pe şold. Ce s-a întâmplat?
- Când a fost golul acela, la care s-a cerut reluarea video, pe cameră, să vadă arbitrele dacă mingea a intrat sau nu în poartă, am sărit să scot mingea şi am căzut pe osul bazinului. NU e nimic grav, lucrurile acestea se refac.

- O concluzie după Euro 2018?
- Trebuie să învăţăm din greşeli. E locul 4 totuşi, ne-am fi dorit mai mult, fiecare dorea o medalie. Acum nu mai e nimic de făcut şi nu avem de ce să ne mai lamentăm.

10 paradea reuşit Denisa Dedu azi. A scos inclusiv două aruncări de la 7 metri

Vezi și: EXCLUSIV Cristina Neagu, dezvăluiri ÎN PREMIERĂ despre accidentare: "Eram obosită! Corpul mi-a cedat"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  17 Decembrie 2018, 08:54

Concret: OLANDA - ROMANIA 2:0. Acesta-i adevarul. In rest doar vorbe, lamentari, intrebari fara raspunsuri, lacrimi si portocale de Madeira...

simplu1234
simplu1234  •  17 Decembrie 2018, 06:04

Nu mai criticati fetele. Toate au facut treaba buna. Atat de buna cat li s-a cerut. Daca antrenorul ala le baga in teren pe posturi care nu li se potrivesc... Daca le scoate din teren fix cand incepe sa mearga treaba... Daca cere time-out-uri care sa incurce mai mult echipa... Si mai sunt multe... Nu engleza lui este de vina. Englezeste un simplu amanunt. Mai bine cumparati-i un one way ticket lui Ambrosio si unul lui Dedu care l-a adus.

gtn5
gtn5  •  16 Decembrie 2018, 20:06

toate sunt senzationale ,din 8 meciuri au castigat 4,senzationalllll procentaj ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează